Amerika Aile Birleşimi

AMERİKA AİLE BİRLEŞİMİ VE RANDEVU İŞLEMLERİ

Amerika Aile Birleşimi Vizesi

Eğer eşiniz Amerika’da yaşıyor ise ve siz de onun yanına yerleşmeyi düşünüyorsanız, Amerika aile birleşimi vizesi veya Amerika evlilik vizesi almanız gerekmektedir. Uluslararası şekilde geçerliliği olan bu vize (D) tipi yani uzun süreli vize kategorisinde bulunur. Bu vizeyi alan kişiler, Amerika Birleşik Devletleri’nin herhangi bir eyaletinde yasal olarak ikamet etme hakkına sahip olur.

Ülkemiz vatandaşlarının gayet zor bir şekilde vize almayı başardığı Amerika’da aile birleşimi vizesi almak uzun süreli vize olduğu için daha da zor olmaktadır. Bu vize için gerçekleştirilecek işlemler ve vize alma süresi çok daha karışık ve uzun olarak işlemektedir. Örnek olarak turistik ve kısa süreli bir vize çok daha kısa sürede alınabilir. Bu kapsamda vize başvurularının eksiksiz ve tamamen doğru bir şekilde yapılması önemlidir. Yani vize evraklarının net olarak doğru ve eksiksiz hazırlanması gerekir.

ABD aile birleşimi vizesi için başvuru gerçekleştirmek istediğiniz takdirde hazırlamanız gereken evraklar arasında;

  • Amerikan İngilizcesi ile eksiksiz ve büyük harfi ile hazırlanmış başvuru formu,
  • İkamet Yasası’nın 55. maddesine uygun şekilde talep edilen ikamet belgesi,
  • 3,5×4,5 santimetre boyutlarında, kafa ile çene arasında boyutları içeren 4 adet biyometrik fotoğraf,
  • En az bir yıl daha geçerliliği olan pasaport belgesi,
  • Türkiye’de ikametinizi belirten ikamet belgesi,
  • Eşinizin Amerika’da ikametini belirten belge,
  • Türkiye’de evlilikten öncesi ve sonrasına dair alınmış tam tekmil vukuatlı nüfus örneği,
  • Amerika ve Türkiye’de yer alan eşlerin ikamet belgeleri,
  • Eşlerin nüfus bilgilerinin yer aldığı uluslararası evlenme kaydı ve tanıma tenfiz belgesi,
  • Çocuklarınız varsa, ABD doğum sertifikası,
  • Amerika’ya yerleşmesini istediğiniz çocuklarınız var ise Türkiye’deki doğum belgeleri ve nüfus belgeleri,
  • Avrupa ortak dil ölçütleri çerçevesinde temin edilen A1 seviyesinde İngilizce bilgisine sahip olduğunuzu belirten sertifika gerekmektedir.

Bahsedilen bu belgeler ile birlikte vize başvurusu şahsen gerçekleştirilmeli ve mutlaka randevu alınmalıdır. Amerika Konsolosluğu üzerinden veya merkezimiz üzerinden bu konuda danışmanlık ve bilgi alınması mümkündür. Vize başvurusu yapıldıktan sonra Amerika’dan dolar bazında talep edilen ücretinin ödenmesi ve başvuru sürecinin olumlu bir şekilde tamamlanması için beklenmesi gerekecektir.