Cezayir Aile Birleşimi

Cezayir Aile Birleşimi Vizesi

Dünyanın neresinde olursanız olun resmi çerçevede eşiniz farklı bir ülkede yaşıyor ise o ülkede ikamet talep etmeniz için aile birleşimi vizesi almanız gerekir. Cezayir aile birleşimi vizesi alınması için de Türkiye’de yaşayan kişilerin Cezayir konsolosluğu üzerinden başvuru gerçekleştirerek bu vizeyi talep etmesi gerekir. Eşi Cezayir vatandaşı olan veya Cezayir’de sürekli oturma izni bulunan kişiler, eşlerinin yanında ikamet etmek için veya çocuklarının eşlerinin yanında ikamet etmesi için bu başvuruyu gerçekleştirebilir.

Bu aile birleşimi vizesi alırken öncelikle vize başvuru formu doldurulmalı ve başvuru sahibi kendi doldurduğu ıslak imzalı bu belgeyi iki nüsha şeklinde konsolosluğa teslim ederek başvuru gerçekleştirmelidir. Konsolosluk tarafından bazı durumlarda ek belgeler talep edilebileceği gibi bu belgelerin Arapça tercümesi de istenebilir.

Talep edilecek belgeler arasında;

  • Başvuran kişinin güncel halini gösteren, son 3 ay içerisinde çekilmiş, beyaz fon önünde çekilmiş 3 adet biyometrik fotoğraf,
  • Son 10 yıl içerisinde hazırlanmış, en az 3 ay daha geçerli olacak ve minimum 2 adet boş sayfası bulunan pasaport,
  • Güncel tarihli bir şekilde başvuran kişinin kendisinin ve ailesinin ikamet ettiği adres bilgilerini bulunduran tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  • Güncel şekilde yenilenmiş çipli nüfus cüzdanının ön ve arkasını gösteren fotokopi,
  • Cezayir’de yaşayan yabancı uyruklu eşin bilgilerini de muhafaza eden şekilde uluslararası evlenme kayıt örneği,
  • 18 yaşın altındaki çocukların vize alması için orijinal şekilde temin edilen anne ve baba tarafından imzalanmış muvafakatname,
  • Eş durumunda bulunan kişi daha önceden başka ülkede yaşamamış veya Türk vatandaşı değil ise Cezayir vatandaşı olarak doğduğunu gösteren belge,
  • Daha önce yapılmış evlilikler veya boşanma durumları ile ilgili Arapça tercüme edilmiş boşanma kararları,
  • Cezayir’de oturan eşin sahip olduğu oturma izni, pasaport ve kimlik fotokopisi,
  • Başvuran kişinin Arapça bildiğini ispat eden belge,
  • Kişinin ve eşinin uluslararası doğum kayıt örneği,
  • Eşlerin her ikisine ait olarak Cezayir evlendirme dairesinden alınan evlilik kaydı belgesi gerekmektedir.

Tüm bu noktalar dışında başvuru yapacak kişiler eğer 16 yaşında evlilik gerçekleştirecek ise evlenmesinde herhangi bir sakınca olmadığına dair mahkeme tarafından verilmiş kararın Arapça tercüme edilmiş şekilde sunulması gerekir. Ayrıca evliliklerini Cezayir’de gerçekleştirmek açısından vize müracaatı yapan kişilerden ek olarak belgeler talep edilebilir.