Avustralya Aile Birleşimi

Avustralya Aile Birleşimi Vizesi

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Türkiye’de ikamet eden vatandaşların, farklı bir ülkede yaşayan ailesinin yanına yerleşmek istemesi durumunda, aile birleşimi vizesi alması gerekmektedir. Her ülkenin farklı koşullar, evraklar ve süreçler talep ettiği bu vize konusunda, Avustralya aile birleşimi vizesi almak için de gereken koşullar merkezimiz üzerinden öğrenilebilir.

Aile birleşimi vizesi, Avustralya Konsolosluğu’ndan sizin için veya Türkiye’de ikamet eden çocuklarınızın Avustralya’da ikamet edebilmesi için talep edilmektedir. Uzun süreli ikamet gerçekleştirmek için alınan bu vize için normal koşullarda turistik veya ticari olarak talep edilen vizeye göre farklı evraklar talep edilir. Evrakların doğru süre içerisinde eksiksiz ve doğru bilgiler ile hazırlanması, alınan randevu tarihinde şahsen görüşmeye gidilmesi gerekecektir.

Net bir şekilde Avustralya aile birleşimi vizesi talep edildiğinde hazırlanması gereken evraklar arasında;

  • Konsolosluk tarafından belirlenmiş standartlar çerçevesinde; güncel, yani maksimum son 3 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz, daha önce başka noktada kullanılmamış biyometrik fotoğraf,
  • Son 10 yıl içerisinde alınmış, en az 6 ay geçerli ve 2 boş sayfası bulunan pasaport,
  • Güncel tarih ile birlikte aile ve ikamet bilgilerini içeren tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  • Kimlik belgesinin ön ve arka yüz fotokopisi,
  • Uluslararası geçerlilik oluşturan evlenme kayıt örneği fotokopisi,
  • 18 yaş altındaki çocuklar için anne ve baba tarafından imzalanmış orijinal muvafakatname belgesi,
  • Daha önce Türk vatandaşı olmayan Avustralya vatandaşı eşin Avustralya doğum belgesi,
  • Daha önce yapılmış evlilikler konusunda bulunan boşanma kararı ve tercümesi,
  • Avustralya’da ikamet eden eşinize ait oturma izin belgesi, pasaport ve kimlik fotokopisi,
  • Yeterli seviyede dil bilgisine sahip olduğunuzu kanıtlayan diploma veya sertifika fotokopisi,
  • Eşlerin her ikisinin doğum kayıt örnekleri,
  • Yine her iki eşin Avustralya evlendirme dairesi tarafından verilmiş evlenme ehliyet belgesi veya evlilik kaydı belgesi talep edilmektedir.

Bu belgelerin her biri eksiksiz ve net bir şekilde istenilen tarihte hazır edilmelidir. Avustralya Konsolosluğu bazen bu belgelerin tekrar tekrar tercüme edilmiş olmasını talep edebilir. Ayrıca her belgenin orijinali ve 1 adet fotokopisi ibraz edilmelidir. Belgeler ile birlikte yapılan başvuru sonrasında konsolosluk üzerinden talep edilen ücret peşin olarak alınır.