Danimarka Aile Birleşimi

Danimarka Aile Birleşimi
Türk vatandaşlarının Danimarka’da yaşayan bir ülke vatandaşı ile ya da Danimarka’da sürekli oturum iznine sahip olan bir kişiyle evlilik gerçekleştirmesi sonrasında Danimarka’da ikamet talep etmesi açısından aile birleşimi vizesi alması gerekir.

Danimarka Konsolosluğu

Aile birleşimi vizesi, evlilik vizesi olarak da adlandırılmakla birlikte (D) sınıfı içerisinde yer alır. Yani bu vize süreli bir vize oturma izni sağlamaktadır. Turistik olarak talep edilen Schengen vizesinden çok daha detaylı bir biçimde talep edilir ve kullanılır.

Danimarka’da eşi ya da aile üye  si bulunan kişilerim Danimarka aile birleşimi uygulamasından faydalanması mümkündür. Bunun için Konsolosluk ve ilgili diğer kurumların istedikleri evrakların hazırlanması gerekmektedir. Danimarka aile birleşimi gerekli standart evraklar şu şekildedir:

  • Vize Başvuru Formu,
  • 2 Adet Fotoğraf,
  • Pasaport,
  • Nüfus Kayıt Örneği,
  • Evlilik Cüzdanının Renkli Fotokopisi.

Yukarıda belirtilen evraklar Danimarka aile birleşimi için gerekli standart evraklardır. Bu evrakların yanı sıra eş tarafından hazırlanması gereken ve çocuklar tarafından hazırlanması gereken farklı evraklar mevcuttur. Türkiye’de bulunan eşin hazırlaması gereken Danimarka aile birleşimi evrakları şunlardır:

  • 2 Adet Fotoğraf,
  • Vize Başvuru Formu,
  • Pasaport,
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği,
  • Evlilik Cüzdanı,
  • Dil Bilgisine Dair Belgeler.

Çocuklar bakımından Danimarka aile birleşimi gerekli evraklar ise şunlardır:

  • Vize Başvuru Formu,
  • Pasaport,
  • 2 Adet Fotoğraf,
  • Nüfus Kayıt Örneği,
  • Boşanma Kararının Aslı ( Boşanmış Ebeveynlerin Çocukları İçin ),
  • Muvafakatname.

Yukarıda belirtilen Danimarka aile birleşimi gerekli evraklarının niteliklerine ilişkin açıklamalar şöyledir:

Danimarka Aile Birleşimi

Danimarka Aile Birleşimi

  • Vize Başvuru Formu

Her vize başvurusunda doldurulan vize başvuru formu, son derece önemli bir belgedir. Vize başvuru formunda kişinin Danimarka’ya gidiş amacı, süresi gibi pek çok hususa cevap aranmaktadır. Vize başvuru formunun eksiksiz olarak tam doldurulması gerekmektedir. Dolayısıyla formda cevaplanmayan veya atlanan bölümlerin, soruların olmamasına özen gösterilmelidir. Vize başvuru formu kişiye ilişkin en doğru bilgileri içermelidir. Vize başvuru formunun eksik veya yanlış doldurulması, başvurunun sonuçlanmasının uzamasına sebep olabilmektedir. Hatta olumsuz bir sonuç alınması muhtemeldir. Vize başvuru formunun doldurulmasının ardından başvuru sahibi tarafından imzalanması gerekmektedir.

  • Pasaport

Pasaport, kişinin uluslar arası anlamda kimliği konumundadır. Danimarka aile birleşmesi gerekli evraklar arasında pasaport da bulunmaktadır. Pasaportun son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olması gerekmektedir. Aynı zamanda, vizenin onaylanması durumunda pasaporta işlenebilmesi için en az 2 sayfa boş bölümün de bulunması gerekmektedir. Dolayısıyla geçerlilik hususunda sorun yaratabilecek pasaportların yenilenmesinde fayda vardır.

Kişinin eskiden kullandığı bir pasaportunun olması durumunda, ilgili pasaporttaki kişi bilgilerinin bulunduğu sayfanın ve işlenmiş vizelerin bulunduğu sayfaların fotokopilerinin çekilmesi gerekmektedir. Bu evrakların da aile birleşimi evrakları arasında eklenmesi gerekmektedir.

  • Evlilik Cüzdanı

Eş tarafından hazırlanması gereken evraklar arasında evlilik cüzdanı da yer almaktadır. Evlilik cüzdanının fotokopisi değil aslının olması gerekmektedir. Ayrıca evlilik cüzdanının, yeminli tercüman tarafından onaylı çevirisi de bulunmalıdır. Diğer eşin ise evlilik cüzdanının renkli fotokopisini sunması gerekmektedir.

  • 2 Adet Fotoğraf

Fotoğrafların biyometrik nitelikte olması gerekmektedir. Aynı zamanda son 6 ay içerisinde çekilmiş güncel fotoğraflar olmalıdır.

  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Nüfus kayıt örneğinin tam vukuatlı olmasına dikkat etmek gerekmektedir.

  • Dil Bilgisine Dair Belgeler

Danimarka aile birleşimi için belirli seviyede bir dil bilgisinin olması gerekmektedir. Buna ilişkin başvuru yapan kişinin dil bilgisinin olduğunu gösterir belgeleri Danimarka aile birleşimi evrakları arasında yer almalıdır. Diploma ya da dil sertifikası gibi evraklar örnek gösterilebilmektedir. Normal şartlarda vize başvurusu yapan kişinin A2 seviyesindeki Danimarka dil bilgisi sınavını 9 ay içerisinde geçebilmesi gerekmektedir. Ayrıca ilgili kişinin A1 seviyesindeki Danimarka dil bilgisi sınavını da geçmesi mecburidir.

  • Boşanma Kararının Aslı

Boşanma kararının aslı, ebeveynleri boşanmış olan çocuklar için gereken bir evraktır. Boşanma kararının aslı olması ve yeminli tercüman tarafından İngilizce çevirisinin de yer alması gerekmektedir.

  • Muvafakatname

Başvuru sahibinin 18 yaşından küçük olması halinde anne – baba ya da yasal temsilci tarafından imzalanmış muvafakatnamenin de bulunması gerekmektedir. Aynı şekilde muvafakatnamenin de yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevrilmiş halinin de olması gerekmektedir.

Danimarka vize işlemleri için en güncel bilgilere  visacenter.com.tr/danimarka-vize-basvurusu/  sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

 

Danimarka Aile Birleşimi Vize Ücreti

Danimarka aile birleşimi vize ücreti, Euro para birimi üzerinden hesaplanmaktadır. Vizeye başvuran kişi sayısına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Danimarka vize ücreti miktarları şöyledir:

  • Turistik Vizesi: 60 Euro
  • Ticari Vize: 60 Euro
  • Aile – Arkadaş Ziyareti Vizesi: 60 Euro
  • Eğitim Vizesi: 60 Euro
  • Şoför Vizesi: 140 Euro
  • 6 – 12 Yaş Arası: 35 Euro

Danimarka’da bulunan eşin, gelecek olan aile üyelerini rahatça geçindirebilmek adına düzenli bir çalışma hayatının olması ve en az asgari ücret tutarında maaşının bulunması gerekmektedir. Danimarka’da günümüzde asgari ücret 5376 Euro’dur.

Dolayısıyla Danimarka aile birleşimi vize başvurusu yapan ailede,  Danimarka’da bulunan eşin en az asgari ücret tutarında gelirinin olması gerekmektedir. Çocukların da bulunması durumunda, ek miktarda gelir aranmaktadır.

Danimarka Aile Birleşimi 1 – danimarka aile birlesimi 2

Danimarka Aile Birleşimi Vizesi Hakkında

Türk vatandaşlarının Danimarka’da yaşayan bir ülke vatandaşı ile veya Danimarka’da sürekli oturum iznine sahip olan bir kişiyle evlilik gerçekleştirmesi sonrasında Danimarka’da ikamet talep etmesi açısından aile birleşimi vizesi alması gerekir.

Aile birleşimi vizesi, evlilik vizesi olarak da adlandırılmak ile birlikte (D) sınıfı içerisinde yer alır. Yani bu vize süreli vize oturma izni sağlamaktadır. Turistik olarak talep edilen Schengen vizesinden çok daha detaylı bir şekilde talep edilir ve kullanılır.

Danimarka üzerinden aile birleşimi vizesi talep ettiğinizde, öncelikle Danimarka Konsolosluğu üzerinden başvuru gerçekleştirmeniz gerekir. Ardından sunduğunuz belgeler ve başvuru hem göç bürosu hem de polis tarafından incelenir. Başvuru işlemlerinin onaylanması için mutlaka belgelerin eksiksiz bir şekilde hazırlanması ve takip edilmesi gerekir. Bu konuda sorunsuz bir işlem gerçekleştirilmesi için merkezimiz üzerinden profesyonel destek talep edebilirsiniz.

Danimarka aile birleşimi vizesi talep etmeniz için Türkiye’de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Danimarka’da yaşayan bir Danimarka vatandaşı ile evlenmesi gerekmektedir. Ayrıca vize, bu çiftin çocukları için talep edilebilir. Bu sayede Türkiye’de yaşayan ve 18 yaşın altında olan çocukların Danimarka’da yerleşmesi sağlanabilir.

Danimarka aile vizesi almak için gereken evraklar açısından;

  • Islak imzalı bir şekilde eksiksiz olarak hazırlanmış güncel tarihli vize başvuru formu,
  • Son 6 ay içerisinde çekilmiş, 2 adet biyometrik fotoğraf,
  • Geçerli konumda bulunan ve en az 2 adet boş sayfası yer alan pasaport veya seyahat kimlik belgesi,
  • En geç 1 ay öncesinde alınan güncel nüfus kayıt örneği asıl ve fotokopisi,
  • Evlilik cüzdanınızın renkli fotokopisi,
  • Çocukların ikamet talebi gerçekleştirmesi için anne ve baba tarafından onaylı muvafakatname,
  • Boşanmış çiftlerin çocukları için yine ayrı ayrı muvafakatname talep edilmektedir.

Bazı durumlarda konsolosluk tarafından ek belgeler talep edilmesi mümkündür. İşlemleriniz yaklaşık olarak 6 ay gibi bir süreye kadar değerlendirme içerisinde tutulabilir. Her istenilen belge istenilen dilde eksiksiz olarak hazırlanmalı ve teslim edilmelidir. Konsoloslukta yapılan mülakata özen gösterilerek, seviyeli bir tavır tutulmalıdır. Vize onaylandıktan sonra Danimarka’da göçmenlik bürosuna başvurarak oturum kartı talep edilebilir.

Danimarka Vatandaşı İle Evlenmek
Danimarka vatandaşlı birisiyle evlenmenin sonrasında bu ülkede yaşayabilmek adına aile birleşimi adı verilmiş olan bir vizenin alınması gerekmektedir. Bunun tanımlanmış şartları ve aynı zamanda talep edilen belgeleri mevcuttur. Dikkatli şekilde hazırlanmalı ve konsolosluğa teslim edilmelidir.
Danimarka Aile Birleşimi Şartları 2020
Danimarka aile birleşim şartları çerçevesinde standart olarak tanımlanmış olan bazı evraklar karşımıza çıkıyor. Bunların başında konsolosluğun sayfasından hemen alabileceğiniz başvuru formu gelmektedir. Özenli bir biçimde doldurulması esastır. Aynı zamanda 2 tane, kurallara uygun bir biçimde ve arka fonu beyaz olarak çekilmiş olan fotoğrafın sunulması lazım. Pasaportun geçerlilik süresinin en az 6 ay olması temel kuralların içinde bulunur. Nüfus kayıt örneği ise bu noktada istenen bir diğer evrak olarak dikkat çeker. Ayrıca evlilik cüzdanının renkli bir fotokopisi hazır bulundurulmalıdır. Bunların tümü standart dokümanlardır.
Danimarka Vatandaşı İle Evlenmek
Danimarka vatandaşı ile evlenmiş olan kişiler için daha farklı olan bazı evraklar da söz konusudur. Buna göre eşin hazırlanması şart olan ve Türkiye’de yaşayan kişinin toplaması gereken belgelerin içinde dil bilgisini gösteren belgenin olması gerekmektedir. Evlilik cüzdanı talep edilir. Pasaport, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, vize başvuru formu, 2 tane fotoğraf söz konusudur.
Danimarka Aile Birleşimi Şartları 2019
Danimarka aile birleşimi şartları ifade edilen belgeler şeklinde karşımıza çıkar. Bunların tümünün tek bir eksik dahi olmadan bir araya getirilmesi, hemen ardından da konsolosluğa sunulması şarttır. Süreç sırasında herhangi bir sorunun ortaya çıkmasını engellemek için yapılması gereken temel şey aracı kurumla iletişim kurmaktır. Bu sayede gerek evrakların hazırlanması kolay olacak gerekse olumsuz bir yanıt alınmasının önüne çok başarılı bir biçimde geçilecektir. Bu durum sizin adınıza avantaj anlamına gelir.
Danimarka Vatandaşı ile Evlenmek

Danimarka vatandaşı ile evlenmek mümkündür. Bu konuda herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Ancak sonrasında yaşayacağınız ülkeye göre kişilerden birinin vize alması gerekmektedir.

Danimarka vatandaşlığı nasıl alınır sorularından birinin cevabı de evliliktir. Ancak aile birleşimi vizesi almak için sıradan bir prosedür gerekse de vatandaşlık için ciddi bir süreç ve beklenti söz konusudur. Danimarka bu konuda oldukça hassastır.

Danimarka’da evlenerek oturma izni alabilirsiniz. Danimarka oturma izni nasıl alınır diye sorulurken aslında evlilik sadece seçeneklerden biridir. İş veya aile de kalmak için yeterlidir.

Danimarka’da çalışmak buna bir örnek olabilmektedir. Bu sizlere uzun süreli oturum izni kazandıracaktır. Ancak yenilenmesi gerekmektedir.

Danimarka özellikle yaşam kalitesinin yüksekliği nedeni ile pek çok başka ülkenin vatandaşının ilk tercihi olmaktadır. Bu nedenle insanlar Danimarka’ya nasıl yerleşebilirim sorusunu sorarlar. Bunun için evlilik, aile birleşimi, çalışma, ticaret veya eğitim gibi seçenekler gerekmektedir.

Danimarka’da doğum yapmak sizler için çok etkili olmasa da çocuğunuzun vatandaşlık alması için yeterlidir. Ancak aile üyelerinden biri Danimarkalı olmalıdır. Ancak bu şekilde geçerli bir durum söz konusudur.

Danimarka vatandaşlık şartları 2020 yılında da aynı olup hala oldukça zordur. Danimarka bu açıdan oldukça eleyicidir. Genellikle uzun süre Danimarka’da çalışmış kişiler vatandaşlık alabilir ve çalıştıkları işin önemli ve değer gören bir iş olması da önem arz etmektedir.

Danimarka Aile Birleşimi

Danimarka aile birleşimi vizesi aynı zamanda evlilik vizesi olarak bilinen uzun süreli D tipi vize kategorisindedir.

Danimarka'da oturma izni nasıl alınır?

Danimarka’dan yakın akraba ya da eşit olması halinde aile birleşimi ile oturma izni başvuru yapılabilir. Belirlenmiş olan şartlarının yerine getirilmesi halinde aile görünüşümü oturum üstünden faydalanılır.

Izlanda oturma izni nasıl alınır?

İzlanda tarafından daimi ve geçici olmak üzere iki kategoride oturma izni verilmektedir. Hazırlanması gereken evrak ve yapılması gereken işlemler için ayrıntılı bilgi almak söz konusudur.

Danimarka vize başvurusu kaç günde sonuçlanır?

Danimarka’ya gitmek için yapılan vize başvurularında normal şartlarda sonuçlanma süresi 7 ile 15 iş günü aralığındadır.

Oyla! post