Bangladeş Aile Birleşimi

Bangladeş Aile Birleşimi

Eşinizin Bangladeş’te ikamet ediyor olması durumunda 6 aydan daha uzun süre geçerli olacak şekilde vize talebinde bulunarak, siz de eşinizin yanında ikamet edebilirsiniz.

Bangladeş Konsolosluğu

Aslında bu durumda Bangladeş Konsolosluğu üzerinden talep edeceğiniz vize, oturum izni olarak düşünülebilir. Çünkü aldığınız vize sayesinde eşinizin yanında siz de sürekli bir şekilde ikamet edebilirsiniz. Aslında bu durumda çocuklarınızın da eşiniz ile birlikte ikamet etmesi talebi üzerine aynı vize istenebilir.

Bangladeş ikamet koşullarını elde etmeniz için talep ettiğiniz bu vize kapsamında önemli belgeler ve kanunlara uyum koşulları bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti ve Bangladeş ülkeleri arasında aile birleşimi sağlayabilmeniz için iki ülke arasında 18 yaşın altında çocukların veya eşinizin ikamet koşulları bulunmalıdır.

Bangladeş Aile Birleşimi

Bangladeş Aile Birleşimi

  • Yapacağınız vize taleplerinde öncelikle Bangladeş polisi ve nüfus müdürlükleri üzerinden alınmış belgeler gerekir. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan çocuklarınız ve sizin için doğum belgeleri ile kimlik bilgileri talep edilir.
  • Bangladeş’te yaşayan eşinizin o ülkede ikamet ettiğine dair belge ve sizin Türkiye’de ikamet ettiğinize dair ikamet belgesi, pasaport ile birlikte temin edilmelidir. Bu konuda her iki ülkeden ikamet bilgisi içeren nüfus kayıt örnekleri ve nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi gerekecektir.
  • Başvuruda bulunan kişinin ve eşinin ikamet izinlerinin bulunduğu adrese dair belgeler, evlilik cüzdanı, aralarındaki uluslararası evliliği belgeleyen evraklar talep edilmektedir.
  • Genellikle talep edilen doğum belgeleri ve diğer evlilik belgelerinin İngilizce ve Türkçe olarak ayrı ayrı sunulması gerekir. Bu belgeler Türkiye’de nüfus müdürlüklerinden ve Bangladeş ülkesinde ise Aile Bakanlığı birimlerinden alınır.
  • Eşiniz size sponsor oluyorsa, evlilik cüzdanı gerekir ve her iki tarafın kimlik fotokopileri talep edilir. Çocuklar aile birleşimi vizesi içerisine dahil edilecekse, çocukların okullarını terk edeceklerine dair belge ve doğum belgesi talep edilir.
  • Eşlerin ortak çocukları bulunmuyorsa, yani anne veya baba tarafından biri ölmüşse, resmi olarak belgelenmelidir. Sponsor olan eş veya akrabaların maddi ve manevi destek sağladıklarına dair belge ile birlikte adli kayıt belgeleri talep edilir.
Aile birleşimi sağlayacak kişiler ve aile üyelerinin para transferlerini ispat eden belge, uçuş bilgilerini belirten belge ve sağlık belgeleri talep edilmektedir.

Hazırlanan her belge İngilizce ve Türkçe ayrı ayrı sunulduktan sonra Bangladeş Konsolosluğu işlemleri incelemeden geçirir.

Bangladeş  vize işlemleri için en güncel bilgilere visacenter.com.tr/banglades-vize-basvurusu/ sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Bangladeş için vize gerekli mi?

Bangladeş için vize, belirli ülkeler muaf tutulmadığı için gereklidir.

Bangladeş vize ücreti ne kadar?

Bangladeş vize ücreti tek girişli olduğu takdirde 58 dolar, çok girişli olması halinde ise 194 dolardır.

Bangladeş vizesi kaç günde çıkar?

Bangladeş vizesi herhangi bir problem olmadığı takdirde 2 hafta içerisinde çıkar.

Oyla! post