2023 Yılı Vize İşlemleri Nasıl Yapılmaktadır?

Vize İşlemleri

2023 yılı vize işlemleri için doğrudan irtibata geçebilir veya online sistem üzerinden bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Seyahat programlarınız için vize almak istediğiniz ülkenin, vize koşullarına göre evraklarınızı tamamlayarak başvurularınızı yapabilirsiniz.

2023 Yılı Vize Başvuru İşlemleri

Visacenter.com.tr sistemi üzerinden tüm vizelere dair bilgileri inceleyebilir ve seyahat amacınıza uygun şekilde vize danışmanlarından bilgi alarak işlem yapabilirsiniz. 2023 yılı vize başvuru işlemleri için hemen görüşme yapabilir ve konsolosluk randevunuzu oluşturabilirsiniz.

2023 yılı vize işlemleri;

  • Schengen vizesi veya turizm vizesi
  • Çalışma vizesi ve işçi vizesi
  • Öğrenci vizesi ve Erasmus vizesi
  • Ziyaret vizesi ve aile birleşimi vizesi
  • Ticari ve yatırımcı vizesi
  • Transit vize, gemici/ şoför vizesi

Gibi seyahat türüne göre başvuru yapılır.

2023 Yılı Vize Evrakları

2023 yılı vize işlemleri ve vize sürecine dair merak ettiğiniz tüm konuları sistem üzerinden görebilir veya danışmanlardan direkt olarak bilgi alabilirsiniz. Vize evrakları, başvuru sahibinin iş ve çalışma opsiyonlarına bağlı olarak belirlenir. Genel olarak;

  • Çalışmaya dair SGK döküm ve belgeleri
  • Şirket sahipleri için resmi şirket belgeleri
  • Nüfus kayıt belgeleri ve izin belgeleri
  • Seyahat ulaşım ve rezervasyon belgeleri
  • Sigorta ve ekonomik durum belgeleri

Gibi kişinin statü ve çalışma durumuna bağlı olarak ek belgeler istenir.

2023 Yılı Vize Hizmetleri

2023 yılı vize işlemleri için başvurunuzu hemen sağlayabilirsiniz. Ek hizmetler ve ekstra servisler hakkında online menüden bilgi alabilirsiniz. Türkiye’nin tamamından vize başvurularını sağlayabilir ve vize türüne göre konsolosluk randevusunu hemen oluşturabilirsiniz.

2023 turistik vize işlemleri, çalışma ve oturum izni için her ülkenin istediği vize evraklarına göre işlem yapılır. Konsolosluk randevusunda, başvuru sahibinin bizzat katılımı gereklidir.

2023 Yılı Vize Harçları

2023 yılı vize işlemleri dahilinde olan vize harcı, ilgili vize türüne göre yatırılır. Turistik vize ve oturum izni harç ücretleri, 2023 listelerinde belirtilmiştir. Ek ücretler uygulanabilmektedir.

Vize harç ücretleri 2023 güncelliğinde sistem üzerinden sunuluyor. Yatırım dekontu veya edekontun, vize başvuru evraklarıyla birlikte iletilmesi gereklidir.

2023 Yılı Vize Sorgulama

2023 yılı vize sorgulama işlemlerini visacenter.com üzerinden, barkod numarasını girerek sağlayabilirsiniz. Ayrıca T.C. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri (NVİ) internet sitesi üzerinden T.C kimlik numarasını girerek sorgulama yapabilirsiniz.

E-devlet sisteminden veya www.devletkapisi.gov.tr sistemi üzerinden pasaport/ vize sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz.

2023 Yılı Vize Sonuçları

2023 yılı vize başvuru ve sonuçlarını dijital sorgulama ile öğrenebilirsiniz. Onay alan vizeler, pasaport ile birlikte başvuru sahibinin adresine kurye ile gönderilir. Vize reddi verilen başvurularda; itiraz nedenine bağlı olarak itiraz süreci bulunmaktadır.

Eksik evrak veya hatalı işlem nedeniyle reddedilen vize başvurularında, öncelikle dilekçe yazarak eksik belgenin temin edilmesiyle yeniden başvuru yapılabilir.

SSS

Vize başvuru reddinde ne yapılır?

Vize başvuru süreçlerinde vize reddi alınması halinde, itiraz hakkı sağlanabilir. Redde itiraz dilekçesi ile eksik belge temin edilerek yeniden başvuru yapılabilir.

Vize sorgulama nasıl yapılır?

Vize başvurusu için verilen vize sorgulama numarasını dijital sistem üzerinden girerek, sorgulama yapabilirsiniz.

Vize başvuru işlemleri için harç nereye yatırılır?

Vize harç ücretlerini tüm banka şubelerinden veya mobil bankacılıktan yatırabilirsiniz. Konsolosluk tarafından verilen IBAN numarasına yatırılır.

5/5 - (2 votes)
0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.