Zambiya Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2023

Zambiya Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2022

Zambiya seyahati için vize alınması mecburidir. Ülkenin vize başvurusu yapacaklardan talep ettiği belgelere Zambiya vizesi için gerekli evrak listesi 2023 – Visa Center yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Zimbabve Aile Birleşimi

Pasaportunuza göre neler yapmanız gerektiği detaylı olarak anlatılıyor. Uzman ekibimiz en güncel haliyle başvuru evraklarını, şeklini ve sürecini paylaşıyor.

Vize başvuru merkezimiz, Zambiya vizesi alırken size kolaylık sağlayacak tüm püf noktalarını şeffaf bir şekilde açıklıyor.

 Zambiya vizesi için bilemeniz gereken önemli notları aşağıda bulabilir ve başvurunuzu kolayca yapabilirsiniz.

Online vize başvurusu ve detaylarının da yer aldığı paylaşım süreç hakkında en büyük destekçiniz olacaktır. Tercihe göre Zambiya vize başvurunuzu sizin adınıza merkezimiz de üstlenebilir.

Zambiya Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2023

Zambiya Vizesi Gerekli Evrak Listesi 

Zambiya Vizesi gerekli evraklar, Zambiya Büyükelçiliği’ne verilmek üzere hazırlanan başvuran kişilere ait bilgilerin yer aldığı belgelerdir. Bordo pasaportlu, hizmet pasaportlu, yeşil pasaportlu ve diplomatik pasaportlu Türkiye vatandaşlarının Zambiya seyahatleri için vize alması zorunludur.

1 aya kadar olan turistik ve ticari amaçlı seyahatlerde vizeler ülkede ikametgah hakkı verir ve sınır kapılarında alınabilir, tek, çift veya çok girişli vizeler bu kontrol merkezlerinde talep edilenlere sağlanmaktadır. Yetkililere verilen evrakların başvuru formundaki bilgilerle aynı olması ve doğru bilgiler içermesi son derece önemlidir, vize başvurularının sonuçları bu bilgiler değerlendirildikten sonra başvuru yapanlara bildirilir.

Zambiya Vizesi Gerekli Evraklar Nereye Verilir?

Zambiya Vizesi gerekli evraklar, doğrudan Zambiya Büyükelçiliği’ne iletmek mümkünken, büyükelçiliğin ve konsoloslukların yetki verdiği başvuru merkezlerine de evraklar teslim edilebilir. Böylece başvuru merkezindeki yetkililer başvuran adına bu belgeleri Büyükelçiliğe iletirler. Bazı yetkili seyahat acenteleri de bu belgeleri kabul etme yetkisine sahiptir. Zambiya’ya 30 gün üzerinde turistik veya iş amaçlı seyahat etmeyi planlayanlar kesinlikle yetkili vize başvuru merkezleri veya Büyükelçilik yetkililerine gerekli evrakları vermelidirler.

Zambiya Vizesi Gerekli Evraklar Turistik Vizeler

Turistik vize talebinde bulunanlar şu belgeleri yetkililere teslim etmelidirler:

  • Vize Talep Dilekçesi, seyahatin amacı, ülkeye giriş çıkış tarihleri açıkça yazılmalı, seyahat masraflarını karşılama yöntemi belirtilmelidir.
  • Vize Başvuru Formu, kişisel bilgilerin yer aldığı başvuru formu mutlaka imzalanmalıdır.
  • Vize talep eden kişinin nüfus cüzdanı veya kartının fotokopisi.
  • Vize talep eden kişinin pasaportu, son 10 yıl içinde alınmış olmalı ve 6 ay geçerlilik süresi bulunmalıdır. Eski pasaportların fotokopileri de ek olarak verilir.
  • 2 adet biyometrik fotoğraf, 3,5×4,5 cm ebatlarında, arka fonu beyaz olan, biyometrik özellikli fotoğraflarda kişinin yüzü açık ve cepheden fotoğraflanmalıdır. Son bir ay içinde çekilmiş olmalıdır.
  • Ulaşım ve konaklama rezervasyon bilgileri, ulaşım araçlarının ve konaklama tesislerinin rezervasyon bilgileri güvenilir bir şekilde belgelenmelidir.
  • Sağlık sigortası, uluslararası geçerli olmak üzere en az 30.000 Euro teminatlı sağlık sigorta poliçeleri yetkililere sunulmalıdır.
  • Finansal bilgiler, başvuran kişinin banka hesaplarının dökümü belgelenmelidir. Seyahat bir sponsor tarafından finanse ediliyorsa bu kişinin finansal bilgileri de verilmelidir. Faiz gelirleri, kira gelirleri ve taşınmazların tapu fotokopileri başvuru evraklarına eklenmelidir.

Zambiya Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar

Ticari vize talebinde bulunan kişiler şu evrakları yetkililere iletmek zorundadır:

  • Vize Talep Dilekçesi, şirket antetli kağıdına çalışanlar ya da işyeri sahipleri imzalı ve kaşeli olmak üzere, seyahat amaçlarını, ülkeye giriş ve çıkış tarihlerini, seyahat masraflarının karşılanma yöntemlerini belirten bir dilekçe yazmalıdır.
  • Vize Başvuru Formu, şirket bilgilerinin ve kişisel bilgilerin bulunduğu başvuru formu mutlaka imzalanmalıdır.
  • Davet mektubu, Zambiya’da bulunan firma tarafından antetli kağıda yazılmış olan dilekçede yetkililerin kaşe ve imzaları bulunmalıdır.
  • İşyeri belgeleri, başvuran kişinin çalıştığı firmanın vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi fotokopisi, SGK hizmet ve tescil dökümü, muhasebeden alınan maaş bordroları evraklara eklenmelidir. Çiftçiler çiftçilik belgelerini sunmalıdır, meslek onay belgesi, SGK hizmet ve tescil dökümleri ve tapu bilgilerini içeren belgeler de verilmelidir.
  • Başvuran kişinin nüfus cüzdanı ve kimlik kartı fotokopisi
  • Pasaportlar ve fotokopileri
  • 2 adet biyometrik fotoğraf, 35×45 mm boyutlarında, arka fonu beyaz olan, biyometrik özellikli fotoğraflarda kişinin yüzü açık ve cepheden fotoğraflanmalıdır. Son bir ay içinde çekilmiş olmalıdır.
  • Ulaşım ve konaklama rezervasyon bilgileri
  • Sağlık sigortası poliçesi
  • Finansal bilgiler, banka hesap dokümanları, faiz ve kira gelirlerini gösteren belgeler, taşınmazların tapu fotokopileri. Seyahatin masraflarının sponsor tarafından karşılanması halinde sponsorun mali bilgileri

 

Zambiya Vize Ücreti

Zambiya Vize ücreti, Zambiya ziyaretinde bulunan kimselerin vize alabilmek için ödediği bedellerin tümüdür. Konsolosluk harcı, vize başvuru merkezi hizmetleri vize ücreti içinde değerlendirilmelidir. Zambiya vize türlerine göre değişiklik gösteren vize ücretleri, tekli giriş ya da çoklu giriş özelliğine göre belirlenir. Kalma süreleri de vize fiyatlarının belirlenmesinde etkilidir.

Zambiya vizesi almak isteyen kişiler başvurdukları vize türüne göre istenen belgelerini tamamlayarak yetkili vize başvuru merkezlerine bu belgeleri ulaştırdıklarında vize başvuru süreci başlamış olur. Belli süreler içinde vizeli pasaportlar başvuran kişilere kurye ya da kargo yolu ile iletilir. Başvuru merkezleri, başvuru formu doldurma hizmetleri, seyahat sağlık sigortası poliçe hizmetleri, tercüme hizmeti, kurye-kargo hizmetleri vermektedir. Ayrıca yetkili görevliler ev adreslerine giderek yerinde vize başvuru hizmeti uygulamaktadır.

Zambiya Vize Ücreti Ne Kadar?

Zambiya vize ücreti dolar üzerinden hesaplanmaktadır, bu yüzden vize için bütçe ayırmak isteyen kişiler, Türk Lirası olarak yaptıkları hesapta güncel kurları dikkate almak zorundadır. Konsolosluk harcı dışındaki diğer giderler de hesaba katılmalıdır. Zambiya vize türleri arasında belli başlı iki tanesi ön plana çıkar; turistik ve ticari vize türlerinde istenen belgeler farklı farklıdır. Bu belgeler tamamlandıktan sonra vize başvuru merkezlerinde vize ücretleri ödenerek, ödemenin dekontu diğer evraklara eklenerek yetkililere teslim edilir.

2023 yılındaki Zambiya Vize Ücretleri şu şekilde tespit edilmiştir:

  • Turistik Vizeler Tek giriş için 50 Dolar
  • Ticari Vizeler Tek giriş için       50 Dolar
  • Turistik Vizeler Çoklu giriş 80 Dolar
  • Ticari Vizeler Çoklu giriş           80 Dolar

Bu rakamlar sadece konsolosluk harçlarını içerir. Vize başvuru merkezlerinde talep edilen hizmet bedelleri de bu ücretlere dahil edilmelidir. Bildirilen bu bedellere KDV ve kargo hizmetleri dahil değildir. Bu yüzden Zambiya vizesi almak isteyenler güncel vize bedelleri için yetkili vize merkezleri ile iletişime geçmelidirler. Vize başvuru merkezlerinde ayrıca 30.000 Euro bedelli Uluslararası Sağlık Sigortaları da yapılmaktadır. Zambiya giriş çıkışları için gerekli olan sağlık sigortası poliçesine bu şekilde sahip olunabilir. Uygun sigorta süreleri başvuru merkezlerinin tekliflerine göre değişebilir, 10 günden 1 yıla kadar sağlık sigortası yapılabilmektedir.

Zambiya Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2023 1 – zambiya vize evraklari ucreti

Zambiya Vize Formu

Zambiya Vize  Formu, Zambiya vizesi almak için gerekli olan, kişisel bilgilerin girildiği bir formdur. Vize Başvuru formunda seyahat amacı kesin bir şekilde belirtildikten sonra başvurulacak vize türü belli olur. Kişisel kimlik bilgileri, seyahat amacı, kişisel diğer bilgiler (iletişim, ikametgah vs.) başvuru formunda belirtildikten sonra bu form online olarak ya da çıktısı imzalanarak yetkililer teslim edilir.

Başvuru formundaki bilgiler kesin, eksiksiz ve doğru olmalıdır. Başvuru formunda belirtilen seyahat amacına uygun vize türleri için istenen diğer belgelerdeki bilgiler birbirleriyle tutarlı ve doğru yazılmalıdır. Vize başvuru formları yetkili vize başvuru merkezlerine teslim edilebilir. Başvuru formu doldurulması ile birlikte Zambiya vize başvuru süreci başlamış olur.

Zambiya vize başvuru formu nasıl doldurulur? Doldurulmuş Zambiya vize form örneklerine https://www.visacenter.com.tr/zambiya-vize-basvuru-formu/ sayfasından ulaşabilirsiniz.

Vize Talep Dilekçesi

Zambiya Vize  Formu doldurulduktan sonra Büyükelçiliğe sunulacak vize talep dilekçesi hazırlanmalıdır. Kişisel bilgilerin, seyahat amacının, Zambiya’ya giriş çıkış tarihlerinin belirtildiği bu dilekçe mutlaka ıslak imza ile imzalanmalıdır. Ticari vize ile başvuranlar çalıştıkları ya da sahibi oldukları şirket bilgilerini belirtmek zorundadır, şirket antetli kağıdına yazılan dilekçede imzalar ve kaşeler eksik olmamalıdır.

Ayrıca Zimbabve’deki şirket tarafından yine antetli kağıda imzalı ve kaşeli ikinci bir dilekçe hazırlanmalıdır. Dilekçe Zambiya Büyükelçiliği’ne hitaben yazılmalı, tarih bilgisi içermelidir. Dilekçedeki bilgiler başvuru formundaki bilgilerle aynı olmalıdır. Zambiya kısa süreli seyahat vizeleri için e-vize talebi yapılabilmekte, işlemler online olarak takip edilebilmektedir.

Zambiya vize dilekçesi nasıl yazılır ?Örnek vize dilekçesi için https://www.visacenter.com.tr/zambiya-vize-dilekce-ornegi/ bağlantısına bakabilirsiniz.

Zambiya Vize Formu ve Vize Kaç Günde Çıkar?

Zambiya vizesi için başvuru formu doldurulup vize talep dilekçesi yazıldıktan sonra başvuru yapan kişiler gerekli evraklarını tamamlayarak yetkili vize başvuru merkezlerine bu belgeleri iletebilirler. Vize başvuru merkezindeki yetkililer başvuru yapanların adına tüm işlemleri yapar ve süreç sonunda vizeli pasaportları başvuru sahiplerine ulaştırır. Normal şartlarda e-vize başvuruları 3 ile 5 iş gününde sonuçlanmaktadır,

diğer başvuru türlerinde bu süre Büyükelçiliğin çalışma temposuna göre 15 güne kadar çıkabilmektedir. Bu yüzden seyahat planlanırken vize başvuru sürecinin uzayabileceği dikkate alınmalıdır. Seyahatten iki hafta önceden vize başvuruları yapmak faydalı olacaktır. Tüm belgelerin eksiksiz hazırlanması ve doğru bilgiler içermesi başvurunun olumlu sonuçlanması açısından son derece önemlidir.

Zambiya Vizesi Önemli Notlar 2023

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Umuma mahsus bordo pasaport, diplomatik, hizmet pasaportu ve yeşil pasaport sahibi olan kişilerin Zambiya seyahati gerçekleştirebilmeleri için vize almaları zorunludur. Zambiya vize işlemlerinde kullanılacak olan pasaportun 10 yıldan daha eski olmaması ve planlanmış olan seyahat bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına dek geçerli olması gerekmektedir.


Zambiya Vizesi Nedir?

Zambiya Cumhuriyeti’ne gidecek olan Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus Pasaport (Bordo) hamili vatandaşlarının Zambiya vizesi sahibi olabilmeleri için Zambiya Konsolosluğu’na vize başvurusu için müracaat etmek zorundadır.

Türkiye Cumhuriyeti onaylanmış resmi pasaportları olarak kabul görülen Hizmet (Gri) Pasaportu, Diplomatik (Siyah ve Kırmızı) Pasaport ve Hususi (Yeşil) Pasaport hamili kişilerin için de Zambiya Cumhuriyeti’ne planlı seyahatte bulunmak istedikleri takdirde vize işlemlerine başvuruda bulunması gerekmektedir.


Zambiya Vize İstiyor Mu?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Umuma mahsus bordo pasaportu, hizmet pasaportu, yeşil pasaport ve diplomatik pasaport sahibi olanların Zambiya seyahatlerinde bulunabilmesi için Zambiya vizesi almaları zorunludur. Zambiya Cumhuriyeti’ne planlı seyahatte bulunmayı isteyen Umuma Mahsus Pasaport sahibi olan, T.C. vatandaşlarının turistik amaçlı yahut Zambiya’da yapacak oldukları iş görüşmelerine katılma niyetiyle seyahatte bulunmaları durumunda 1 ay (30 güne kadar) ikamet hakkı imkânı veren tek, çift veya çok girişli vize işlemlerini Zambiya Konsolosluğu’na başvuruda bulunmaları gerekmeksizin sınır kapılarında elde edebilmektedirler.


Zambiya Vize Var Mı?

Zambiya Cumhuriyeti’ne planlı seyahatte bulunacak olan Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus Pasaport hamili vatandaşlarının Zambiya vizesi sahibi olmaları gerekmektedir. Ülkeye giriş yapmak isteyen kişiler Zambiya Konsolosluğu’na vize için başvuruda bulunmakla mükelleftir. Başvurular Zambiya Konsolosluğu ve Zambiya Büyükelçiliği’ne yapılabilmektedir.


Zambiya Türkiye Vize Nasıl Alınır?

Zambiya Türkiye seyahatinde bulunmak isteyen kişiler için resmi pasaportlar vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri için de vizeye tabi olmakla birlikte onaylı olması gerekir.

Türkiye’ye seyahat yapmak isteyen ve 90 günden daha fazla Türkiye’de kalmak isteyen umuma mahsus pasaport sahibi Zambiya ülkesi vatandaşlarının kendi ülkelerindeki Türkiye temsilciliklerine bireysel olarak başvuru yapmaları gerekmektedir. Vize işlemlerinde muhtemel yaşanabilecek gecikmelerden dolaylı vize başvurularının planlanan seyahat gününden en az bir ay öncesine kadar gerçekleştirilmesi önem arz etmektedir.


Zambiya E Vize Nasıl Alınır

Zambiya e-vize, Zambiya’ya seyahat etmeyi planlayan kişilere yönelik çevrim içi bir imkandır. Zambiya seyahatinde bulunmak isteyen vatandaşlar için gerekli bilgileri sundukları ve ödemelerini gerçekleştirdikleri taktirde e vize sistemi sayesinde başvuruda bulunma imkanına sahip olabileceklerdir. Zambiya Cumhuriyeti Hükümeti 2015 yılının Ekim ayında İçişleri Bakanlığı’nın aracılığıyla e-Vize imkanını kişilere sağlamıştır.


Zambiya Vize İstiyor Mu

Zambiya vize istiyor mu: Zambiya vize isteyen bir ülke olmasına rağmen bunun için yapılacak olan başvuru çok kısa bir zaman dilimi içerisinde ve aynı zamanda aracı kurumlar üzerinden sonuçlandırılmaktadır. Konsolosluğa gitmeye de gerek kalmamış olur. Bu durum sürecin hemen sonlanması anlamına gelir.

Zambiya vize ücreti için iki farklı meblağ karşımıza çıkar. Tek bir giriş yapmak isteyen Türk vatandaşlarının 50 dolar ödemesi gerekmektedir. Çift olduğunda ise ilgili meblağ 80 dolara çıkmaktadır. Havale yöntemi ile ve TL üzerinden ödeme imkanı vardır.

Zambiya vize süreci: Zambiya vize süreci içinde istenen evraklardan ve belgelerden birisi pasaporttur. Bunun süresinin minimum 6 ay olması gerekmektedir. Diğer dokümanları da tamamlamak esastır. Hem formun hem de özel yazılacak dilekçenin ardından süreç sona erer.

Zambiya vize türleri: Zambiya vize türleri denildiği zaman ilk sırada turistik vize gelmektedir. Ticari vize ise bölgede iş yapmak isteyen TC vatandaşları içindir. İlgili izin türlerine göre tanımlanmış olan evrakların hazırlanması ve ardından da bunun sunulması gerekmektedir.

Zambiya vize evrakları: Pasaport istenmektedir ve buna ek olarak seyahat sağlık sigortası da talep edilen dokümanların içinde bulunur. Sarıhumma hastalığı bölgede yaygın olmasından dolayı kişilerin aşı yaptırması şarttır. Bu sertifika da sunulur. Uçul bilgisini gösteren evraklar, fotoğraf ile vize başvurusunu rahatlıkla yapabilirsiniz.

Zambiya vize kaç günde çıkar: Zambiya vizesi çok erken çıkar ve bunun süresi minimum 3 maksimum ise 5 gün olarak ifade edilmiştir. Konsolosluk başvurusunun olmaması, tüm sürecin bu konuda yetkilendirilmiş aracı kurumun üzerinden yapılması, işlemlerin basit olmasını sağlamaktadır. Eksik evrak hiçbir şekilde olmamalıdır.

 

Zambiya vizesi nasıl alınır?

Zambiya vizesi Zambiya Konsolosluğu’ndan alınabilir. Ayrıca umuma mahsus pasaport türüne sahip olan kişilerin 30 günden kısa seyahatleri için kapıda vize alma hakkı vardır.

Zambiya vize istiyor mu?

Zambiya bütün pasaport hamillerinden vize istiyor.

Oyla! post