Gambiya Vize İşlemleri

GAMBİYA

TURİSTİK VİZE İŞLEMLERİ

Nedir: Gambiya turistik vizesi 90 günden kısa süreli seyahatlerde alınabilen bir vize türüdür.

Kaç günlük alınabilir: En fazla 90 günlük alınması mümkündür. Kapı vizesi ile 72 saat kalınabilir.

Nereye Başvurulur: Büyükelçilik veya vize merkezleri aracılığı ile başvuru yapılabilir.

Gerekli Evraklar Nelerdir:

Vize Başvuru Formu: Eksiksiz doldurulmuş ve ıslak imzalı olmalıdır.

Vize Talep Dilekçesi: İngilizce doldurulmalı ve ıslak imzalı olmalıdır.

Pasaport: Son 10 yıl içinde alınmış, seyahat sonrası en az 3 ay geçerli ve vize basılması için 2 adet boş sayfası olan.

Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, 35×45 mm ölçülerinde, arka beyaz fonu olan ve daha önce başka vizede kullanılmamış.

Kimlik Fotokopisi: Ön ve arka yüz fotokopisi

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Adres ve aile bilgilerini içermeli ve evli bayanlarda kızlık soyadı da yer almalıdır.

Banka Hesap Dökümü: Son 3 aylık hesap döküm, kaşe, ıslak imza, banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmalıdır.

Ek Gelir Belgeleri: Varsa; ev ve gayrimenkul tapusu, araç ruhsatı, kira sözleşmelerine ait fotokopiler bulunmalıdır.

Çalışma Durumunu Gösteren Belgeler: İşveren, serbest meslek, çalışan, emekli, öğrenci olma durumuna göre ilgili belgeler başvuru dosyasında bulunmalıdır.

Seyahat Sağlık Sigortası:  Seyahat tarihinden bir gün önce başlayan ve seyahat tarihinden bir gün sonra sona eren 30.000 € teminatlı Uluslararası geçerli poliçe.

Seyahat ve Konaklama Rezervasyonları: Uçak bileti ve otel rezervasyonları dosyada bulunmalıdır. Vize onayı öncesi satın alma yapılması gerekmemektedir. Karayolu ile ulaşım durumunda araca ait, ruhsat ve diğer belgeler hazırlanmalıdır.

Aşı kartı fotokopisi

Yabancı uyruklu kişiler en az 6 ay geçerli T.C. ikamet izni ve çalışma izni fotokopisini eklemelidir.

Biometrik Veri Gerekli midir: 12 yaşını doldurmuş her bireyin biometrik veri kaydı (parmak izi) gereklidir.

Ne Zaman Başvurmak Gerekir: Planlanan seyahat tarihinden 20 gün önce başvuru yapmak gereklidir.

Ne kadar Sürede Çıkar: Gambiya vize başvuruları 7-10 günde sonuçlanmaktadır.

 

 

TİCARİ VİZE İŞLEMLERİ

Nedir: Gambiya ticari vizesi 90 günden kısa seyahatlerde alınabilen bir vize türüdür.

Kaç günlük alınabilir: En fazla 90 günlük alınması mümkündür.

Nereye Başvurulur: Başvurular Büyükelçiliğe yapılabileceği gibi, yetkilendirilmiş vize merkezleri aracılığı ile de yapılabilir.

Gerekli Evraklar Nelerdir:

Vize Başvuru Formu: Eksiksiz doldurulmuş ve ıslak imzalı olmalıdır.

Vize Talep Dilekçesi: İngilizce  doldurulmalı ve ıslak imzalı olmalıdır. Konsolosluğa hitaben, şirketin antetli kağıdına, kaşe ve ıslak imzalı, çalışanın görev başlangıç tarihi, şirketteki pozisyonu, seyahat tarihlerini içeren

Davetiye: Karşı taraftaki firmanın antetli kağıdında, kaşe ve imzalı olmak zorundadır. Davet mektubunda seyahat nedeni, seyahat tarihi, başvuruda bulunanın ismi doğum tarihi ve pasaport numarası, çalıştığı firma/kurumun ismi, adresi tescil kayıt numarası yer almalıdır.

Pasaport: Son 10 yıl içinde alınmış, seyahat sonrası en az 3 ay geçerli ve vize basılması için 2 adet boş sayfası olan.

Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, 35×45 mm ölçülerinde, arka beyaz fonu olan ve daha önce başka vizede kullanılmamış.

Kimlik Fotokopisi: Ön ve arka yüz fotokopisi

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Adres ve aile bilgilerini içermeli ve evli bayanlarda kızlık soyadı da yer almalıdır.

Banka Hesap Dökümü: Son 3 aylık hesap döküm, kaşe, ıslak imza, banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmalıdır.

Ek Gelir Belgeleri: Varsa; ev ve gayrimenkul tapusu, araç ruhsatı, kira sözleşmelerine ait fotokopiler bulunmalıdır.

Çalışma Durumunu Gösteren Belgeler: İşveren, serbest meslek, çalışan, emekli, öğrenci olma durumuna göre ilgili belgeler başvuru dosyasında bulunmalıdır.

Seyahat Sağlık Sigortası:  Seyahat tarihinden bir gün önce başlayan ve seyahat tarihinden bir gün sonra sona eren 30.000 € teminatlı Uluslararası geçerli poliçe.

Seyahat ve Konaklama Rezervasyonları: Uçak bileti ve otel rezervasyonları dosyada bulunmalıdır. Vize onayı öncesi satın alma yapılması gerekmemektedir. Karayolu ile ulaşım durumunda araca ait, ruhsat ve diğer belgeler hazırlanmalıdır.

Aşı kartı fotokopisi

Fuar ve sergi ziyareti ise giriş bileti, katılımla ilgili belgeler veya fuar standına ilişkin belge.

Yabancı uyruklu kişiler en az 6 ay geçerli T.C. ikamet izni ve çalışma izni fotokopisini eklemelidir.

Biometrik Veri Gerekli midir: 12 yaşını doldurmuş her bireyin biometrik veri kaydı (parmak izi) gereklidir.

Ne Zaman Başvurmak Gerekir: Planlanan seyahat tarihinden 20 önce başvuru yapmak gereklidir.

Ne kadar Sürede Çıkar: Gambiya vize başvuruları 7-10 günde sonuçlanmaktadır.

 

AİLE VE ARKADAŞ ZİYARETİ VİZE İŞLEMLERİ

Nedir: Gambiya’da yaşayan akraba ve arkadaş ziyaretleri için 90 günü aşmayan vize türüdür.

Bu vize için davet mektubu gereklidir. Bu mektubun davet edilen kişiye hitaben yazılması ve seyahat tarihlerinin belirlenmiş olması gerekmektedir.

Kaç günlük alınabilir: En fazla 90 günlük alınması mümkündür.

Nereye Başvurulur: Başvurular Büyükelçiliğe yapılabileceği gibi yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığı ile de yapılabilmektedir.

Gerekli Evraklar Nelerdir:

Vize Başvuru Formu: Eksiksiz doldurulmuş ve ıslak imzalı olmalıdır.

Vize Talep Dilekçesi: İngilizce doldurulmalı ve ıslak imzalı olmalıdır.

Davetiye: Gambiya’dan davet eden şahıstan 3 aydan eski olmayan, tamamen doldurulmuş ve belediye tarafından tasdiklenmiş bir davetiye. Orijinal ve fotokopisi

Davet eden şahsa ait evraklar: Davet eden kişinin gelirini gösteren evraklar: son 3 ayın maaş bordroları veya muhasebecisinden aylık net geliri beyannamesi, hesap dökümleri.

Davet eden şahıs ile nüfus kayıt örneği

Pasaport: Son 10 yıl içinde alınmış, seyahat sonrası en az 3 ay geçerli ve vize basılması için 2 adet boş sayfası olan.

Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, 35×45 mm ölçülerinde, arka beyaz fonu olan ve daha önce başka vizede kullanılmamış.

Kimlik Fotokopisi: Ön ve arka yüz fotokopisi

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Adres ve aile bilgilerini içermeli ve evli bayanlarda kızlık soyadı da yer almalıdır.

Banka Hesap Dökümü: Son 3 aylık hesap döküm, kaşe, ıslak imza, banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmalıdır.

Ek Gelir Belgeleri: Varsa; ev ve gayrimenkul tapusu, araç ruhsatı, kira sözleşmelerine ait fotokopiler bulunmalıdır.

Çalışma Durumunu Gösteren Belgeler: İşveren, serbest meslek, çalışan, emekli, öğrenci olma durumuna göre ilgili belgeler başvuru dosyasında bulunmalıdır.

Aile ve akrabalık bağlarını kanıtlayıcı belge.

Seyahat Sağlık Sigortası:  Seyahat tarihinden bir gün önce başlayan ve seyahat tarihinden bir gün sonra sona eren 30.000 € teminatlı Uluslararası geçerli poliçe.

Aşı kartı fotokopisi

Seyahat ve Konaklama Rezervasyonları: Uçak bileti ve otel rezervasyonları dosyada bulunmalıdır. Vize onayı öncesi satın alma yapılması gerekmemektedir. Karayolu ile ulaşım durumunda araca ait, ruhsat ve diğer belgeler hazırlanmalıdır.

Yabancı uyruklu kişiler en az 6 ay geçerli T.C. ikamet izni ve çalışma izni fotokopisini eklemelidir.

Biometrik Veri Gerekli midir: 12 yaşını doldurmuş her bireyin biometrik veri kaydı (parmak izi) gereklidir.

Ne Zaman Başvurmak Gerekir: Planlanan seyahat tarihinden 20  gün önce başvuru yapmak gereklidir.

Ne kadar Sürede Çıkar: Gambiya vize başvuruları 7-10 günde sonuçlanmaktadır.

 

VİZE REDDİ

Nedenleri Nedir:

Başvuru formlarının eksik ve yanlış doldurulması

Seyahat amacının belirtilmemesi

Seyahat masraflarının karşılanabileceğine dair yeterli gösterge bulunmaması

Banka hesabında yüklü miktarda nakit bulunması

Vize bitim süresi sonunda ikamet edilen ülkeye dönüş için yeterli kanıt bulunmaması

İtiraz Hakkı: Büyükelçiliğe itiraz edilebilir.

İtiraz Şekli: İtirazlar yazı ile bildirilmelidir. Ret süresi için 4 hafta vardır.

Ücret İadesi Var mı: Yok

 

VİZE ÜCRETLERİ

Başvurulacak vize türüne göre değişkenlik göstermektedir

 

KONSOLOSLUKLAR

Gambiya Ankara Büyükelçiliği

Adres: Reşit Hilal Mah. , Hollanda Cad. ,No:31 ,Yıldız / ANKARA

Telefon: +90  312 442 57 71

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× WhatsApp Destek!