Afganistan Aile Birleşimi

Afganistan Aile Birleşimi Vizesi

Her ülke konsolosluğu tarafından talep edildiği şekilde Afganistan tarafından da aile birleşim vizesi belirli koşullarda talep edilmektedir. Afganistan aile birleşim vizesi, Afganistan’da ikamet eden eşinin yanına yerleşmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alması gereken bir vizedir. Ayrıca Türkiye’de ikamet eden ve henüz 18 yaşını geçmemiş yani reşit olmayan çocukların Afganistan’da ailesinin yanına yerleşmesi için de aynı vize talep edilir.

Talep edilen Afganistan aile birleşim vizesi, normal koşullarda alınan turistik amaçlı ve 90 güne kadar süre tanıyan vizeden daha uzun yani sürekli vize olarak verilir. Birleşim vizesinin talep edilmesi için Afganistan Büyükelçiliği’ne veya Afganistan Konsolosluğu’na başvurmanız gereklidir.

Afganistan aile birleşimi vizesi almanız için talep edilen belirli evraklar bulunmaktadır. Bu evrakların başvuru için eksiksiz ve tamamen doğru şekilde hazırlanması gereklidir. Bu evraklar arasında;

  • Ülkenin diline uygun bir şekilde hazırlanmış başvuru formu,
  • Son 10 yıl içerisinde alınan, en az 3 ay daha geçerli ve 2 boş sayfası olan pasaport,
  • Son 6 ay içerisinde çekilmiş daha önce başka yerde kullanılmamış biyometrik fotoğraf,
  • Yeni sistem çipli kimlik belgesinin ön ve arka yüz fotokopisi,
  • Adres, aile ve evlilik bilgilerini içeren tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  • Uluslararası evlenme kayıt örneği veya tanıma tenfiz belgesi,
  • Sahip olduğunuz banka hesap bilgilerini gösteren son 3 aylık hesap dökümü,
  • Sahip olduğunuz gayrimenkulleri gösteren ve sahip olduğunuz araçları gösteren gelir belgeleri,
  • Çalışma durumunuzu ibraz edecek, işveren, emekli, öğrenci, serbest meslek belgeleri,
  • Seyahat tarihinden 1 gün öncesinden başlatılmış ve 1 gün sonrasına kadar sürecek 30.000 Euro teminatı sağlayan seyahat sağlık sigortası,
  • Başvuru sahibinin H1 N1 virüsü taşımadığını belgeleyen doktor raporu gerekmektedir.

Tüm bu belgeler dışında Afganistan’da yaşayan eşinizin ve ayrıca orada veya Türkiye’de ikamet eden çocuklarınızın biyometrik parmak izi belgeleri, doğum belgeleri ve ikamet belgeleri talep edilmektedir. Bu belgeler hazırlandıktan sonra randevu tarihine uygun bir şekilde Afganistan Konsolosluğu’na planlanan seyahat tarihinden 4 hafta öncesinde başvurmak gereklidir. Başvurular yaklaşık 10 gün gibi bir süre içerisinde sonuçlanacaktır.