Schengen Vizesine Dahil Olan Ülkeler

Schengen Vizesine Dahil Olan Ülkeler

Schengen bir ortak vize programı şeklinde tanımlanmaktadır. Bu ortak vize programı kapsamında kişilerin başvuru adımlarının sonrasında onay almaları durumunda ortak vize programına dahil olan diğer ülkelere de güvenlik denetimlerinden ayrıca geçmeye gerek kalmadan giriş çıkış yapma imkanını elde edeceksiniz.

Schengen vizesine dahil olan ülkeler arasında Fransa, Almanya, Portekiz, Slovakya ve Slovenya gibi ülkeler bulunmaktadır. Temelde Avrupa üzerine kurulu bir vize ortaklık programı olsa da vize sisteminde Avrupa ‘da olmayan Kanarya Adalarını da göreceksiniz. Ayrıca Avrupa’da olmasına rağmen Schengen vize ortaklığının bir parçası olmayan ülkeler de bulunmaktadır. Romanya bunlardan sadece bir tanesidir.

Schengen Vizesi

Schengen vizesi alabilmek için başvuru formunun eksiksiz şekilde doldurulması gerekir. Başvuru formunda en ufak bir yanlış bilginin verilmesi durumunda tüm vize talep adımlarının sorun ile karşılaşacağının da ayrıca bildirilmesi gerekir. Vize başvuru adımının işleme alınması ve onay verilmesi için vize harcının ödenmesi gerekir. Vize harç ödeme adımlarını dilerseniz kısa bir sürede kredi kartı ya da havale yöntemleri üzerinden tamamlayabilirsiniz. Vize başvurunuzun ret yanıtı alması durumunda ödemiş olduğunuz tutarın tarafınıza iade edilmeyeceğinin de farkında olmalısınız. Bu durum sadece Schengen vizesinde geçerli değildir. Diğer vize türlerinde de aynı şekilde vize ücretinin iade edilmesi gibi bir durum söz konusu olmayacaktır.

Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Vize başvuru sürecinde kişilerin bireysel olarak başvuru adımlarını tamamlamasının yanı sıra aracı kurumlardan bu noktada yardım almalarına da imkan verilmektedir. Aracı kurumların danışmanlık ücretlerinin vize harç ücretlerine ek olarak ödenmesi gerekecektir. Schengen başvuru formunu doldurma aşamasında dikkate almanız gerekenler;

  • Adınız, soyadınız. Doğum tarihiniz, doğum yeriniz ve uyruğunuzun eksiksiz bir biçimde belirtilen alana girilmesi gerekir. Bu verilerde en ufak bir yanlışlığın fark edilmesi durumunda vize talep adımının ret yanıtı ile karşılaşacağının da belirtilmesi gerekir.
  • Seyahat belgesi türü kapsamında pasaportunuzun türünü işaretlemeniz gerekir. Hususi, normal, özel, diplomatik ve hizmet olmak üzere farklı birçok alternatif yer almaktadır.
  • Vize başvuru formunun doldurulma sürecinde ana sayfanın sağ kısmında destekleyici belgeler adı verilen bir kısım da yer alacaktır. Bu destekleyici belgeler kapsamında gelire dair ne derece net şekilde beyanda bulunulursa elde edilecek olan verimlilik o kadar üst seviyeye çıkacaktır.

Bu aşamada hem belgelerin derlenmesi hem de vize başvuru adımlarının prosedürlere çok daha hakim bir biçimde tamamlanmasını isterseniz danışman firmanın verdiği hizmetler üzerinden işlem gerçekleştirmek sizin için çok daha nitelikli olacaktır.

Schengen Vizesi Süresi

Schengen vizesi ile kişilerin 90 gün boyunca seyahat etmelerine imkan verilmektedir. Bu aşamada vize sürelerine göre bir sınırlandırma yapıldığı zaman kısa süreli vize türü olarak da beyan edildiği görülmektedir. Oturum izni almak isteyen kişiler için uygun bir vize alternatifi değildir.

Schengen vizesinin kullanım adımında sorun meydana gelmemesi için kişilerin en çok hangi ülkede kalacaklarsa o ülkeden vize talep etmeleri çok daha doğru olacaktır.

Bazı kişilerin vize alım adımlarında daha kolay onay vermeleri sebebi ile Yunanistan gibi ülkeleri tercih ettiği ve daha sonrasında alınan bu vize ile Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde uzun süre kalmak istemeleri durumunda vizenin aktif kullanımına dair sorunlar meydana gelebilmektedir. Seyahat adımlarınıza dair belirli bir resmi davetiye varsa bunu da vize talep adımında sunmanız sizin lehinize olacaktır. Ne kadar detaylı ve arka planı sağlam bir başvuru yapılırsa elde edilecek verimlilik de daha kapsamlı bir hal alacaktır.

Schengen Vizesi 2022

Schengen vizesi kapsamında kişilerin 22 adet farklı ülke üzerinden talepte bulunma ve bu vizeyi alma hakları vardır. Vize veren ülke sayısı 22 iken, alınan vizenin kullanılacağı ülke sayısı ise 26 olarak belirlenmiştir. Başlangıç adımında kısa süreli olarak verilen vizenin adım adım geçerlilik süresinin artacağı görülmektedir. Bu geçerlilik süresi için bir haftadan başlayarak 9 güne kadar uzayan bir zaman aralığı tespit edilebilir.

Schengen vizesine dahil olan ülkeler arasında ülkemiz bulunmamaktadır. AB ülkeleri arasında bulunmadığımız ve Schengen için de ayrıca bir onay adımının atılmamış olması sebebi ile Schengen vizesi verme ya da ülkemize Schengen vizesi ile giriş yapılmasına imkan tanınmamaktadır.

 

Oyla! post
0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.