Avusturya Aile Birleşimi

Avusturya Aile Birleşimi

Normal koşullarda talep edilen ticari veya turistik vizeler belirli bir süreyle verildiklerinden dolayı aile birleşimi vizesi daha uzun süreli talep edilen bir vizedir.

Avusturya Konsolosluğu

Bu kapsamda Avusturya’da ikamet eden eşinizin yanına yerleşmek istiyorsanız veya reşit olmayan çocuklarınız aileniz ile birlikte ikamet etmek istiyorsa, Avusturya Konsolosluğu’na başvurarak, bu vizeyi talep etmeniz gerekmektedir. 

Avusturya Aile Birleşimi Gerekli Evraklar

Avusturya Aile Birleşimi için hazırlamanız gereken bazı evraklar bulunmaktadır. Avusturya`da yaşayan Eşinizin yanına gitmek için Vize teklifinin çıktısını almalısınız. Ardından Avusturya Aile Birleşimi İçin Gerekli Evraklar hazır hale getirilmelidir.

Gerekli evrakları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  • Pasaport (Seyahatten sonra minimum 6 ay geçerli olmalı)
  • Vize Takip Belgesi (Kişisel bilgiler girilmeli ve imza atılmalıdır)
  • 2 Adet vesikalık fotoğraf (6 aydan eski olmayan, biometrik, beyaz fon üzerinde çekilmiş olmalı)
  • Eşlerin kimlik bilgilerini kapsayan Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (Formül B) tercümeli ve Apostil)
  • Sabıka Kaydı (1 Aydan eski olmamalı)
  • Uluslararası Doğum evrakı (Formul A)
  • Avusturya`da çalışmak isteğinizi beyan eden Almanca Dilekçe

Avusturya vatandaşı olan eşin toplaması gereken evraklar ise aşağıdaki şekildedir.

  • Pasaportun kopyası ve vatandaşlık hakkında evrak
  • Yeni ikamet sureti
  • Aile birleşimi yapmak istediğinizle bağlı olan Almanca dilekçe
  • Gerekli Maddi Kaynak (Giderler düşüldüğü zaman aylık minimum 1.363,56 Euro)
  • Maaş Bordrosu (Son 3 ayın maaş bordrosu, kaşeli ve ıslak imzalı olmalı)
  • KSV Dökümü
  • Vatandaşlık açıklaması: Tam vukuatlı kimlik kayıt örneği (Noter onaylı Almanca çeviri)
  • Avusturya`da tapu kopyası veya kira kontratı fotokopisi

Avusturya vize Davetiyesi için gerekli evraklar ise şu şekildedir.

  • Avusturya`da yaşan akrabanın pasaportu
  • Kimlik fotokopisi
  • Yanına gittiğiniz kişi Avusturya vatandaşı değilse, oturma izni belgesi
  • İkamet belgesinin fotokopisi (pasaport ve kimlik fotokopileri)
Avusturya  Aile Birleşimi

Avusturya Aile Birleşimi

Avusturya`ya getirmek istediğiniz çocuk için gerekli olan belgeler ise aşağıdakilerdir.

  • Çocuğa ait kimlik bilgisini açık bir şekilde gösteren nüfus kayıt örneği
  • Kimliğin ön ve arka yüz kopyası
  • Çocuk Avusturya Vatandaşıysa Avusturya kimlik fotokopisi ve paspaort
  • Çocuk 16 yaşından büyükse çocuklar için dil yeterlilik sertifikası
  • Eşinizin önceki evliliğinden olan çocuk için velayet belgesi ve eşten izin belgesi
Avusturya vizesi güncel evrak listesi için visacenter.com.tr/avusturya-vizesi-icin-gerekli-evrak-listesi/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Avusturya Aile Birleşimi Vize Ücretleri

Avusturya aile birleşimi vizesi için vize harç ücretinin talep edilmiyor. Aynı zamanda başvuru hizmeti için de ücret talep edilmiyor. Danışmanlık Hizmeti ise isteğe göre ücretli bir şekilde alınabilir. Avusturya Aile Birleşimi Vize Ücreti için ödemeniz gereken toplam vize başvuru bedeli ise 350 Euro`dur.

Aile Arkadaş Ziyareti vizesi için harç bedeli olarak 60 Euro ödemelisiniz. Başvuru ve Danışmanlık hizmeti için belirlenen fiyat ise genel olarak 30 Euro şeklindedir. Toplam vize başvuru bedeli ise 120 Euro`dur.

Avusturya vize harç ücretleri, Avusturya konsolosluk harcı ve aracı kurum hizmet bedellerine  visacenter.com.tr/avusturya-vize-ucreti/ adresinden detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Avusturya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Avusturya Aile Birleşimi vizesi kişinin kimliğine daha geç hazırlanabilir. Bu sürecin olumlu sonuçlanması için Almanca A1 dil yeterlilik evrakına sahip olmalısınız. Ardından sınavları başarılı geçtiğinizi gösteren belgeyi, Avusturya konsolosluğuna vermeli ve ortalama 6 ay gibi süre beklemelisiniz.

Resmi süre olarak 6 ay belirlense de, dosya ve belgelerinizde eksiklik olması bu durumu geciktirebilir. Aynı zamanda beraberlik ve evliliği şüphe altına alan bir durum olduğu zaman süreç uzayabilir. Bu gibi durumlarda sizden ek belge talep edilebilir. Ek evrakları yeniden hazırlayarak konsolosluğa ya da Göçmenlik bürosuna takdim ederek işlemlerinizi devam ettirebilirsiniz.

Avusturya Aile Birleşimi Dil Şartı Var mı?

Türkiye`de yaşayan vatandaşlar Avusturya Aile Birleşimi başvurusu yapmak için bazı şartları yerine getirmelidir. Bu şartlardan biri de Almanca dil yeterlilik sınavıdır. Avusturya Aile Birleşimi başvurusu yapmak istiyorsanız, Almanca dil yeterlilik sınavından sertifika almanız gereklidir.  Bu sertifikaya sahip olmayan kişilerin vize başvuru talepleri kabul edilmez.

A1 Seviyesi Almanca sertifikası ile sadece temel seviyede iletişim kurabilirsiniz.

Avusturya Aile Birleşimi Randevusu Nasıl Alınır?

Avusturya Aile Birleşimi vize başvurusu işlemi seyahat edecek kişi tarafından yapılmalıdır. Başvurunu Avusturya büyükelçiliğine ya da İstanbul Avusturya Konsolosluğuna yapmalısınız. Başvuru yapmak için öncelikle gerekli evrakları hazırlamanız gereklidir. Tüm evrakları hazır hale getirdikten sonra Avusturya Aile Birleşimi randevusu almalısınız.

Avusturya Aile Birleşimi randevusu almak için vize hizmeti veren firmalara başvurmalısınız. Vize şirketlerinden randevu almak için şirketin resmi internet sayfasına giriş yapmalısınız. Ardından randevu alma işlemini tamamlamalısınız. Randevu aldıktan sonra sizin için gün belirlenecektir.

Avusturya Aile Birleşimi Mülakat Soruları

Avusturya Aile Birleşimi vizesi alacağınız zaman sizlere mülakat soruları sorulacaktır. Bu sorular genellikle aşağıdaki şekildedir.

  • Ne için seyahat etmek istiyorsun?
  • Ne iş yapıyorsun?
  • Ne zaman seyahat edeceksiniz?
  • Gideceğiniz ülkede tanıdık var mı?
  • Seyahat sigortanız var mı?
  • Yurt dışına yalnız mı çıkacaksınız?

Vize belgeleriniz inceledikten sonra vizenizin sonuçlanması için son aşama olarak vize mülakat soruları sorulur. Mülakat yapan yetkili, sunduğunuz evraklar ile seyahat amacınızın aynı olduğunu öğrenmek için sizinle bir görüş geçiriyor.

Avusturya aile birleşimi vize mülakat soruları genellikle seyahatinizle ilgilidir. Bu soruları cevaplayacağınız zaman heyecanlanmaya gerek yoktur. Sorulara panik yapmadan net cevaplar vermeniz sürecin olumlu sonuçlanmasına yardım edecektir.

Avusturya Aile Birleşimi Vizesi Hakkında

Uzun süreli olarak verilen bu vize, normal koşullarda Avusturya tarafından verilen Schengen vizesinden farklı bir yapı içerir. Bu nedenle direkt olarak şahsen başvuru yapılması ve Avusturya Konsolosluğu üzerinden vize alınması gerekmektedir. Vize için belirli kriterler geçerli hale gelmelidir. Örneğin, eşinizin Avusturya vatandaşı olması ve orada sürekli ikamet etmesi, yasal olarak şarttır. Sadece bir Avusturya vatandaşı ile evlenmeniz bu vizeyi almak için yeterli değildir. Yani eşinizin uzun süredir yasal olarak Avusturya’da ikamet ediyor olması gerekmektedir. 

İkamet koşulları ve evlilik koşulları geçerli olsa dahi Avusturya aile birleşimi vizesi için eşinizin uzun yıllardır mesleki olarak da Avusturya’da geçerli bir yapı göstermesi önemlidir. Eğer eşiniz Avusturya’da çalışma izni almış ve oraya yerleşmiş ise sizde yerleşmek için vize talep edebilirsiniz. Bu şekilde bir özelliğe sahip olan kişiler Avusturya tarafından verilmiş olan çalışma izni kanıtı oluşturan kırmızı-beyaz-kırmızı kart sahibi olmaktadır. Bu kart izin almanız için büyük bir önem arz eder. 

Önemli prosedürler dışında vize talebi gerçekleştirmek için;

  • 21 yaşını doldurmanız gerekir.
  • Finansal açıdan sorun yaşamamak için maddi gelirinizin iyi olması, eşinizin son 3 yıl içerisinde Avusturya’da sosyal yardım almamış olması gerekir. Eşiniz bir ev sahibi ise avantaj oluşturabilir. 
  • Dil bilgisi konusunda ülkede konuşulan ortak dil olan Almanca seviyenizin en az A2 seviyesinde olması konusunda sertifika sahibi olmanız gerekir. 
  • Avusturya sürekli ikamet gerçekleştirmeniz için uyum standardizasyonları kapsamında size tarih bilgisi, politik bilgi, sosyal bilgi gibi konularda bir test uygulayacaktır. 
  • Başvurularınız sırasında sizden belirli bir ücret talep edilecektir. 
  • Vize başvuru formu, biyometrik fotoğraf, pasaport fotokopisi, ikametgah belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, uluslararası doğum kayıtları, sabıka kaydı, evlenme cüzdanı fotokopisi, Avusturya ikamet fotokopisi, maaş bordroları, davet eden kişinin sigorta kartı bilgileri gibi evraklar gerekecektir. 

Gereken bu koşulları yerine getiren, yapılan testte başarılı olan ve evraklarını eksiksiz şekilde hazırlayıp randevusuna uyan kişiler vize alma hakkı kazanabilir. Normal koşullarda 6 ay gibi bir süreye kadar başvurunun onaylanması beklenebilir. 

Avusturya vizesi nasıl alınır? Tüm detayları incelemek için visacenter.com.tr/avusturya-vize-basvurusu/ bağlantısını inceleyebilirsiniz.
Avusturya aile birleşimi vizesi ne kadar sürede çıkar?

Avusturya aile birleşimi vizesi, 7 ile 15 iş günü içerisinde çıkar.


Avusturya aile birleşimi vizesi kaç günde çıkar 2023?

Avustralya aile birleşimi vizesi, evraklar istenilen doğrultuda hazırlandığı takdirde 2 hafta içerisinde elinize ulaşır.

Avusturya Aile Birleşimi Vizesi nasıl alınır?

Avusturya aile birleşimi vizesinin alınabilmesi için Avusturya Konsolosluğu’na başvuruda bulunmalı. Ardından tarafınıza verilen vize başvuru formunda aile birleşimi vizesi olduğu belirtilmeli.

 

Oyla! post