Letonya Aile Birleşimi

Letonya Aile Birleşimi

Türkiye vatandaşları, Avrupa ülkeleri veya farklı dünya ülkeleri üzerinde evlilik yoluyla birleşim oluşturma sayesinde o ülkenin vatandaşlığını veya oturma iznini talep edebilmektedir. Örnek olarak bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Letonya’da yer alan bir Letonya vatandaşı ile evlenerek vize talep edebilir.

Letonya Konsolosluğu

Yine bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Letonya vatandaşı olmasa dahi Letonya’da sürekli oturma izni bulunan biri ile evlenerek vize ve yerleşim talep edebilir.

Letonya’daki bir vatandaş veya yabancı ama oturma izni bulunan bir vatandaş ile birleşim sağlayacak kişinin talep edebileceği Letonya aile birleşimi vizesi koşullarının her birinde farklı evraklar ve başvuru süreçleri bulunmaktadır.

Bu konuda yerleşim ya da ikamet etmek isteyen kişi başvuru işlemlerini Letonya konsolosluğu üzerinden gerçekleştirir.

Başvuru işlemleri sırasında talep edilen ücretlerin ödenmesi ile birlikte genellikle 3-6 ay gibi bir süre içerisinde başvurunuzun sonuçlanması beklenecektir. Ayrıca Letonya aile birleşimi vizesi gerçekleştirildiğinde, mutlak bir şekilde konsolosluk tarafından belirtilmiş olan randevu tarih ve saatine uyum gösterilmelidir.

Letonya Aile Birleşimi

Letonya Aile Birleşimi

Letonya aile birleşimi vizesi gerçekleştirilmek istendiğinde bir Letonya vatandaşı ile evlilik gerçekleştirilebilir. Bu durumda Türkiye vatandaşının hazırlaması gereken evraklar arasında;

  • Pasaport ve tüm işlenmiş sayfalarının fotokopisi,
  • 2 adet biometrik fotoğraf,
  • Adli sicil belgesi,
  • Nüfus müdürlüğünden alınmış Formül-A ve Formül-B belgeleri,
  • Nüfus müdürlüğünden alınan tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  • Emniyet müdürlüğünden alınan son 10 yıl için protokol belgesi,
  • İngilizce hazırlanmış başvuru formu,
  • Evlilik cüzdanı bulunmaktadır.

Ayrıca Letonya vatandaşı olan eş tarafından da pasaport fotokopisi, vatandaşlık belgesi, ikameti gösteren kira kontratı veya tapu fotokopisi, son 3 aylık maaş bordrosu, doğum belgesi, yaşadığı evin fatura belgeleri ve ikametgah belgesi gerekmektedir.

Başvuru koşulları açısından diğer nokta göz önünde bulundurulursa, Letonya’da yerleşik olan bir Türkiye vatandaşı ile evlilik gerçekleştirilecek ise yine benzer şekilde belgeler hazırlanır. Fakat Türkiye vatandaşı veya başka bir ülkenin vatandaşı Letonya’da yerleşik olduğu için ek olarak onun da kimlik belgeleri, pasaportu ve geçimini ispatlayan belgeler gibi noktalar talep edilmektedir.

Ayrıca kişilerin daha önceden yapmış oldukları evlilikler gibi noktalarda da ölüm veya boşanma gibi noktalar ile sonuçlanmış evliliklerin kanıtlandığı evraklar talep edilebilir.

Letonya  vize işlemleri için en güncel bilgilere  visacenter.com.tr/letonya-vize-basvurusu/ sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Letonya Evlilik

Letonya gece hayatı konusunda oldukça canlı olduğu için ülkeye giren turist sayısının bir hayli yüksek olduğu görülmektedir. Turist vizesi alacak olan kişilerin uçak bilet nüshalarını ve otel rezervasyon belgelerini anında sunması gerekir.

Letonya evlilik sitesi üzerinden anlaşmalı bir şekilde evlenen ve oturum almak isteyen kişilerin tespit edilmesi durumunda ülkenin oturum iznini iptal etme hakkı vardır.

Letonya evlilik süreci üzerinden oturum alan kişilerin, haneleri zaman zaman resmi görevliler tarafından takip edilmektedir. Bu şekilde belirtilen amaç ile yaşantının uyum içerisinde olup olmadığı kontrol edilir.

Letonya’da yaşayan Türklerin büyük bir kısmı çalışma için izin talep etmektedir. Öncelikli meslek gruplarından olan mühendislik bilimlerinin ülkeye kabul edilmesinin görece çok daha kolay olduğu belirtilmelidir.

Letonya kadınları ile evlenmek sizin için direkt vatandaşlık sahibi olmanızı sağlamayacaktır. Bu ancak sizin ülkede oturum izni almanızı aile birleşimi kategorisinde mümkün hale getirir.

Letonya vize talep aşamasında aile birleşimi talep ediyorsanız, evliliğinizin resmi temellere oturtulduğunu net şekilde iletmeniz gerekmektedir. Bu noktada daha öncesinde evlenip boşanmanız söz konusu ise öncelikli olarak bu evliliklerin sonlandığına ilişkin de bilgi sunmanız istenir. Resmi verilerde eksiklik olursa vize başvurunuzun ret yanıtı ile karşılaşacağının da yarıca iletilmesi lazımdır.

Letonya’da yaşam koşulları bakımından orta seviyededir. Çalışma izni alarak özlük haklarınızı korursanız koşulların iyileştirilmesi için sunulan resmi fırsatlardan da istifade edebilirsiniz.

Letonya Schengen ülkesi mi?
Evet, Letonya bir Schengen ülkesidir.
Türkiyeden Letonya ya nasıl gidilir?
Havayolu ile aktarmasız 3 saatlik uçuşlar bulunmakla beraber bir diğer seçenekte kara yoludur.
Norveç yeşil pasaporta vize istiyor mu?
90 gün süreyle Norveç yeşil pasaporta vize istememektedir.

 

Oyla! post