Finlandiya Aile Birleşimi

Finlandiya Aile Birleşimi

Eğer eşiniz, anneniz, babanız veya kardeşiniz Finlandiya’da ikamet ediyorsa ve siz de onunla birlikte yaşamak istiyorsanız, oturma izni talep edebilirsiniz.

Finlandiya Konsolosluğu

Aksi takdirde geçici süreyle en fazla 90 güne kadar alabildiğiniz Finlandiya vizesi sayesinde onları ziyaret edebilirsiniz. Ancak özellikle eşiniz Finlandiya’da ikamet ediyorsa, aile birleşimi vizesi talep etme hakkınız bulunmaktadır.

Avrupa’da birçok ülkede olduğu gibi Finlandiya’da yaşayan yakınınız olan aile üyesi, sizin için sponsor anlamına gelmektedir.

Sponsor olan kişi sizin için vize başvurusu veya oturma izni talep edemese dahi size davet mektubu gönderebilir ve aile birleşimi vizesi almanız için sizin için önemli bir avantaj oluşturabilir. Özellikle aile bağları bu konuda çok önemli olduğu için sponsorunuzun eşiniz veya çocuğunuz olduğu durumlar daha avantajlıdır.

Finlandiya Aile Birleşimi Gerekli Evraklar

Finlandiya aile birleşimi için Konsolosluk ya da Büyükelçilik tarafından kişiye söylenen evrakların hazırlanması gerekmektedir. Finlandiya aile birleşimi gerekli evraklar genel anlamda şu şekildedir:

  • 2 Adet Fotoğraf,
  • Pasaport,
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği,
  • Kimlik Fotokopisi,
  • Uluslar arası Evlenme Kayıt Örneği,
  • Muvafakatname,
  • Finlandiya Doğum Belgesi
  • Dil Bilgisine Dair Belgeler,
  • Oturma İzni, Pasaport, Kimlik Kartı.

Yukarıda belirtilmiş olan evraklara ilişkin detaylı açıklamalar yapmak gerekmektedir.

  • 2 Adet Fotoğraf

Finlandiya aile birleşimi başvurusunda bulunacak kişinin hazırlaması gereken evraklar arasında bulunan fotoğraflar, Konsolosluğun aradığı niteliklerde olmalıdır. Bu anlamda fotoğraflar, biyometrik özellikli olmalıdır. Kişinin güncel halini yansıtmalı, 3 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.

  • Pasaport

Uluslar arası anlamda kişinin kimliği niteliğindeki pasaport, Finlandiya aile birleşimi gerekli evraklar arasında da bulunmaktadır. Pasaportun son 10 yıl içerisinde çıkartılmış olması gerekmektedir. Başvuru yapılan vizenin pasaporta işlenebilmesi adına en az 2 sayfalık boş alanın bulunması da aranan şartlardandır. Yıpranmış, sayfaları yırtılmış pasaportlar da uluslar arası yolculuklarda sorun oluşturabilmektedir. Dolayısıyla bu gibi konularda sorun çıkarabilecek nitelikteki pasaportların yenilenmesi gerekmektedir.

  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Kimlik Fotokopisi

Nüfus kayıt örneğinin tam vukuatlı nitelikte olmasına dikkat edilmelidir. Kimliğin ise hem arka hem ön tarafının fotokopisinin çekilmiş olması ve TC kimlik numarasının bulunması gerekmektedir.

  • Uluslar arası Evlenme Kayıt Örneği
  • Muvafakatname

Başvuru sahibi kişinin 18 yaşından küçük olması durumunda, anne – baba ya da yasal temsilci tarafından imzalanmış orijinal mufakatnamenin evraklar arasında yer alması gerekmektedir.

  • Finlandiya Doğum Belgesi

Finlandiya doğum belgesi, eşlerden birinin Finlandiya vatandaşı olması durumunda istenmektedir. Dolayısıyla Finlandiya aile birleşimi gerekli evraklar arasına doğum belgesinin de eklenmesi gerekmektedir.

  • Dil Bilgisine Dair Belgeler

Finlandiya aile birleşimi gerekli evraklar arasında başvuru sahibinin dil bilgisi olduğuna dair belgelerin de bulunması gerekmektedir. Dolayısıyla Finlandiya’nın aile birleşimi uygulamalarında, dil bilgisini aradığı görülmektedir. Dolayısıyla başvuru sahibinin dil sertifikası, diploma gibi dil bilgisine dair belgelerinin de aile birleşimi evrakları arasında yer alması gerekmektedir.

  • Oturma İzni, Pasaport, Kimlik Kartı.

Finlandiya aile birleşimi gerekli evraklar arasında son sırada belirtilen bu evraklar, Finlandiya’da bulunan eşe aittir. Finlandiya’da bulunan eşe ait pasaportun, oturma izninin ve kimlik kartının da dosyaya eklenmesi gerekmektedir.

Finlandiya Aile Birleşimi

Finlandiya Aile Birleşimi

Finlandiya Aile Birleşimi Vize Ücreti

Finlandiya aile birleşimi uygulamasından yararlanabilmek adına Finlandiya’da bulunan eşin düzenli bir çalışma hayatının olması, belirli bir aylık gelire sahip olması gerekmektedir. İki kişilik bir aile için Finlandiya’da bulunan eşin sahip olması gereken aylık maaş en az 1700 Euro’dur. Ailede çocukların da bulunması durumunda her çocuk için sahip olunması gereken gelir miktarı şöyledir:

  • 1 Çocuk İçin: + 500 Euro
  • 2 Çocuk İçin: + 400 Euro
  • 3 Çocuk İçin: + 300 Euro
  • 4 Çocuk İçin: + 200 Euro
  • 5 Çocuk İçin: + 100 Euro
  • 6 ve Sonraki Çocuklar İçin: + daha fazla ek yapılmamaktadır.

Yukarıda görüldüğü üzere Finlandiya aile birleşimi vizesi almak isteyen aileden, Finlandiya’da bulunan eşin sahip olması gereken gelir miktarı, çocuk sayısının artışıyla doğru orantılı olarak artmaktadır. Örnek üzerinden anlatmak gerekirse, Finlandiya’da bulunan ve Türkiye’deki eşi ve üç çocuğunu Finlandiya aile birleşimi ile yanına almak isteyen bir kişinin 1700 + 500 + 400 + 300 olmak üzere toplamda 2900 Euro gelirinin olması gerekmektedir.

Bununla birlikte Finlandiya vize ücreti miktarları, talep edilen vizenin türün göre farklılık arz etmektedir. Konsolosluk harcı ve dış sağlayıcı ücreti ile birlikte Finlandiya vize ücreti miktarları şöyledir:

  • Ticari Vize: 105 Euro
  • Turistik Vize: 105 Euro
  • Ziyaret Vizesi: 105 Euro
  • Kültürel Vize: 105 Euro
  • 0 – 6 Yaş Arası: 25 Euro
  • 6 – 12 Yaş Arası: 65 Euro

Finlandiya vize ücreti, başta başvurulacak vizenin türü olmak üzere kişiye özgü niteliklere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Ayrıca Finlandiya Büyükelçilik veya Konsolosluğu tarafından zaman zaman ücretlere güncelleme getirilmektedir. Bu anlamda gerek Finlandiya aile birleşimi vize ücreti gerekse diğer vize türlerine ait ücretler konusunda, başvuru sırasında yetkili kurumlardan güncel bilginin alınmasında yarar bulunmaktadır.

Finlandiya Aile Birleşimi Başvurusunda Değişiklik

Finlandiya aile birleşimi başvurusu, ailenin hâlihazırdaki durumuna bağlı olarak yapılmaktadır. Ancak nadiren başvuru sürecinde;

  • Bir çocuk doğması,
  • Evlenme,
  • Boşanma,
  • Bir aile üyesi ölümü gibi değişikliklere rastlanabilmektedir.

Dolayısıyla başvuru sürecinde, aile bağlarına ilişkin bir değişiklik olması halinde, durumun Konsolosluğa ya da Finlandiya Göçmenlik Servisi’ne bildirilmesi gerekmektedir.

Finlandiya vizesi nasıl alınır? Tüm detayları incelemek için  visacenter.com.tr/finlandiya-vize-basvurusu/ bağlantısını inceleyebilirsiniz.
Finlandiya Aile Birleşimi

Finlandiya’dan aile birleşimi vizesi almak mümkündür. Ancak bunu için birtakım şartlar gerekmektedir. Finlandiya aile birleşimi vizesi sadece 1.dereceden akrabalar için geçerlidir. Yani eş olabilir veya anne, baba ya da çocuk olmalıdır.

Finlandiya evlilik sitesi üzerinden veya başka bir şekilde tanışan çiftler de evlenebilmektedir. Bu konuda herhangi bir koşul vb. durum bulunmamaktadır. Ancak evlilik gerçek bir evlilik olup belgelenmelidir.

Finlandiya aile birleşimi vizesi aynı zamanda Finlandiya oturma izni olarak da geçmektedir. Yani Finlandiya aile birleşimi vizesi alarak uzun yıllar orada oturum hakkı elde edebilirsiniz.

Finlandiya vatandaşı ile evlilik için herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Bir Türk vatandaşı ile bir Finlandiya vatandaşı evlenebilir. Yaşayacakları ülkeye bağlı olarak da birinin o ülkede oturum izni alması gerekmektedir. Bunun için ise devreye direkt bu konu ile ilgili olan aile birleşimi vizesi girmektedir.

Finlandiya aile birleşimi vizesi kaç günde çıkar sorusu da sıklıkla sorulmaktadır. Finlandiya aile birleşimi vizesi en geç birkaç ay içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu biraz daha uzun süren bir vizedir çünkü süreç uzundur. Eşler arasında belgelenmesi gereken şeyler olması nedeni ile süreç oldukça uzayabilmektedir.

Finlandiya aile birleşimi kaç ayda gelir sorusu da aslında benzer bir soru olmakla birlikte temel olarak aile birleşimi vizesi diğer vizelere göre daha uzun süren bir ize olabilmektedir.

Bunun sonrasında Finlandiya vatandaşlık işlemleri de mümkündür ancak bu süreçte gelir durumunuz önem arz etmektedir.

Finlandiya Aile Birleşimi

Finlandiya aile birleşimi vizesi anne, baba, kardeş dışında, evli olan çiftlerin bir arada yaşaması için verilen vize türüdür. Türkiye’de uzun süreli vize alabilmek için mali gelirin çok iyi olması gerekmektedir.

Finlandiya Ne vizesi istiyor?

Finlandiya seyahati için yapılacak olan vize başvuruları ikiye ayrılır 90 günü aşmayan kısa süreli seyahatlerde Schengen vizesi alınırken 90 günü açacak ziyaretler için uzun süreli ulusal vize talep edilmektedir.

Finlandiya vize kaç günde çıkar?

Finlandiya vizesi kaç günde çıkacağı tamamı ile konsolosluğun yetkisinde olan bir durumu. Ortalama vize işlemlerinin sonuçlanma süresi 7 ile 55 iş günü aralığıdır.

Finlandiya'da oturma izni nasıl alınır?

Finlandiya’dan oturma izni almak için başvuruların şahsen yapılması gerekmektedir, ülkede kesintisiz 5 yıl yaşandığını P_EU ikamet izni alınmaktadır.

 

Oyla! post