Kanada Aile Birleşimi

Kanada Aile Birleşimi Vizesi

Dünyanın en Kuzey ülkelerinden biri olarak Kuzey Amerika’da yer alan Kanada, yüksek bir ekonomik refah seviyesine sahip olması, sağladığı eğitim koşulları ve yaşam rahatlığı nedeni ile çok fazla tercih edilen bir ülkedir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında da birçok kişi Kanada’da yaşam hayalleri kurarken, özellikle bir Kanada vatandaşı ile evlenen veya Kanada’da sürekli oturma iznine sahip olan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile evlenen kişiler de bulunmaktadır.

Evlilik veya ikamet gibi nedenler ile birlikte Kanada’da sürekli oturma izni talep eden yani Kanada’ya yerleşmek isteyen kişilerin öncelikle Kanada konsoloslukları üzerinden başvuru gerçekleştirerek, Kanada aile birleşimi vizesi talep etmesi gerekmektedir. Öncelikle bilinmesi gereken bir nokta olarak Kanada vizesi almak çok zor ve uzun bir süreç oluşturmaktadır. Bu yüzden yaptığınız ilk vize başvurusu reddedilebilir ve daha sonrasında tekrar doğru evraklar ile eksiksiz bir başvuru yapmanız da gerekebilir.

Genellikle evlilik amaçlı olarak yapılan Kanada aile birleşimi vizesi başvurusunda öncelikle D tipi vize türü talep ettiğinizi bilmeniz gerekir. Bu vize sayesinde uzun süreli Kanada yerleşimi yani oturma izni talep etmeniz mümkündür. Ancak yapılan vize başvurusu çoğu zaman bir yıl gibi bir süre sonunda sonuca ulaşabilir. Başvuru yapılırken, Kanada’da yaşayan eşinizin yani vatandaş veya sürekli ikamet eden kişinin size göndereceği davetiye çok önemli bir nokta oluşturmaktadır. Ayrıca yapacağınız başvuru kapsamında çok iyi derecede Fransızca ve İngilizce bildiğinizi belgelemeniz önemlidir.

Kanada aile birleşimi vizesi talep ederken hazırlayacağınız eksiksiz ve hatasız belgeler arasında ise

  • Vize için doldurulmuş hatasız, eksiksiz ve ıslak imzalı şekilde hazırlanan başvuru formu,
  • 6 aydan eski olmayan, 2 adet biometrik fotoğraf,
  • 10 yıldan eski olmayan, 2 sayfa boş alanı bulunan ve en az 1 sene daha geçerli pasaport,
  • Yabancı uyruklu eşinizin bilgilerini de bulunduran uluslararası evlenme kayıt örneği,
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  • Uluslararası evlenme cüzdanı ve fotokopisi,
  • Uluslararası nitelikte doğum kayıt örneği,
  • Daha önce yaptığınız evlilikler bulunuyorsa, bu evlilikler ile ilgili boşanma ve ölüm belgeleri,
  • Kanada’da yaşayan eşinizin yerleşmiş olduğu ikametgah bilgisini gösteren belge,
  • Kanada’da oturma izni bulunan eşinize ait oturma izni fotokopisi ve eğer eşiniz Kanada vatandaşı değilse, pasaportu ve kimliğinin fotokopisi,
  • Eşinizin Kanada’da sahip olduğu mali durumu gösteren evraklar,
  • Son olarak daha önceden almış ve kullanmış olduğunuz tamamlanmış pasaportların fotokopileri gerekmektedir.