Estonya Vizesi

Turistik Vize İşlemleri

Nedir? : Estonya turistik vizesi ülkeyi yalnızca gezi amacıyla ve kısa süreli olarak ziyaret etmek isteyenlerin aldığı vizedir.

Kaç günlük alınabilir? : Estonya turistik vizesi normalde kısa süreli klasmanda yer almasıyla 90 güne kadar verilebilir. Ancak ilk kez alınan vize için maksimum 30 günlük hak tanınır.

 Nereye başvurulur? : Estonya vize başvurusu için belgelerin alınmasından yetkili bir vize danışma merkezi sorumlu olmaktadır.

Gerekli evraklar nelerdir? : Estonya turistik vizesi için gerekli evraklar;

  • Vize başvuru formu(Eksiksiz ve doğru şekilde tamamlanmış, ıslak imzalı, başvuran kişi reşit değilse ebeveyn imzası taşıyacak şekilde)
  • Islak imzalı Schengen vize talebi dilekçesi
  • Pasaport( En fazla 10 sene içerisinde çıkarılmış, seyahat bitişinden sonra en az 3 ay daha geçerliliği devam eden, 2 adet boş sayfası bulunan, hasarsız)
  • Biometrik Fotoğraf ( 3,5×4,5 cm boyutlarında, 2 adet, en geç 3 ay içerisinde çekilen, beyaz fonlu ve daha önce kabul edilen başka bir vize başvurunda kullanılmamış)
  • Kimliğin her iki yüzünün fotokopisi
  • Noter tasdikli muvafakatname
  • Son üç yıl içinde alınan vizelerin(Schengen, AB, Birleşik Krallık, ABD, Kanada) birer fotokopisi
  • Adres ve evli kadınlar için bekârlık soyad bilgilerini içeren Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Finansal Durumu Gösterir Belgeler (Kaşeli ve imzalı olmak üzere son 4 aya dair maaş bordroları, aktif banka hesabının 3 aylık hesap özetleri, varsa araç ruhsat, ev tapusu, kredi kartı ekstresi gibi ek gelir belgeleri)
  • Çalışılan kuruma, işverene ya da öğrencilik durumuna dair çalışmayı gösterir belgeler, kişi emekli ise emeklilik kartı
  • Bağlı bulunulan kuruma ait belgeler ( Vergi levhası, faaliyet belgesi, şirket imza sirküleri, şirketin ticaret sicil gazetesi, Kişinin çalıştığını gösterir belgeler)
  • Geçerliliği seyahatin gerçekleşeceği tarihten bir gün önce başlayıp bitiş tarihinden bir gün sonra da tamamlanan, minimum 30 bin Euro teminatlı uluslar arası bir seyahat sağlık sigortası poliçesi
  • Başvuran kişinin eğer diğer Schengen ülkelerine seyahati söz konusuysa, üçüncü ülkeye seyahatinin detaylarını açıklayan dilekçe
  • Seyahat amacını destekleyen bilgi belgeleri (Vize başvurusundan önce satın almamış olsanız dahi, kalacağınız yere ve ulaşıma dair rezervasyon bilgileri )
  • Yabancı uyruklu kişiler için minimum 6 ay geçerlilik süresi bulunan ikamet ve çalışma izinlerinin fotokopisi

şeklinde listelenmektedir.

Biometrik veri gerekli midir? : Kişilerin vize başvurusunda parmak izini vermesine biometrik veri kaydı denir ve bu işlem her 5 senede bir yenilenmelidir. 12  yaşından küçük olanlar için böyle bir uygulama şart değildir.

Ne zaman başvurmak gerekmektedir? : Estonya temsilcisi kurumların yetkililerin tatil ya da yoğunluk döneminde olmasından ileri gelen gecikmelerden korunmak adına, 30 gün önceden başvuruların tamamlanmış olmasını öneriyoruz.

Ne kadar sürede çıkar? : Estonya turistik vize başvurusu genel olarak 7 ila 10 gün, ancak bazı durumlarda nadiren 28 gün içerisinde sonuçlanır.

Randevu nasıl alınır? : Başvuru için birlikte çalışmayı tercih ettiğiniz kuruma danışarak randevu alabilirsiniz.

Ticari Vize İşlemleri

Nedir? :  Estonya ticari vizesi, ülkede yatırım, proje, iş görüşmesi, fuara katılım gibi çalışmaya dayalı amaçlarla seyahat edeceklerin alacağı vizedir.

Kaç günlük alınabilir? : Yine kısa süreli ikamet hakkı veren vize, maksimum 90 gün geçerliliğe sahip olabilir.

Nereye başvurulur? : Belgelerle birlikte yetkili vize danışma merkezlerinden herhangi birine başvuru yapılır.

Davetiye nasıl olmalıdır? : Estonya’da yer alan firmanın göndermesi gerekli tutulan davetiye;

  • Firmanın tam adı ve adresi
  • Vize başvurusu yapanın adı, bağlı olduğu firmanın adı ve bu firmadaki görevi
  • İstenen vize geçerlilik süresi ve birden fazla seyahatin gerekli olup olmadığı
  • Seyahatin süresi, amacı, gidilecek olan fuar ya da firma adı
  • Gerekli olduğu takdirde kişinin masraflarının karşılanacağı

bilgilerini kapsamalıdır. Bu belgelerinin aslının yanı sıra fotokopisi de eklenmelidir.

Gerekli evraklar nelerdir? : Estonya vizesi için gerekli olan standart kişisel bilgi belgelerine ek, ticari amaçlı vize başvurusunda istenen belgeler:

  • Başvuru yapanın firmadaki unvanı ve görevi
  • Türkiye´deki işveren firmanın yazısının aslı
  • Faaliyet belgesinin aslı (Başvuranın son 3 sene içerisinde başka bir Schengen vizesi almaması halinde)
  • Talep edilen vize süresi
  • Seyahatin amacı kapsamındaki fuar ya da organizasyon
  • Estonya’daki giderlerin ilgili firma tarafından karşılanacağına dair teminat belgesi
  • SGK Giriş ve Hizmet Dökümü belgesi

Başvuran firma sahibi ise;

  • Ticaret veya Sanayi Odası Sicil Kayıt Sureti (en fazla 6 ay içerisinde çıkarılmış)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Vergi Levhası

Başvuran çiftçi ise;

  • Ziraat Odasından Çiftçilik Belgesi

Başvuran fuarda stant kuracaksa;

  • Fuar Katılımcı Kartı ( Kartın ibrazıyla başvuran kişi vize ücretinden muaf tutulmaktadır.)

Ne zaman başvurmak gerekir? : Planlı gidiş yolculuğundan 30 gün öncesinde belgelerin ibrazının tamamlanmış olması beklenir.

Randevu nasıl alınır? : Belgelerin ibraz edileceği kurumun yetkilileri, sizlere randevu tarihi vermektedirler.

Aile ve Arkadaş Ziyareti Vize İşlemleri

Nedir? :  Kendisi Türkiye’de olup Estonya’daki herhangi bir yakınını ziyaret etmek isteyenlerin Estonya aile ziyareti vizesi alması gerekmektedir.

Kaç günlük alınabilir? : Ziyaretin amacı, sunulan belgelerin ve maddi kaynakların yeterliliği, vize süresi belirlenmesinde rol oynar ve süreler bu şekilde değişir.

Nereye Başvurulur? : Estonya vize başvurusu için gerekli belgeler aracı kurumlara verildiği takdirde başvuru sağlanır.

Gerekli Evraklar Nelerdir? : Estonya’da yer alan yakına ait davetiyenin, standart kişisel veri gösterir evraklara eklenmesi gerekir.

Davetiye nasıl olmalıdır? Estonya aile ziyareti vizesi için davetiye sunulması zorunlu olmakla birlikte, Estonya’daki arkadaş ya da akrabanın yakınlık unvanı, kişisel bilgileri, iletişim ve adres bilgileri de bu davetiye de yer almalıdır. Yakına dair pasaport ve kimlik fotokopileri de davetiyeye dahil edilmelidir.

Ne zaman başvurmak gerekir? : 30 ila 60 gün önceden başvurular yapılmaktadır.

Randevu nasıl alınır? : Randevu almak için istenen vize danışma merkeziyle iletişime geçilmesi gereklidir.

Transit Vize İşlemleri

Nedir? : Estonya transit vize alması gerekenler, herhangi başka bir ülkeye seyahat etmek için aktarma uçuşunu Estonya üzerinden yapacak olanlardır.

Kaç günlük alınabilir? : Estonya transit vize alan kişilere yalnızca havalimanı içerisinde ve ikinci uçuşu bekleme süresince ülkede kalma izni sağlanır.

Nereye Başvurulur? : İlgili belgelerin vize danışma acentesine sunulmasıyla başvuru yapılır.

Gerekli Evraklar Nelerdir? : Estonya transit vize için gerekli evraklar kişisel prosedür belgelerinin haricinde, söz konusu olan aktarma uçuşuna ait rezervasyon bilgileri ya da biletlerdir.

Ne zaman başvurmak gerekir? : Bahsedilen uçuşun gerçekleşeceği tarihin bir ay öncesinde başvuru yapılması uygun görülür.

Randevu nasıl alınır? : Tercih etmiş olduğunuz yetkili kurum, kendisi ile temasa geçenlere randevu tarihi belirtmektedir.

ESTONYA VİZESİ GEREKLİ EVRAKLAR 2019 GÜNCEL

ÖNEMLİ BİLGİLER;

*Evlenen veya boşanan kişiler yeni pasaport çıkartmak zorundadırlar.

*Yeşil Pasaport Sahipleri schengen ülkelerine 90 güne kadar olan sürede vizesiz seyahat edebilirler.

*Evlilik sonucu soyadı değişen veya soy adı ile birlikte eski soy adını da kullanan kişilerin pasaportlarında VİS (25.09.2014 ‘den sonra parmak izi verseler dahi ) ibareleri olsa dahi parmak izine gelmeleri gerekmektedir.

  

TÜM YOCULARIMIZ İÇİN BAŞVURU ESNASINDA GEREKLİ OLAN BELGELER;

▢ð   Pasaport (Pasaport üzerinde en az iki (2) boş vize sayfası bulunmalıdır. Pasaport, seyahat bitiş tarihinden / vizenin sona eriş tarihinden itibaren en az altı (6) ay süreyle geçerli olmalıdır)

▢ð   Pasaportta işlem görmüş tüm sayfaların fotokopisi.

▢ð   Eski Pasaport ön yüzü işlem görmüş tüm sayfaların fotokopisi ( ASLINI GÖNDERMEYİN LÜTFEN )

▢ð   2 adet yeni çekilmiş biometrik fotoğraf (3.5 x 4.5 cm) gözlüksüz ve düz olmalı

▢ð   Vize Formu’nun 37. Maddesi ile son sayfasındaki imza hanelerinin imzalanması

▢ð   İlgili Makama hitaben el yazısı/yazıcıdan yazılmış, gidiş – dönüş seyahat tarihlerini ve seyahat sebebinin belirtildiği dilekçe

(dilekçe’nin altında vize talep eden kişinin adı, soyadı, ikamet adresi, ev telefon numarası, iş telefon numarası, cep telefon numarası, e-

posta adresi yazılı olmalı ve imzalanmalıdır).

▢ð   Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

▢ð   Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş, çocuk ve adres bilgisi ile açıklamalar kısmı olmalıdır-Evli Bayan

Yolcularımız evlenmeden önceki vukuatlı nüfus kayıt örneğini’de almalıdırlar ).

▢ð   Son 1 YILLIKbanka kaşeli-imzalı, işlem hareketli bakiyeli ( 5.000,00 TL) banka hesap ekstresi ve banka maaş hesap ekstresi ve ekstreyi imzalayan memurların imza sirküleri fotokopisi (Çalışanlar mutlaka 1 YILLIK  Maaş hesabı ekstresinide sunmak zorundadırlar)

(son 1 YILLIK banka hesap dökümlerinin banka kaşe – imza tarihlerinin, ve işlem hareketinin başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğu vardır)

▢ð   Tapu fotokopileri,Araç ruhsatı -ve Kredi kartı hesap Özeti ( Zorunlu evrak değildir.Var ise uzun vize alınmasına yardımcı olur )

▢ð   Seyahat Sağlık Sigortası

▢ð   Uçak ve konfirmeli Otel Rezervasyonu

▢ð   E devletten barkodlu yerleşim yeri belgesi

AYRICA AŞAĞIDA BULUNAN EK BELGELERİNDE MÜRACAAT EDECEK YOLCUMUZUN DURUMUNA GÖRE HAZIRLANMASI GEREKMEKTEDİR.

SERBESTAVUKAT&DOKTOR&MALİ MÜŞAVİR&DİŞ HEKİMİ&ECZACI;

▢ð   İlgili Makam’a hitaben antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış, vize talep eden kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve seyahat tarihlerinde izinli olduğunu belirten yazı. İmza beyannamesin ’deki yetkili tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

▢ð   İmza beyannamesi fotokopisi

▢ð   Bağlı bulunulan Oda / Baro ‘dan yazı faaliyet belgesi (son üç ay geçerli)

▢ð   Kuruma ait kimlik kartı fotokopisi (Avukat,Malimüşavir,Eczacı)

▢ð   Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi

▢ð SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü ( E-devletten )

ŞİRKETSAHİPLERİ

▢ð   İlgili Makam’a hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış, vize talep eden kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve seyahat tarihlerinde izinli olduğunu belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

▢ð   İmza Sirküleri fotokopisi

▢ð   Ticaret Odası “Faaliyet Belgesi” (son üç ay geçerli)

▢ð   Ticaret Odası “Oda Sicil Kayıt Sureti” (son üç ay geçerli)

▢ð   Ticaret Sicil Gazetesi (güncel) fotokopisi

▢ð   Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş ) fotokopisi

▢ð   SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü ( E-devletten ) 4B (Bağkurlu olanlar)

▢ð   SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü ( E-devletten ) 4A (Hem şirket sahibi olan ve ssk’sı başka şirkette görünen iş yerleri sahipleri ssk’sının yattığı şirketin üstteki gibi evraklarınıda hazırlamalıdır )

▢ð   SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü ( E-devletten )   (Emekli olanlar 6 aylık Emekli Maaş hesap ekstresi ve ekstreyi imzalayan memurların imza sirkülerini ’de sunmalıdır )

▢ð   Şirket sahipleri hem şahsi hem şirketin 6 aylık bakiyeli ( 5000,00 TL) banka ekstresi ile ekstreleri ile ekstreyi imzalayan memurların imza sirküleri fotokopisini sunmak zorundadırlar)

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI

▢ð   İlgili Makam’a hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış, vize talep eden kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve seyahat tarihlerinde izinli olduğunu belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

▢ð   İmza Sirküleri fotokopisi

▢ð   Ticaret Odası “Faaliyet Belgesi” (son üç ay geçerli)

▢ð   Ticaret Odası “Oda Sicil Kayıt Sureti” (son üç ay geçerli)

▢ð   Ticaret Sicil Gazetesi (güncel) fotokopisi

▢ð   Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş ) fotokopisi

▢ð   SGK İşe Giriş Bildirgesi şirket kaşe imzalı (. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.)

▢ð   SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü ( E-devletten )

▢ð   Maaş Bordrosu son 3 aylık ve şirket kaşeli, imzalı.( İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.)

▢ð   6 Aylık Maaş Hesabı ekstresi ( Maaşının hangi bankadan alıyor ise 6 aylık kaşeli imzalı en az 5000 TL Bakiyeli banka ekstresi ve ekstreyi imzalayan memurların imza sirküleri fotokopisi ( Randevudan 7 gün önceki süreç içersinde mutlaka hareket olmalıdır) Maaşını elden alanlar için şirket antetli kağıdına maaşını elden almaktadır diye yazı yazılmalı ve imza sirkülerindeki kişi tarafından kaşe ıslak imza yapılmalıdır.

KAMUPERSONELİ;

▢ð   İlgili Makama hitaben çalıştığı kurum tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış, vize talep eden kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve seyahat tarihlerinde izinli olduğunu belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.

▢ð   Kurumdan Mühürlü Kaşeli görev yazısı ve Personel Kimlik kartı fotokopisi

▢ð   Maaş Bordrosu son 3 aylık ve kurum kaşeli, imzalı

▢ð   6 Aylık Maaş Hesabı ekstresi ( Maaşının hangi bankadan alıyor ise 6 aylık kaşeli imzalı en az 5000 TL Bakiyeli banka ekstresi ve ekstreyi imzalayan memurların imza sirküleri fotokopisi

▢ð   SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü ( E-devletten ) veya Kurumdan onaylı hizmet listesi

EMEKLİLER

▢ð   SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü ( E-devletten Emekliliği görünen ) Ayrıca sgk’dan barkodlu Emeklilik belgesi de şarttır

▢ð 6 aylık Emekli Maaş hesap ekstresi ve ekstreyi imzalayan memurların imza sirkülerini ’de sunmalıdır

ÇİFTÇİLER;

▢ð   Ziraat Odasından Mesleki Onay Belgesi Ve Çiftçilik Belgesi

▢ð   SGK BARKOD’lu Hizmet Dökümü ( E-devletten )

ÖĞRENCİLER;

▢ð   Öğrenci Belgesi E devletten barkodlu alınması şarttır. (okul açık ise, okuldan ıslak imzalı ve mühürlü izin yazısı)

▢ð   18 yaşından küçük ve anne, baba veya 18 yaşından büyük kardeş ile beraber seyahat etmiyor ise noterden alınmış

‘geri dönüşünü ve tüm sorumluluğu aldğına’ dair anne – babadan alınmış‘taahhütname’.

▢ð   18 yaşından küçükler anne baba ile gitse dahi noter’de verilmis ‘Muvafakatname’.ayrıca anne ve babanın muvafakatnamedeki imzasını teyit eden muvafakatnamedeki kişilerin imzalarının göründüğü resmi bir belge ( Pasaport Ön yüzü, Ehliyet ön ve arka yüzü veya İmza görünen yeni T.C.kimlik kartı sadece italya için geçerli )

▢ð    Velisinin evrakları. (ŞİRKET SAHİPLERİ / ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI ; SERBEST AVUKAT & DOKTOR ; KAMU PERSONELİ;EMEKLİLER Sponsor olan kişinin imzasının göründüğü resmi belge ( Pasaport Ön yüzü, Ehliyet ön ve arka yüzü veya İmza görünen yeni T.C.kimlik kartı sadece italya için geçerli )

EV HANIMLARI;

▢ð    Sponsorunun (Eş/Baba/Anne/Kardeş/Çocuklarından hangisi sponsor oluyorsa ) evrakları. (ŞİRKET SAHİPLERİ / ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI; S E R B E S T AVUKAT & DOKTOR; KAMU PERSONELİ; EMEKLİLER ( Sponsor olan kişinin imzasının göründüğü resmi belge ( Pasaport Ön yüzü, Ehliyet ön ve arka yüzü veya İmza görünen yeni T.C.kimlik kartı sadece italya için gcçerli )