Aksaray Vize Merkezi

Aksaray Vize Merkezi

Aksaray Vize Merkezi Visa Center Visa Global Services bünyesinde hizmet veren bir vize başvuru temsilciliğidir.

Adıyaman Vize Merkezi

Vize işlemleri hususunda tüm bilgileri alabileceğiniz temsilciliğimiz başvuru formu doldurma, vize dilekçesi hazırlama, vize ücretleri bilgileri, finansal bilgileri belgelendirme ve diğer evrakları tamamlama konularında size hizmet verirler.

Vize başvuru temsilciliğimizle iletişime geçtiğinizde gideceğiniz ülkenin vize başvurusu kabul ettiği noktalarını bilmeniz zaman ve para kaybı olmaması açısından çok önemlidir.

Aksaray nereler gezilir?

Ihlara vadisi, ziga kaplıcaları, tuz gölü, narlıgöl, Aşıklı Höyük, Peri Bacaları, Sultanhan, Selime Katedrali ve Hasan dağı gezilir.

Aksaray neyi ile meşhur?

Aksaray tava, dolma mantı, erişte, soğanlama, dolaz, sarığı burma ve saray helvası meşhurdur. Ayrıca çömlek, çini ve halı da meşhur bir diğer ürünleridir.

Aksaray doğal güzellikleri nelerdir?

Tuz gölü, Ihlara Vadisi, Peribacaları, Narlı Göl, Hasan Dağı, Ziga Kaplıcaları ve Güvercin Kayaları’dır.

Aksaray ili ve çevre ilçelerde oturan vatandaşlarımız Ankara merkezinde daha hızlı ve konforlu bir vize başvuru süreci yaşarlar. Ankara merkezimizde hiçbir kısıtlama olmadan dünyanın her ülkesinin vizesi alınabilmektedir.
Aksaray Vize Merkezi

Aksaray Vize Merkezi

Aksaray Vize Merkezi Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aksaray Vize Merkezi güvenli ve kaliteli bir vize başvuru hizmeti veren bir temsilciliktir. Vatandaşlarımız temsilciliğimizin binasına bizzat gelerek, vize başvurusunun tüm aşamalarını gerçekleştirebilir, eğer başvurunuz Ankara gibi bir merkezden yapılacaksa vize için gerekli evraklarınız bu merkezimize ulaştırılır, vize randevularınız alınır.

Vize başvurusunda bulunmak isteyenler şunları yapmalıdır:

  • Aksaray vize merkezi temsilciliğimize şahsen ya da diğer iletişim kanallarıyla başvurun
  • Hangi ülkeye gideceğinizi, seyahat amacınızı, gezi tarihlerini, seyahati nasıl finanse edeceğinizi bildirin.
  • Gitmek istediğiniz ülkenin size uygun vize türünde gerekli evrakların hangileri olduğunu öğrenin.
  • Evrakları tamamlayıp uzman danışmanlarımıza kontrol ettirin.
  • Vize randevuları adınıza alınabilir, konsolosluklardaki, büyükelçiliklerdeki randevulara iştirak edin, biyometrik verilerinizi ve fotoğraflarınızı verin
  • Gerekirse mülakatlara katılın.
  • Vize ücretinizi ve sağlık sigorta poliçenizi ödemeyi unutmayın.
  • Tüm bu adımlardan sonra başvurunuz olumlu sonuçlanırsa vizeleriniz size ulaştırılacaktır.

Aksaray Vize Merkezi Videosu;

Oyla! post
2 cevaplar
    • Vize
      Vize says:

      Irak’a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine
      Karşılıklı uygulama uyarınca, yalnızca umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları, üçüncü bir ülkeye uğramaksızın havayoluyla doğrudan Bağdat, Basra, Musul, Erbil, ve Süleymaniye’ye seyahatlerinde havaalanına varışlarında 10 gün kalış süreli giriş vizesi uygulamasından yararlanabilmektedir. Türk vatandaşlarının, Irak’ın vize rejimi konusunda aşağıdaki bilgilerin dikkate almaları gerekmektedir.

      1. Karayoluyla Irak’a seyahatlerden önce Irak’ın ülkemizdeki temsilcililiklerinden (Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosluğu) vize alınması pasaport türünden bağımsız olarak zorunludur.

      2. Türk vatandaşları seyahatlerinden önce vize almadan Habur-İbrahim Halil sınır kapısına gelmeleri halinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi makamları, giriş vizesi ita edebilmektedir. Ancak bu vize, yalnızca Dohuk, Erbil ve Süleymaniye vilayetlerinde geçerli kabul edilmektedir. İbrahim Halil (Zaho) kara sınır kapısında verilen bu vizeyle Irak’ın Kürt Bölgesi haricindeki herhangi bir yerine gidildiğinde, Irak makamları, Türkiye dahil tüm yabancı ülke vatandaşlarını Irak’a yasa dışı yollardan giriş yapmış kabul ederek tutuklayabilmektedir. Bu gibi durumlar yaşanmaması için birinci maddede belirtilen hususa hassasiyetle uyulması gereklidir.

      3. Havaalanında vize itası kolaylığından yararlanırken, hamili olunan pasaport türü önem taşımaktadır. Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları, ülkemizden kalkan uçaklarla Bağdat, Basra, Erbil, Süleymaniye ve Musul havalimanlarına varışlarında 10 gün kalış süreli giriş vizelerini alabilmektedir. Havaalanında vize uygulaması, hususi pasaport, hizmet pasaportu ve diplomatik pasaport hamili Türk vatandaşlarını kapsamamaktadır. Bu tür pasaport hamili Türk vatandaşları, seyahatlerinden önce Irak’ın Türkiye’deki temsilciliklerinden vize almadıkları takdirde, Irak’a varışlarında havaalanı sınır kapılarından geri çevrilmektedir.

      4. Irak’a Türkiye dışında bir ülkeden seyahat eden Türk vatandaşları, havaalanında giriş vizesi uygulamasından yararlanamamaktadır. Bu nedenle, başka bir ülkeden Irak’a seyahatlerden önce Irak temsilciliklerinden vize alınması zorunludur. Örneğin, Irak’ın herhangi bir havalimanına Dubai üzerinden uçuş planlaması yapan Türk vatandaşlarının, Irak Büyükelçiliği ya da Başkonsolosluğu’ndan vize almaları gerekmektedir.

      5. Türk vatandaşlarının havaalanlarına varışta ya da seyahat öncesinde Irak’ın temsilciliklerinden aldığı vize, Irak’ta yalnızca 10 gün kalabilmelerini mümkün kılmaktadır. Irak’ta kalış süresi 10 günden fazla olacak vatandaşlarımızın bulundukları ilin valiliklerine bağlı ikamet bürolarına başvurarak oturma izni almaları gereklidir. İkamet izni almadığı halde 10 günden uzun süre Irak’ta kalan vatandaşlarımızın tutuklandığı hallerle yaygın olarak karşılaşılmaktadır.

      6. Yabancıların Irak’ta kalış kurallarını düzenleyen Irak İkamet Kanunu’na göre, ikamet izni alarak 10 günden uzun süre Irak’ta kalındığı takdirde, Irak’tan ayrılışlarından önce, ikamet izni için başvuruda bulunulan ikamet bürosuna giderek çıkış vizesi alınması gereklidir. Irak makamları, bu işlem yapılmadığı takdirde, yabancı ülke vatandaşlarının Irak’tan ayrılmalarına izin vermemektedir. Bu hususla birlikte 5. maddede belirtilen yasa hükmü gereği, Irak’ta çalışmak üzere getirilen vatandaşlarımızın şahsen ya da kendilerini Irak’a getiren aracı firma temsilcileri kanalıyla, Irak’a gelişlerinde ikamet izinlerinin, Irak’tan ayrılışlarında çıkış izninin alınmasını sağlamaları gerekmektedir.

      7. Irak yasaları, ülke dışına seyahat eden yolcuların beraberinde götürebileceği nakit para miktarına sınırlama getirmektedir. Söz konusu yasalara göre, 10 bin ABD Doları’nın üzerindeki miktarın yolcu beraberinde ülke dışına çıkarılması suç teşkil etmektedir. Bu yöndeki teşebbüsler Bağdat Uluslararası Havalimanı’nda güvenlik taramasında tespit edilmekte, sonuç olarak gözaltına alınan kişiler kefaletle serbest bırakılsa dahi, götürülmek istenen paraya el konulmakta, paranın geri alınmasında zorluklar ve uzun gecikmeler yaşanabilmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın Irak’ta ticari mal ya da iş karşılığı elde ettikleri nakit kazançları her ne kadar yasal yollardan edinilmiş olursa olsun, beraberinde Irak dışına çıkarmaya kalkışmamaları gereklidir.

      8. Geçtiğimiz dönemde, Irak’ta çalışan vatandaşlarımızın kaçırılma ve rehin alınma gibi istenmeyen durumlarla karşılaştığı görülmüştür. Geçmişe oranla daha azalmış olsa da, Irak’ta halen değişik terör veya suç örgütleri yabancı ülke vatandaşlarını kaçırarak fidye talep etmektedir. Vatandaşlarımızın bu gibi olaylar yaşamamaları için iş ortaklarını dikkatli seçmeleri, tanımadığı insanlara kolayca güvenmemeleri ve Irak’ta kalışlarında güvenli, merkezî yerleri seçmeleri tavsiye olunur

      Cevapla

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.