Çek Vize Başvuru İşlemleri

Çek Vize Başvuru İşlemleri

Çek Cumhuriyeti turistik vize işlemleri yapacak olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının aşağıda yer alan evrakları hazırlaması gerekmektedir. Evraklar son 3 ay içerisinde hazırlanmış olmalı ve güncel bilgiler içermelidir. Güncel bilgilerin olmadığı evrakları Çek Cumhuriyeti Konsolosluk yetkileri tarafından kabul edilmemektedir.

Çekya Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2023

Evraklarda yer alan bilgiler diğer vize işlemlerinde odluğu gibi Çek Cumhuriyeti turistik vize işlemlerinde de kontrol edilmektedir. Şahıslar bilgilerin doğruluğundan emin olduğu taktirde evraklarını belirlenen randevu saatinde Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu’na telsim edebilirler. Hazırlanması gereken evraklar aşağıda belirtildiği gibi olup nasıl hazırlanacağına ilişkin bilgiler verilmiştir.

Güncel Çekya vize evrakları için visacenter.com.tr/cekya-vizesi-icin-gerekli-evrak-listesi/ hemen tıklayınız.

Çek Cumhuriyeti Ticari Vize İşlemleri

Çek Cumhuriyeti ticari vize işlemleri için gerekli olan evraklar hazırlanmalı ve verilen randevu saatinde konsolosluk yetkilerine teslim edilmelidir. Şahıslar hazırlayacakları vize başvuru evraklarında doğru bilgiler bulundurmalıdır. Belgelerin güncel olması ve başvuru sahibine ait bilgiler içermesi esastır.

Bunun dışında Çek Cumhuriyeti ticari vize işlemleri için gerekli olan evraklarda yer alan her sahte bilgiden başvuru sahibi sorumludur. Şahıslar kendiler ile ilgili bilgilerde yalan beyanda bulunmamalıdır.

Ticari vize işlemleri Çek Cumhuriyeti ülkesine ticari faaliyet amacı ile gidecek olan şahıslara verilmektedir. Ancak şahısların schengen vizesi bulunuyor ise ticari vize almalarına gerek yoktur. Bunu için de 180 günlük zaman diliminde 90 günlük konaklama süresini doldurmamış olması şartı aranmaktadır.

180 günlük zaman diliminde 90 günlük seyahat hakkın kullanan şahıslar Çek Cumhuriyeti ticari vizesi için başvuru yapabilir ya da yeniden schengen vizesi için başvurularını vize merkezleri aracılığı ile yapabilirler. Vize merkezleri randevu alımında ve gerekli evrakların hazırlanmasında başvuru sahiplerine yardımcı olmaktadır.

Çek Cumhuriyeti Ticari Vize İşlemleri İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport
  • Çek Turistik Vize Başvuru Formu
  • Biometrik Fotoğraf
  • Nüfus Cüzdanı, Kimlik Kartı ve Evlilik Cüzdanı: Kişilere ait evlilik cüzdanı fotokopisi belgelerin arasında yer almalıdır.
  • Finansal Durumu Kanıtlayan Evraklar: Banka hesap bilgileri ve seyahati karşılayacak olan mali belgeler bulunmalıdır.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Mesleki/İş Durumunu Gösteren Resmi Belgeler
  • Seyahat Planını Destekleyen Belgeler

Çek Cumhuriyeti Konsolosluk/Elçilik, vize talebi ile ilgili karar vermeden önce vize talep eden başvuru sahiplerini, konsolosluk yetkilileri ile mülakata çağırabilir. Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu, başvuru dosyasının incelenmesi ve karar aşamasında ek evrak talep etme hakkını saklı tutmaktadır.

Çek Cumhuriyeti Aile Ve Arkadaş Ziyareti Vize İşlemleri

Çek Cumhuriyeti aile ve arkadaş ziyareti vizesi almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları eğer geçerli schengen vizesine sahip değilse vize merkezleri aracılığı ile Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu’na şahsen başvuru yapabilirler.

Bu başvuru esnasında şahıslar tüm bilgilerini ve parmak izi bilgilerini Çek Cumhuriyeti yetkileri ile paylaşmalıdır. Şahısların ailesinden ya da akrabasından, arkadaşlarından birinin Çek Cumhuriyetinde ikamet etmesi halinde ziyaret amaçlı alınacak bir vize olan Çek Cumhuriyeti aile ve arkadaş ziyareti vizesi ülkede ikamet eden yakının da durumu incelenerek verilir. Şahısların ziyarete gidecekleri kişilerin de ikamet durumu ve ev durumu göz önüne alınır.

Çek Cumhuriyeti aile ve arkadaş ziyareti vizesi için gerekli evraklar

 -Pasaport
– Çek Ticari Vize Başvuru Formu
– Biometrik Fotoğraf
– Nüfus Cüzdanı ve Evlilik Cüzdanı: Şahıslara ait bulunan evlilik cüzdanı fotokopisi belgelerin arasında yer almalıdır.
– Finansal Durumu Kanıtlayan Belgeler: Banka hesap bilgileri ve seyahati karşılayacak olan finansal
belgeler bulunmalıdır.
– Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
– Mesleki/İş Durumunu Gösteren Resmi Belgeler
– Seyahat Planını Destekleyen Belgeler

Randevu Alımı

Şahıslar Çek Cumhuriyeti aile ve arkadaş ziyareti vizesi alacakları zaman randevu almak zorundadır. .
Çek Konsolosluğu vize başvuru sahiplerini, randevu alınması sırasında kalış amacı ya da tarih bilgileri
üzerinde en ufak bir değişiklik ya da bilgi iptalinin yapılmaması konusunda uyarmaktadır. Randevu

alınmayan vize başvuruları işleme alınmaz. Bu yüzden şahısların randevu alarak vize başvurusunda
bulunması zorunludur.

Nedir? : Çek Cumhuriyeti aile ziyareti vizesi Çek Cumhuriyeti’nde herhangi bir aile bireyi ya da arkadaşı olanların kısa süreli ziyaret amaçlı seyahatleri için alması zorunlu vize türüdür.

Kaç günlük alınabilir? : Seyahat amacını destekler belgeleri sunmanız halinde değişken geçerlilik sürelerinde Çek Cumhuriyeti ziyaret vizesi verilmektedir.

Nereye Başvurulur? : Çek Cumhuriyeti vize başvurusu için gerekli belgeler ilgili vize başvuru merkezine iletilmelidir.

Çek Cumhuriyeti Transit Vize İşlemleri

Çek Cumhuriyeti transit vize işlemleri için gerekli olan evraklar aşağıda belirtildiği gibidir. Şahıslar bu evrakları belirlenen gün ve saatte vize merkezleri aracılığı ile Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu yetkililerine teslim etmelidir. Evraklarda kesik belge bulunması halinde şahısların başvuruları ret ile sonuçlanabilir.

Bu yüzden diğer vize işlemlerinde olduğu gibi Çek Cumhuriyeti transit vize işlemlerinde de şahıslar hazırlanacak evraklarda eksik bilgi bulundurmamalıdır. Eksik ve yalan beyan vize reddinin sebepleri arasındadır.

Transit vize bir ülkeden geçerek bir başka ülkeye geçiş sağlamak amacı ile alınan vize türüdür. Ülke içerisinde serbest dolaşım hakkı verilmez. Bu yüzden şahıslar ya havaalanından ya da sınırdan geçerek direkt başka ülkeye aktarma yaparlar.

Şahıslar Çek Cumhuriyeti’ni gezmek istiyorlar ise bu durumda diğer turistik vizeden alabilirler. Schengen vizesi sahiplerinin serbest dolaşım hakkı bulunduğundan bu vizeye sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da transit vizesi almadan gidecekleri başka ülkeye Çek Cumhuriyeti üzerinden geçiş yapabilirler.

Çek Cumhuriyeti Transit Vize İşlemleri İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport
  • Çek Cumhuriyeti Transit Vize Başvuru Formu
  • Biometrik Fotoğraf
  • Nüfus Cüzdanı ve Evlilik Cüzdanı: Şahıslara ait evlilik cüzdanı fotokopisi belgelerin arasında bulunmalıdır.
  • Finansal Durumu Kanıtlayan Belgeler: Banka hesap bilgileri ve seyahati karşılayacak olan finansal belgeler bulunmalıdır.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Mesleki/İş Durumunu Gösteren Resmi Belgeler
  • Seyahat Planını Destekleyen Belgeler

Çek Cumhuriyeti Vatandaşlık İşlemleri

Çek Cumhuriyeti vatandaşlık işlemler için Çek hükümeti tarafından belirlenen bazı prosedürler bulunmaktadır. Şahıslar bu prosedürleri uygulayarak ve şartları yerine getirerek Çek Cumhuriyeti vatandaşlık işlemlerini tamamlayabilirler. Çek Cumhuriyeti işsizlik oranı düşük olan bir Avrupa Birliği üyesi ülkedir. Eğitimin kaliteli olması sebebiyle de şahısların vatandaşlık işlemleri için müracaat ettikleri bir Avrupa ülkesi ola özelliğini taşımaktadır.

Önceden 5 yıl kesintisiz olarak Çek Cumhuriyeti’nde ikamet eden şahıslar uzun dönem oturma izni aldıktan sonra da 5 yıl kesintisiz olarak Çek Cumhuriyeti’nde ikamet ettikleri taktirde vatandaşlık işlemleri için başvuruda bulunabilirler.

Dil yeterliliği konusunda bilgisini de ispat edebilen kişiler vatandaşlık işlemleri için başvuru yapabilirler. Dil bilgisi yeterliliği vatandaşlığın alınması açısından önemlidir. Girilecek olan sınavda şahıslar sadece dil yeterliliğini değil ülkenin kültür ve tarihine dair de soruları cevaplandırmalıdır.

Çek Cumhuriyeti vatandaşlık işlemleri şartları için oturma iznine başvururken mutlaka bir sağlık sigortanız olmalıdır. Bunun yanında pasaportunuz Çek Cumhuriyeti’nden ayrılış tarihinden sonra tam 90 gün geçerli olmalıdır. Yine bunun en az iki yaprağı boş olmalıdır.

Ayrıca bu pasaport size son 10 yıl içerisinde verilmiş olmalıdır. Yani vatandaşlık öncesi oturma izni için hem sağlık sigortası hem de pasaport şartlarını yerine getirmelisiniz.

Çekya Vatandaşlık İşlemleri

Nedir? : Yabancı uyruklu vatandaşların Çek Cumhuriyeti vatandaşlığı haklarından faydalanmak adına, tamamen vatandaşlık değiştirmesi işlemlerine denmektedir.

Kaç günlük alınabilir? : Vatandaşlığın değiştirilmesi ile kazanılan ya da kaybedilen haklar süresiz olarak geçerliliğini korur.

Nereye Başvurulur? : Çek Cumhuriyeti vatandaşlık başvurusu için istenen belgeler Konsolosluğa iletilmelidir.

Çek Cumhuriyeti Vatandaşlık Gerekli Evraklar Nelerdir?

Çek Cumhuriyeti vizesi başvurusunda talep edilen belgelere ek olarak Çek Cumhuriyeti vatandaşlığı için gerekli belgeler;

  • Var olan oturum ya da çalışma izinleri
  • Sabıka kaydı ve imzalı olarak ülke anayasasına bağlılık belgesi
  • Dil yeterlilik belgesi
  • Vatandaşlık başvuru dilekçesi
  • Varsa çocukların eğitim belgeleri
  • Varsa evlilik cüzdanı
  • Doğum belgesi
  • İşsiz ise işsizlik yardımını gösteren belge
  • Çalışıyorsa kazanç belgesi
  • Boşanmışsa mahkeme kararı şeklindedir.

Ne zaman başvurmak gerekir? : Kişilerin Çek Cumhuriyeti vatandaşlığı alması için öncesinde belli bir süre oturum izni alması ve ülkede ikamet etmesi gerekmektedir. Oturum izni süresinin talep edildiği şekilde tamamlanması halinde kişiler dilediği zaman vatandaşlık başvurularında bulunabilir.

Randevu nasıl alınır? : Konsolosluklar ile iletişime geçilmesi halinde randevu tarihi ve saati öğrenilebilir.

Çek Cumhuriyeti Erasmus

Çek Cumhuriyeti erasmus programı çerçevesinde ülkeye seyahat edecek olan şahıslar erasmus vizesi almak durumundadır. Bunun için de program dâhilinde öğrenci değişimi için okulunun izin verdiği belgeler ile beraber vize merkezleri aracılığı ile Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu’na müracaat edebilirler.

Schengen vizesi bulunan şahıslar 180 gün içerisinde 90 gün konaklama şartı ile erasmus vizesi almadan Çek Cumhuriyeti’ne gidebilirler. Ancak 90 günden fazla konaklama gerektiren durumlarda şahısların erasmus vizesi almalı ve program süresince sorunsuz şekilde ülkede ikamet etmesi için önemlidir.

Çek Cumhuriyeti erasmus vizesi işlemleri Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından alınmaktadır. En az bir dönem boyunca öğrenimini şahıslar Çek Cumhuriyetinde alacakları için uzun dönemli bir vize müracaatı yapmak durumundadırlar.

Uzun dönem vize başvuruları randevu alınarak ve gerekli evrakları teslim ederek başlatılabilinir. Vize başvuruları Çek Cumhuriyeti’nde yer alan yabancılar polisi tarafından değerlendirmeye alınır. Bu yüzden şahıslar seyahatten en az 2 ay önce vize başvurularını yapmalıdır. Aksi halde geçici vize ile Çek Cumhuriyeti’ne gidip geri dönebilir ve erasmus vizesi onaylandıktan sonra tekrar yeniden Çek Cumhuriyeti’ne dönebilirler.

Başvuru noktası ikamet edilen noktaya göre değişiklik göstermektedir. Size yakın olan şehirden değil ikamet adresinizi kapsayan görev yetkisi hangi konsoloslukta ise oradan başvurunuzu yapabilirsiniz. Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu görev yetki bölgesine dair bilgiler konsolosluk bilgilerinde yer almaktadır.

Çek Erasmus Gerekli Evraklar Nelerdir?

Çek Cumhuriyeti Erasmus vizesi başvurusu yapacak kişilerin, vize başvurusunda istenen standart belgelere ek olarak;

  • Kişi mezunsa diploma
  • Kaşeli ve imzalı güncel öğrenci belgesi veya transkript
  • Eğitim programı sertifikası
  • Eğitim masraflarının karşılanabileceğine yönünde teminat belgeleri
  • ibraz etmelidir.

Çek Cumhuriyeti Aile Birleşimi Vizesi

Çek Cumhuriyeti aile birleşimi vizesi almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları aile birleşimi vizesi için Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu’na başvuruda bulunabilirler.  Ailelerden birinin ya da bir kaçının Çek Cumhuriyeti’nde bulunması halinde şahıslar aile birleşimi vizesi için başvuruda bulunabilirler.

Gerekli evrakların hazırlanıp randevu saatinde konsolosluk yetkililerine teslim edilmesi halinde şahıslar aile birleşimi vizesine sahip olabilirler. Aile birleşimi vizesi uzun süreli oturum izni vermekte olup bu vizeye sahip olamayan şahıslar schengen vizesi için başvuruda bulunabilirler. Diğer Avrupa ülkelerine seyahat edebilirler.

  • Aile birleşimi vizesine başvuru yapacak kişiler;
  • Oturum iznine sahip diğer ülke vatandaşları eşleri
  • Oturum iznine sahip yabancının çocuğu
  • Oturum iznine sahip şahısın eşinin çocuğu

65 yaşından daha küçük bekar bir yabancı ya da yaşı ne olursa olsun sağlık sorunları gerekçesiyle kendine bakamayacak durumda olan ve bu nedenle uzun dönem oturum iznine sahip bir ebeveyn veya çocuk ile aile birleşiminde bulunmak isteyen bir yabancı.

Ülkede 90 günden daha uzun oturum amaçlı vizeyle ya da başka amaçlı verilmiş bir uzun dönem oturum izniyle kalan yabancılar aile birleşimi amaçlı uzun dönem oturum izni başvurusunu Çek Cumhuriyeti’ndeki İltica ve Göçmenlik Bürosu’na yapabilirler.

Çek Vize Başvuru İşlemleri

Çek Vize Başvuru İşlemleri

Çakya Aile Birleşimi Başvuru için gerekli belgeler;

  • Doldurulmuş bir başvuru formu
  • Pasaport
  • 2 adet fotoğraf
  • Aile ilişkisini gösteren belge
  • Çocuğun ülkede kalışına ilişkin ebeveynin ya da yasal temsilcinin veya vasinin muvafakatnamesi
  • Ciddi bir sağlık sorunu olmadığını gösteren sağlık raporu
  • Uzun dönem oturum izni için başvuru ücretinin ödendiğini gösteren belge
  • En az 60.000 EURO`luk Çek Cumhuriyeti’nde geçerli olan seyahat sağlık sigortası
Çek aile birleşimi için gerekli güncel evraklar ve hızlı randevu için  visacenter.com.tr/cek-cumhuriyeti-aile-birlesimi/ adresini hemen ziyaret edin.

 

Çek Cumhuriyeti Oturum Ve Çalışma İzni

Çek Cumhuriyeti oturum ve çalışma izni almak isteyen şahıslar Türkiye’de bulunan Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu’na başvuruda bulunabilirler. Schengen vizesi sahibi şahıslar 180 günlük zaman diliminde 90 gün boyunca Çek Cumhuriyeti’nde kalabilirler.

Bu süre sonunda ülkeden çıkış yapılmalıdır. Tekrar yeniden schengen vizesi alınarak şahıslar ülkeye giriş yapabilirler. Ancak uzun süreli oturma ve çalışma izni alan şahıslar uzun dönem Çek Cumhuriyeti’nde ikamet edebilirler. Çalışma izni bulunan şahıslar oturum iznine de sahip olabilir. Ancak çalışma izni için başvuru yapılmalıdır.

Çek Cumhuriyeti’nde yer alan bir şirkette çalışma için şirket yetkilerinin davet dilekçesi ve iş sözleşmesi evraklar ile beraber Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu’na teslim edilmelidir. Şahıslar çalışma süresini uzatmak istiyorlar ise Çek Cumhuriyeti’nde bulunan yetkilere yine gerekli evrakların teslim ederek uzatma işlemlerini yapabilirler.

Çek Cumhuriyeti Çalışma Ve Oturum İzni İçin Gerekli Evraklar

  • Başvuru formu
  • Biyometrik fotoğraf
  • Pasaport fotokopisi
  • Türkiye’den alınan ikametgah belgesi
  • Uluslararası doğum kayıt belgesi
  • Uluslararası evlenme cüzdanı
  • Çek Cumhuriyeti’nde çalışmak istediğinize dair bir beyanname
  • Yeteri kadar maddi kaynak
  • Sağlık sigortası
  • Çek Cumhuriyeti’nde konaklanacak yere dair bilgiler.

Çek Cumhuriyeti uzun dönem vizeye eğitim, istihdam, iş, davet, aile ve kültür amacıyla başvurabilirsiniz. Uzun dönem oturum izni başvuruları eğitim, bilimsel araştırma, istihdam, iş ve aile birleşimi amaçlarıyla yapılabilmektedir. 

Çek Cumhuriyeti Çalışma İzni kartı (employment card) ve Mavi Kart (blue card) başvurularının sonuçlanması daha uzun sürebilmektedir. Çek Cumhuriyeti’nde 3 aydan fazla kalmak isteyenler Çek Cumhuriyeti oturum izni başvurusunda bulunmalıdır.

Çek Cumhuriyeti Vize Reddi

Çek Cumhuriyeti vize reddi evraklarda kesiklik olması ya da seyahat amacının net belirtilmemesi durumunda ortaya çıkmaktadır. Vize reddi veren Çek Cumhuriyeti yetkileri neden vize reddi verdiğinin açıklamasını yapmaktadır. Şahıslar bu açıklamalara göre yeniden başvurularını yenileyebilir ve eksiklerini gidererek vize başvurusunda bulunabilirler.

Bu hususta alınacak olan her vize reddi ileride alınacak vizeleri etkilemektedir vize reddinin neden alındığı da önemlidir. Evraklarda kesiklik ya da yanlış bilgi beyanı vize reddinin oluşmasında önemlidir. Bu nedenle de şahıslar vize reddi olmaması için evraklarını gerektiği gibi hazırlamalıdır.

Şahısların hakkında bilgi edinmek isteyen konsolosluk yetkilileri diğer sistemlerden de şahısların bilgilerini teyit etmektedir.

Kişinin ülkesine dönmesi konusunda şüphe olmasından kaynaklı Çek Cumhuriyeti vizesi reddi şahısların ülkesine dönmek için hazırladığı evrakların bulunmaması halinde gerçekleşir. Şahıslar seyahat bitiminde ülkelerine döneceklerini gösteren uçak bileti gibi resmi belgelerini konsolosluk yetkililerine sunmalıdır.

Geri döneceğine dair belge sunmayan şahısların Çek Cumhuriyeti vize başvurusu ret ile sonuçlanabilir. Sonraki vize başvurularında ülkenin konsolosluk yetkileri önceki vize reddinin sebebini öğrenmek isteyecektir. Bu durumda evrakta sahtecilik ile vize reddinin alınması öğrenildiği taktirde şahıslar için vize alınması zor duruma girecektir.

Bu yüzden vize reddi almamak için evraklarda doğru bilgiler bulundurmak önemlidir.

Vize reddi durumunda şahıslara vize ücretleri geri ödenmez. Bu yüzden her vize reddi durumunda bütün belgeler yenileneceği gibi ücrette değişmekte ve yenilenmektedir.

Nedenleri Nedir?

Çek Cumhuriyeti vize reddi farklı nedenlerden ileri gelebilmekte; eksik ya da yanlış belge sunulması, kişinin ülkesine geri dönüş için yeterince kanıt sunamaması, güvenlik açısından tehdit unsuru görülmesi, Schengen Bölgesi giriş yasağı gibi maddeler bunların en genelleri arasında yer almaktadır.

İtiraz Hakkı

Sunulan belgelerin doğru bilgilerle tamamlanması halinde vize başvurusu reddine itiraz edilebilir.

İtiraz Şekli

İtiraz amacıyla belgelerin geri alınmasını takip eden ilk 1 ay içerisinde dilekçe yazılabilir ve bu dilekçe mail ya da faks olarak iletilebilir.

Ücret İadesi var mı?

Vize başvurusu için ödenen ücretlerin, vize reddi halinde geri ödemesi bulunmamaktadır.

Çek Cumhuriyeti Vize Ücretleri

Çek Cumhuriyeti vize ücretleri alınacak vize türüne göre değişkenlik göstermektedir. Her vize türünün ücreti farklı olabileceği gibi her vize için ayrı işlem yapılmalıdır.

Çek Cumhuriyeti vize ücretleri için gerekli olan evraklar hazırlanırken vize ücretini ödendiğine dair belge de evraklar arasında yer almalıdır. Evraklar arasında banka hesap dekontu olmadığı takdirde konsolosluk yetkileri vize ücretinin ödendiğine dair bilgiyi öğrenmek isteyecektir.

Konsolosluk görevlileri kısa süreli vize başvurularını vize merkezleri aracılığı ile almaktadır. Uzun süreli vize başvuruların ise doğrudan kabul etmektedir. Her iki durumda da şahıslar vize ücretlerini ilgili bankalara ödemeli ve ödediğine dair dekontu vize başvuru evraklarının arasında konsolosluk yetkilerine sunmalıdır.

Çek Cumhuriyeti vize ücretleri her ülkenin vatandaşına göre değişkenlik göstermektedir. Çek Cumhuriyeti vize ücretleri Euro olarak ödenmeli ve ödendiğine dair dekont yukarıda belirtildiği gibi kesinlikle evraklar arasında yer almalıdır. Vize ücretleri turistik vize, ticari vize, eğitim vizesi, erasmus vizesi, transit vize ve diğer vize türleri için ayrı alınmaktadır.

Her aile ferdi için ayrı başvuru ve ayrı vize ücreti ödenmelidir. Şahıslar her vize türü için de ayrı vize ücreti ödemelidir. Vize reddi alan şahıslar vize başvuruların yeniden merkezler aracılığı ile ya da konsolosluğa şahsen yapabilirler. Ancak ret ile sonuçlanan vize işlemlerinin ücretleri şahıslara geri ödenmemektedir. Her vize işlemi için ayrı ücret ödenirken sonucu vizenin ücretinin geri ödeneceğini garanti etmemektedir.

Çek Vizesi Önemli Notlar 2023

Bir Ortadoğu ülkesi Çekya, gelişmiş ve ekonomik olarak güçlü bir ülkedir.

Çek Cumhuriyeti’ ne Vizesiz Girilir Mi?

Çek Cumhuriyeti, Schengen Ülkeleri arasındadır. Çek Cumhuriyeti’ ne seyahat edebilmek için bordo yani umumi pasaport sahipleri  için kısaca Çekya Vizesi olarak da bilinen Çek Cumhuriyeti Schengen vizesi almak gereklidir. Çekya Schengen vizeleri en fazla 90 gün için alınır. Siyah, yeşil ve gri pasaport sahipleri, en çok 90 günlük Çekya ziyaretleri için vizeden muaf tutulmaktadır.

Çek  Cumhuriyeti Vizesi Türleri Nelerdir?

Çek Cumhuriyetine en fazla 90 gün için kısa süreli vize alınabilmektedir. Çekya kısa süreli Schengen vizeleri genel olarak şu şekildedir.

  • Çekya turistik vize
  • Çekya ticari vize
  • Çekya ziyaret vizesi

Çek Cumhuriyeti’ ne uzun süreliş eğitim hakkından yararlanmak, evlilik gibi nedenlerle 90 günün üzerinde ziyarette bulunmak isteyenlerin Çekya Ulusal vize almaları gerekmektedir.

Çek Cumhuriyeti Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çek Cumhuriyeti’ ni ziyaret etmek için vize almak isteyenler, vize başvurularını başkonsolosluğun resmi olarak görevlendirdiği başvuru merkezleri ya da akretide seyahat acenteleri kanalıyla yapabilirler. Başvuru sahipleri, kişisel durumu ve evraklarına uygun biçimde başvuru formunu doldurarak yasal bir başvuru noktasından randevu almalı ve eksiksiz hazırlanmış başvuru evrak dosyası  ile birlikte başvuru gün ve saatinde başvuru merkezinde hazır bulunmalıdır.

Çekya uılusal ya da D tipi vize başvuruları ise başkonsolosluklara şahsen müracaat edilerek yapılmaktadır.

Çek Hangi Ülke Vatandaşları Vizesiz Girebilir?

Çek Cumhuriyeti, 180 gün içinde 90 günü geçmeyecek ziyaretler için ABD, Brezilya, Gürcistan, Ukrayna, Meksika, Sırbistan gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu bazı ülkeleri vizeden muaf tutmuştur.

Çek Vize Ücreti Ne Kadardır?

Çek Cumhuriyeti konsolosluk harcı ve danışmanlık ücretleri 100 Euro’ dur.

Çek Cumhuriyeti Vize Ücreti

Çek Cumhuriyeti diğer adı ile Çekya aslında son yıllarda gidilmek istenen ve bu nedenle vize işlemleri gerçekleştirilen ülkelerden biridir. Bu nedenle Çekya vizesi nasıl alınır sorusu da sıklıkla sorulmaktadır.

Prag Çek Cumhuriyeti’nin başkenti ve en bilinen şehridir. Prag aynı zamanda turistlerin uğrak yeri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle sadece Prag bölgesine gitmek istiyorsanız da Çek vizesi almanız gerekmektedir. Çek Cumhuriyeti vize ücreti ödenmeli ve ardından vize başvurusu yapılmalıdır.

Çek Cumhuriyeti aynı zamanda bir Schengen ülkesidir. Bu nedenle Schengen vize ücreti olarak aslında ortak veya yakın ücretler söz konusudur. Çekya vize ücreti 100 Euro olarak bilinir ancak belirli dönemler artmaktadır.

Prag vize istiyor mu sorusu da sıklıkla sorulur çünkü Çekya’nın en popüler kenti Prag’tır ve genellikle bu nedenle Prag ile ilgili daha fazla soru bulunmaktadır. Prag ve tüm Çekya için Türk vatandaşlarından vize istenmelidir.

Prag vize ücreti 2020 yılında daha uygundur ancak birtakım zamlar yaşandığı görülmektedir. Ortalama 20 Euro kadar bir artış söz konusu olmaktadır.

Çek Cumhuriyeti vize cüreti 100 Euro olsa da 0-6 yaş arasındaki çocuklar için vize 20 Euro’dur. Ancak 6-12 yaş için 60 Euro istenmektedir.

Çek Cumhuriyeti vize ücreti 2020 80 Euro iken şu anda 100 Euro olmaktadır. 6-12 yaşındaki çocuklar için ise 40 Euro iken şu anda 60 Euro olmaktadır.

Çek Cumhuriyeti vize veriyor mu?

Çek Cumhuriyeti ülkede bulunma amacına göre vizeverir.

Çek Cumhuriyeti vizesi nasıl alınır?

Çek Cumhuriyeti konsolosluğuna müracaatta bulunulduğu takdirde vize alınabilir.

Çek Cumhuriyeti konsolosluğu ne zaman açılıyor?

Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu güncel olarak göstermektedir.

Oyla! post