Meksika Aile Birleşimi

Meksika Aile Birleşimi Vizesi

Amerika’nın Güney kısmında yer alan ve birçok farklı ve renkli kültürü ile dünyanın en çok bilinen ülkelerinden biri olan Meksika, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da yerleşmeyi talep ettiği ülkelerden birisidir. Bu konuda bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Meksika’da yaşayan veya oturma izni olan bir kişi ile evlenerek aile bütünlüğü sağlamak açısından Meksika aile birleşimi vizesi talep edebilir.

Meksika’da yerleşim için talep edilen aile birleşimi vizesi konusunda ülke tarafından sağlanmış olan kriterlerin net olarak yerine getirilmesi önemlidir. Örnek olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Meksika Cumhuriyeti konsolosluğu tarafından talep edilen özelliklere uyum sağlayarak, 1 aileyi geçindirecek kadar maddi güce sahip olduğunu ve düzenli bir geliri bulunduğunu ispat etmelidir.

Meksika aile birleşimi vizesi talep edilmesi için öncelikle konsolosluk tarafından talep edilen başvuru formu hazırlanır. Eksiksiz şekilde hazırlanan başvuru formu İspanyolca veya İngilizce olarak doldurulduktan sonra ıslak imzalı şekilde diğer evraklar ile birlikte Meksika konsolosluğuna teslim edilir. Genellikle eksiksiz başvurularda sorun yaşamamak ile birlikte başvuru işlemleri, 30 gün gibi bir süre ile sonuçlanabilir. Ancak evraklar yanlış hazırlanırsa veya daha farklı evraklar talep edilirse, başvuru süresi uzayabilir.

Meksika konsolosluğu tarafından aile birleşimi vizesi için talep edilen evraklar arasında;

  • Son 3 ayda çekilmiş güncel biometrik fotoğraf,
  • En az 6 ay daha geçerli ve 2 adet boş sayfası bulunan pasaport,
  • Uluslararası geçerliliği bulunan evlenme kayıt örneği,
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  • Kimlik fotokopisi,
  • 18 yaşından küçük başvuran kişiler için anne babasından onaylı muvafakatname,
  • Meksika’da yaşayan eşin önceden Türk vatandaşlığı bulunmuyor ise güncel doğum belgesi,
  • Başvuran kişi veya eşinin daha önce yaptığı bir evlilik varsa, bu evlilik ile ilgili boşanma belgeleri veya eşinin öldüğünü gösteren belge,
  • Meksika’da sürekli olarak oturan kişinin oturma izni, kimlik belgesi ve pasaportu,
  • Başvuru gerçekleştiren kişinin geçerli düzeyde İngilizce ve İspanyolca bildiğini gösteren belgeler,
  • Başvuran kişi ve eşinin uluslararası doğum kayıt örnekleri talep edilmektedir.

Ayrıca Meksika konsolosluğu bazen ibraz edilen tüm belgelerin aslını ve fotokopisini de ek olarak talep edebilir. Ayrıca bu belgelerin farklı bir dile çevrilmesine yani İngilizce veya İspanyolcaya çevrilmesini isteyebilir.