Yunanistan Vize Başvurusu

Yunanistan Vize Başvurusu

Ülkemizin popüler yurtdışı merkezlerinden Yunanistan’ a gitmek için vize başvuruları konusunda  ihtiyacınız olan her şeyi yazımızda bulacaksınız. Yunanistan turizm açısından oldukça gelişmiş bir ülkedir. Bunun yanında ticari faaliyetler noktasında da önemli bir ziyaretçi potansiyelini çekmektedir.  

Yunanistan Vize Dilekçe Örneği

Özellikle Adalar turizmi son yıllarda ön plana çıkmıştır. Başkent Atina  önemli bir dünya kültür mirasını barındırmaktadır. Ülkenin Helenlere uzanan köklü tarihi, Yunanistan müzeleri ile karşımıza çıkmaktadır.

Yunanistan Vize Başvurusu

Yunanistan Vize Başvurusu

Yunanistan ziyareti için vize alma süreci, belgelerin hazırlanmasından başvuru formunun doldurulmasına ve randevuya gidilerek biyometrik işlemlerin tamamlanmasına, ardından sonuçların takip edilmesine dek uzanan zorlu bir süreçtir. Bu süreçte özellikle ilk kez Yunanistan vizesi alacak olanlar, duydukları ya da kendilerince yaptıkları araştırmalara göre hareket etmeye çalışmakta, bu süreçte zaman planlaması, evrakların tamamlanamaması, evrakların istenildiği ölçülerde sunulamaması gibi nedenlerle olumlu sonuç alamamaktadırlar.

Firmamız Visa center Global Vize Başvuru Hizmetleri ( visacenter.com.tr)  vize başvurularınızda deneyimli kadrosu ve profesyonellik anlayışı ile yanınızdadır. Yunanistan vizesi almak için  uzman desteği talep ediniz.

Vize başvuru işlemleri, özellikle Yunanistan gibi Schengen ülkeleri için zorlaştırıcı noktaları bulunan, ülkelerin kaçaklığı önlemek istemesi nedeniyle çok sıkı takip edip, işi sıkı tuttuğu bir süreçtir.

Yunanistan Schengen ülkesi kapsamındadır. Dolayısıyla da belirli şartlarda Schengen vizesi almak gereklidir ancak uzun süreli ya da oturma izni için daha farklı kurallar geçerlidir.

Yazımızın devamında konuyla ilgili merak ettiğiniz her şeyi, bizlere en sık sorulan soruların yanıtlarını ‘Yunanistan Schengen Vizesi Başvuruları Nasıl Yapılır?’ ve ‘Yunaistan D Tipi Vize Nedir, Nasıl Alınır?’ başlıkları altında vermeye çalıştık.

İçindekiler Kapalı

Yunanistan Vizesi Almanın Kolay Yolu

  1. Adım: Bizimle İletişime Geçin

Durumunuzu analiz ediyoruz ve size özel olarak hazırlanmış Yunanistan vizesi için gerekli evraklar listesini ücretsiz gönderiyoruz.

  1. Adım: Evrakları Bize Ulaştırın

Bize ulaştırdığınız evrakları kontrol ediyoruz ve dosyanızı Yunanistan vize başvurusu için hazır hale getiriyoruz.

  1. Adım: Randevu Günü Parmak İzi Vermeye Gelin

Son 5 sene içerisinde Schengen vizesi için parmak izi verdiyseniz, siz gelmeden Yunanistan vize başvurusunu sizin adınıza biz gerçekleştiriyoruz.

Son Adım: İşlem Tamamlandı

Sonuçlanan pasaportu biz teslim alıyoruz ve size iletiyoruz.

Bu sayfa içerisinde Yunanistan Schengen vizesi hakkında aradığınız tüm soruların yanıtlarını bulacaksınız.

Yunanistan Vizesi Almak İçin ne Yapmalısınız?

Yunanistan’ ı aile ya da arkadaş ziyareti, ticari faaliyet, turizm amaçlı ziyaret etmek isteyebilirsiniz ya da evlilik, boşanma gibi özel hayatı ilgilendiren durumlarda Yunanistan’ a yerleşmeniz gerekebilir. Ziyaret amacınıza göre Yunanistan vizesi başvuruları başvuru merkezi, belgeler konusunda kendi içinde farklılıklar göstermektedir. Yunanistan turist vizesi almak isteyen bir başvuru sahibi ile Yunanistan’ a eşinin yanına yerleşmek isteyen bir başvuru sahibi farklı bir yol izleyecektir. Benzer şekilde  Yunanistan’ a 15 günlüğüne gidecek bir işveren ile turist aynı yolu takip edecek olmakla birlikte farklı belgeleri sunacaktır.

Yunanistan vizesi almak için

  • Bizimle iletişime geçerek uzman danışmanlarımıza durumunu ve seyahat amacınız hakkında bilgi verin,
  • Size sunduğumuz başvuru belgeleri listesini tamamlayarak belgelerinizi bize gönderin,
  • Başvuru formunu dolduralım ve sizin için size uygun bir zamana randevunuzu alalım,
  • Özenle ve titiz bir çalışmayla hazırladığımız dosyanızla birlikte randevu günü parmak izi vermek için randevunuza gidin,
  • Sonuçlarınızı takip edelim ve pasaportunuz geldiğinde size ulaştıralım.

Sizlere Nasıl Destek Oluyoruz?

Yunanistan vizesi almanız için size nasıl yardımcı oluyoruz;

Başvurunuzu değerlendiriyoruz

Başvurunuzda belirttiğiniz durumunuzu, özelliklerinizi, seyahat nedeninizi, düşündüğünüz gün sayısını, çalışıp çalışmama durumunuzu, seyahate kimlerle gideceğinizi, kısaca tüm konuları değerlendirerek durum analizinizi yapıyoruz.

Belgelerinizi listeliyoruz

Uzman danışmanlarımız, durum analizinize göre Yunanistan vizesi başvurularınızda hangi belgelere ihtiyaç duyacağınızı belirleyerek bir listesini çıkarıyor. Listeyi size gönderiyoruz ve belgelerinizi tamamlamanızı bekliyoruz.

Belgelerinizi inceliyoruz

Hazırladığınız belgeleri titiz şekilde, başkonsolosluğun isteklerine uygun olarak inceliyoruz. Eksikler varsa size bildiriyoruz. Dosyanızı eksiksiz biçimde hazırlıyoruz.

Randevunuzu alıyoruz

Yunanistan vizesi başvurularında başvuru formunuzu doldurarak randevunuzu talebinize uygun biçimde alıyoruz.

Randevu gününde rehberlik ediyoruz

Yunanistan vizesi başvurularının  en önemli aşaması randevu gününde uzman danışmanlarımızla size rehberlik ediyoruz.

Pasaportunuzu size ulaştırıyoruz

Randevunun ardından başvurunuzu takip ediyoruz. Pasaportunuz başvuru merkezine geldiğinde talebiniz doğrultusunda pasaportunuzu alarak size ulaştırıyoruz.

 

Yunanistan Schengen Vizesi Başvuruları Nasıl Yapılır?

  1. Schengen vizesi nedir? Schengen vizesi, bir antlaşma etrafında bir araya gelmiş 33 ülkede tek bir vize ile serbest dolaşım hakkı sağlayan vize türüdür. Yunanistan Schengen Antlaşması’ na imza atmış ülkelerdendir ve Yunanistan’a en fazla 90 gün yapılacak ziyaretlerde Schengen vizesi alınmalıdır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken 180 gün içinde en fazla 90 günlük bir ziyaret için yalnızca bordo pasaport sahipleri vizeye tabiidir. Yeşil, gri ve siyah pasaport sahipleri aynı koşullarda Yunanistan için vize alma zorunda değildir.
  2. Yunanistan Schengen vizesi başvuruları direkt olarak konsoloslukla halledilememektedir. Yunanistan D tipi vizesi için konsolosluğa şahsen gitmeniz gerekirken C tipi vize yani Schengen vize başvurunuzu resmi partnerler aracılığıyla yapmalısınız. Yunanistan Schengen vizesi almak isteyenlerin seyahat tarihine göre en az 3 ay öncesinden Yunanistan başkonsolosluğunun yetkilendirdiği aracı başvuru merkezi ile irtibata geçmiş olması önerilir. Bununla beraber Yunanistan Schengen vize başvurularınızı seyahat tarihinden 6 ay önce başlatabilirsiniz.

Başvuru formunun doldurulması

Yunanistan Schengen vizesi başvuruları için en önemli belgelerden başvuru formu doldurularak randevu günü dosyanızın içinde yetkili başvuru merkezine ulaştırılmalıdır. Başvuru formu, kişisel bilgileriniz ile maddi durumunuzu, seyahat amacınızı bildirdiğiniz bir belgedir.  Başvuru formu doldurulurken;

  • Beyanlarınız gerçeğe uygun biçimde doldurulmalıdır,
  • Verdiğiniz bilgiler, resmi evraklarınıza uygun olmalı, en ufak hata yapılmamalıdır. Konsolosluk başvuru formunuzu evraklarınıza bakarak inceleyecektir.
  • Talepleriniz ve ifadeleriniz net ve anlaşılır olmalıdır.
  • Başvuru formunda tarih ve imza kesinlikle unutulmamalıdır.
  • Belgelerle kanıtlayamayacağınız hiçbir beyanda bulunmayınız.

Yunanistan vize formu nasıl doldurulur? Doldurulmuş Yunanistan vize form örneklerine visacenter.com.tr/yunanistan-vize-basvuru-formu/ bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Yunanistan Schengen Vizesi için Hangi Belgeler İstenir?

Yunanistan Schengen vizesi başvurularında istenen belgeler, başvuru türünüz, çalışıp çalışmama, emeklilik gibi kişisel durumunuz ve eğitim alma, aile ziyareti şeklinde ziyaret sebebiniz ile ilgilidir. Yunanistan Schengen vizesi almak için bazı evraklar standart niteliktedir.

Yunanistan Schengen vizesi standart evraklar:

  • Yunanistan Schengen başvurularında pasaportunuzun en az son iki sayfası boş olmalıdır ayrıca pasaport geçerlilik süreniz de önemlidir. Pasaportunuz Yunanistan ziyaret tarihiniz itibariyle en az 3 ay daha geçerliliği olan bir niteliğe sahip olmalıdır.
  • Yunanistan Schengen vizesi için başvuru formunuz, eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış gerçekçi beyanlar verilmiş biçimde hazır bulunmalıdır.
  • Yunanistan Schengen vizesi  başvuru evrakları arasında arka fonu beyaz olan ve son 6 ay içinde çekinmiş olduğunuz fotoğraf da bulunmaktadır.
  • Yunanistan vizesi başvuru evrakaları içinde yer alan seyahat sigortası en az 3000 Euro teminatlı bir belge olmalıdır.
  • Yunanistan Schengen vizesi başvuru evrakları arasında seyahat ve ulaşım rezervasyonlarınız da bulunmalıdır. Yunanistan başkonsolosluğu gidiş amacınıza uygun biçimde konaklayacağınıza ve ülkede kaçak kalmayacağınıza, geri döneceğinize emin olmak ister.
  • Yunanistan ziyaretinizi özel aracınızla gerçekleştirecekseniz özel araç bilgilerinizi ve gereken belgeleri dosyanıza eklemeniz gerekir.
  • Yunanistan vize başvurularında nüfus kayıt örneği, ikametname ve maddi durumunuzu gösteren belgeler de standart evrak listesindedir.

Yunanistan Schengen vizesi başvurularınızda evraklarda dikkat edeceğiniz bazı noktalar vardır. Evraklarınız, güncel olmalıdır. SGK hizmet dökümü gibi belgelerinizin randevu tarihinizden az fazla bir hafta önce alınması gereklidir. E-devlet üzerinden çıkartacağınız evraklar en fazla 7 gün içinde alınmış olmalıdır.

  1. Çalışmayan, maaşı olmayan ev hanımları, öğrenciler gibi kişiler için sponsor olunmalıdır. Kişiye eşi gibi sponsor olacak kişinin sponsorluk dilekçesini anlaşılır biçimde yazması önemlidir.
  2. Vize başvurularında aracı başvuru merkezleri devrede olsa da iş konsoloslukta bitmektedir. Dolayısıyla vize başvuruları resmi işlemlerdir ve evraklar resmi nitelik taşır. Evraklarda kullandığınız dil, resmi olmalıdır.
  3. Yunaniztan visesi için evraklarda dikkat edilmesi gerekenlerarasında maaş bordrosunun son 3 ayı kapsaması gerekliliği de vardır.

SGK işe giriş bildirgesi e-devlet üzerinden kare kodlu ya da uzun barkodlu olarak alınmalıdır. Sigortalı çalışanlar da randevu tarihinden en fazla bir hafta içinde SHK hizmet dökümlerini barkodlu olarak almalıdır.

Yunanistan vizesi güncel evrak listesi için https://www.visacenter.com.tr/yunanistan-vizesi-icin-gerekli-evrak-listesi/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yunanistan Vize Başvurularına Fotoğraf Nasıl Olmalıdır?

Yunanistan Schengen vizesi başvurusu sırasında dosyanızda bulunacak olan fotoğrafın;

  • Fonu beyaz olmalıdır,,
  • Fotoğraf sizi net göstermelidir,
  • Fotoğrafta alın açık olmalı, kulaklarınız görünmelidir,
  • Fotoğrafta hiçbir düzenleme yapılmamış olmalıdır,
  • Fotoğraf çekinirken gözlük ve diğer tüm aksesuarlarınızı çıkartmış olmalısınız.

Yunanistan Schengen vizesi için gerekli evraklar, Yunanistan’ya gidiş amacınıza (başvuru yapacağınız Yunanistan vizesi kategorisine) ve çalışma durumunuza göre değişmektedir. Aşağıda, Yunanistan vizesi için gerekli evraklar hakkında genel bilgi ve Yunanistan Schengen vizesi kategorileri paylaşılmıştır. Genel bilgi içerisinde Yunanistan vize evrakları hakkında genel bilgiler mevcuttur.

Yunanistan’ya gidiş amacınıza uygun vize kategorisine tıklayıp ve ilgili sayfaya geçiş yaparsanız, geçiş yaptığınız sayfa içerisinde ilgili vize kategorisine ve  çalışma durumunuza ilişkin gerekli evraklar listesine ulaşacaksınız.

Yunanistan’ a Uzun Süreli Schengen Vizesi Almak

Yunanistan Schengen vizesini uzun süreli almak sanıldığı kadar kolay olmamaktadır Son zamanlarda tüm Schengen vizeleri için uzun dönemli vize almak zorlaşmıştır. Vize başvuru nedenine ve başvuru sahibinin vize siciline, maddi olanaklarına göre uzun süreli vize alma  kolaylığı değişiklik gösterir.

Bölgeye sık giriş-çıkış yapanlardan vize sicili temiz olanlar, daha önceki vizelerde seyahat tarihinin  en az yüzde 60’ lık gibi bir ortamını Yunanistan’ da geçirenler, uzun süreli Yunanistan Schengen vizesi almak konusunda avantajlıdır.

Turistik vize başvurularında Yunanistan Schengen vizesi almak zorlaşmaktadır. Daha detaylı bir inceleme yapılır. Turistik olarak Yunanistan uzun süreli vize alma konusunda en önemli kritik maddi durumdur. Başvuru sahibinin finansal kaynakları zengin görünmelidir. Ticari ve aile ziyareti durumlarında Yunanistan uzun süreli Schengen vizesi almak  biraz daha kolaylaşmakta ve mümkün olmaktadır. Yunanistan uzun süreli Schengen vizesi için Adalar ziyaretine feribot biletinin alınması başvurulara olumlu katkı sağlamaktadır.

Yunanistan Seyahinde Zaman Planlamasını Doğru Yapın!

Yunanistan Schengen vizesi başvurularınızda  ülkede ne kadar süre kalmak istediğiniz başvuru sürecinizi etkiler. Genel olarak Schengen bölgesi vizelerinde özellikle turist vizesinin 15 günden fazla olması beklenmez. Turist vizelerinde Yunanistan için günübirlik süreli bir seyahat planında vize almak daha  kolaydır.

Yunanistan Schengen vize başvurularında bir seyahat planınızı konsolosluğa sunarsınız Bu seyahat planı titiz biçimde incelenir. Seyahat planınızın ülkede kaçak kalmayacağınıza ve döneceğinize konsolosluğu ikna etmesi gerekir. Bu nedenle seyahat planlamanızı yaparken ve uzun süreli kalmanız gereken durumlarda firmamız Vize Ofisi Global Vize Başvuru Hizmetleri ( visacenter.com.tr)  olarak deneyimlerimize ve rehberliğimize başvurun.

Uzun süreli seyahatlerinizi belgelendirerek kanıtlamanız gerekebilir. Yunanistan Schengen eğitim vizesi ile ticari vizelerde en fazla 90 güne kadar seyahat planınızı kabul ettirmeniz daha kolay olmaktadır. Aile ve arkadaş ziyaretlerinde kamu çalışanları uzun süreli ziyaret gerekçelerini belgelendirmelidir. Emekliler, aile ve arkadaş ziyaretinde en fazla 90 günlük vizeyi daha kolay almaktadır.

Yunanistan Vize Başvurularında Banka Hesabınız

Yunanistan’ da dahil Schengen vizelerinde başkonsolosluk ülkede kaçak kalmayacağınıza ve maddi olanaklarınızla ülkede bulunduğunuz süre zarfında ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğinize ikna olmalıdır. Dolayısıyla banka hesap dökümleriniz incelenir ve bankanızda durumunuza göre belirli bir meblağın görülmesi gerekir. Bu asgari tutar, çalışııp çalışmama, emeklilik gibi durumların yanısıra vize alma nedeninize yani vize kategorinize göre de değişiklik gösterir.

Yunanistan Schengen vizesi başvurularınızda hesabınızda bulunması gereken tutarı yaklaşık olarak durumunuza göre şu şekilde hesaplayabilirsiniz:

  • Aile ve arkadaş ziyareti için Yunanistan Schengen vizesi alacak olanlar

Tüm masraflarınızın davetiyenizde davet eden tarafından karşılanacağı bildiriliyorsa hesabınızda 1000 € değerinde asgari bir bakiye bulunmak zorundadır. Eğer çalışıyorsanız, aynı durumda hesabınızda biraz daha fazla bir meblağ olması beklenir. Emekliyseniz ve konaklamadışında tüm masraflarınızı kendiniz karşılayacaksanız gidiş-dönüş yol masrafınıza ek olarak günlük 50 € hesabınızda bulunmalıdır.

  • Turist olarak Yunanistan Schengen vizesi başvuruları yapmak istiyorsanız

Seyahat bilet paranızın yanısıra konaklayacağınız bölgedeki otellerin ortalama fiyatları üzerinden kalacağınız gün sayısı kadar konaklama paranızın ve günlük olarak 150 € maddi olanağınızın banka hesabınızda görünmesi şarttır.

  • Ticari faaliyet ya da fuar ziyareti için Yunanistan Schengen vizesi başvurusu yapmak istiyorsanız

Tüm masraflarınızın şirket ya da kurumunuz tarafından karşılanması beklenir ancak şahsi olarak her ihtimale karşı birkaç gün ihtiyaçlarınızı karşılamaya yetecek kadar paranızla gidiş ve dönüş yol ücretinizin yanınızda olması beklenir.

  • Öğrenci olarak,

    eğitim almak amacıyla Yunanistan Schengen vizesi almak istiyorsanız

Yol ücretinize ek olarak konaklama giderleriniz ve günlük 80 € parayı banka hesabınızda bulundurmanız beklenir.

Yunanistan Schengen Vize Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Yunanistan Schengen vize sonuçları ancak pasaportunuz geldiğinde öğrenilebilir. Pasaportunuz başvuru merkezine gönderildiğinde sonuçlarınızı da pasaportla birlikte alırsınız.

Firmamız bu noktada da sürecin her aşamasında olduğu gibi vize sonucunu da takip etmekte, pasaportunuz geldiğinde başvuru merkezinden alarak size ulaştırmaktadır. Vize sonuçlarınızı başkonsolosluğu arayarak öğrenemezsiniz, size yalnızca pasaportunuzun  başvuru merkezine gönderilip gönderilmediği bilgisi verilir.

Yunaistan D Tipi Vize Nedir, Nasıl Alınır?

Yunanistan’ a 90 günden daha fazla çıkış yapmanız gerekiyorsa Schengen vizesi geçerli olmayacaktır. Bu durumda Yunanistan D tipi vize  almalısınız. Yunanistan ulusal vize almak için  konsolosluğa şahsen başvurmanız gerekmektedir.

Yunanistan D tipi vize başvurularını istihdam, evlilik nedeniyle eş yanına yerleşmek, mesleki eğitim, spor aktivitesi, spor kampı, balıkçılık, bilimsel ve deneysel bir çalışmaya katılım, gönüllü hizmet, teknik personel olmak, üniversite eğitimi almak, laboratuvar programlarına katılmak, serbest iş kurmak, basın faaliyetleri, turist grup liderlikleri, yatırım faaliyeti gibi birçok nedenlerle almanız gerekebilir.

Başvurularınızı Ankara Yunanistan büyükelçiliği ile İzmir ya da Edirne Yunanistan başkonsolosluğuna şahsen müracaat ederek gerçekleştirebilirsiniz.  Yunanistan D tipi olarak da bilinen ulusal vize başvuruları başvuru merkezi direk konsolosluktur. Dolayısıyla Schengen başvurularından farklı bir yol izlemeniz gerekir.

Yunanistan başkonsolosluğu ulusal vize işlemlerinizde bilgi alabileceğiniz bir merkezdir. Başkonsolosluk haftanın belirli gün ve saatlerinde bu konularda ulaşmanıza olanak tanımaktadır. Başkonsoloslukla iletişime geçerek konunun detaylarını alabilirsiniz.

Yunanistan ulusal vize başvurularında genel olarak aile birleşimi, çalışma ve eğitim asıl başvuru kategorileri kabul edilir. Ulusal vize başvurularınızda başvuru formunun 24. Maddesinde başvuru nedeninizi girmeniz istenir. Bu alanda başvuru nedeninizi anlaşılır biçimde yazmalısınız. Yunanistan vizesi başvuru formu kişisel bilgilerinizden finansal durumunuza ve Yunanistan’ a gidiş sebebi beyanınıza kadar durumunuzu özetlediğiniz bir belgedir. Başvuru formunu destekleyici ve kanır nitelikte belgelerle desteklemeli, dosyanızı eksiksiz biçimde hazırladıktan sonra şahsen başkonsolosluğa alacağınız randevuya göre müracaat etmelisiniz.

Yunanistan ulusal vize başvuruları evrakların hazırlanmasından başvuru formunun doldurularak konsoloslukla iletişime geçilmesine kadar dikkat edilmesi gereken bir süreçtir. Zaman yönetimi iyi planlanmalıdır. Yunanistan ulusal vize başvurularında mevcut durumunuzu evlilik, boşanma, ticari faaliyet, eğitim gibi gerekçelerinizi belgelerle kanıtlamanız istenir. Dolayısıyla da Yunanistan ulusal vize başvurularınızda başvurunuza gerekçe olarak gösterilecek belgeleri dosyanızda bulundurmanız çok önemlidir.

Firmamız Yunanistan ulusal vize başvurularında da başvuru süreci boyunca her tür danışmanlık hizmeti ile yanınızdadır.  Yunanistan vize  başvurularında ulusal ve Schengen vize başvuru süreçleri karşıdan incelik isteyen, karmaşık bir süreçtir. Özellikle de ilk kez başvuru yapacağınız durumlarda hiçbir vize başvuru sürecinizi şansa bırakmayın.

Yunanistan Turistik Vize İşlemleri

Nedir? : Yunanistan turistik vizesi, turistik seyahat amacıyla 90 günden az süreyle Yunanistan’a seyahat edecek TC vatandaşlarının alması gerekli görülen vizedir.

Kaç günlük alınabilir? : Schengen vizesi kapsamındaki kısa süreli vizelerden olan bu türde, ilk başvurularda maksimum  1 ay, diğer başvurularda maksimum 3 ay geçerlilik süresine izin verilir.

Nereye başvurulur? : Yunanistan vize başvurusu yapacakların ilgili vize başvuru merkezlerinden birine belgelerini sunması gerekmektedir.

 

Yunanistan Ticari Vize İşlemleri

Nedir? :  Yunanistan ticari vizesi, çalışan kişilerin ticaret ya da iş görüşmesi yapması ya da bir fuar standında görevli olarak yer alabilmesi için alması gereken vizedir.

Kaç günlük alınabilir? : Schengen vizesi kapsamındaki vizelerden olan bu vize, yine maksimum 90 güne kadar ikamet hakkı tanır.

Nereye başvurulur? : Bir kısa süreli vize olarak belgelerin vize başvuru merkezine iletilmesini gerektirir.

Davetiye nasıl olmalıdır? : Yunanistan’da bulunan firma tarafından gönderilmesi gerekli olan davetiye;

  • Firmanın tam adı ve adresi
  • Vize başvurusu yapanın adı, bağlı olduğu firmanın adı ve bu firmadaki görevi
  • İstenen vize geçerlilik süresi ve birden fazla seyahatin gerekli olup olmadığı
  • Seyahatin süresi, amacı, gidilecek olan fuar ya da firma adı
  • Gerekli olduğu takdirde kişinin masraflarının karşılanacağı

bilgilerini kapsamalıdır. Bu belgelerinin aslının yanı sıra fotokopisi de eklenmelidir.

 

Yunanistan Aile ve Arkadaş Ziyareti Vize İşlemleri

Nedir? : Yunanistan aile ziyareti vizesi kendisi Türkiye’de yaşayan Türk vatandaşlarının, Yunanistan’da yaşamakta olan yakınlarını ziyaret etmesi için alması zorunlu izin vizesidir.

Kaç günlük alınabilir? : Maddi kaynakları ve kişiler arası yakınlığı gösterir belgelerin ibrazının ardından, vizenin geçerlilik süresi değişkenlik gösterecek şekilde belirlenir.

Nereye Başvurulur? : Yunanistan vize başvurusu için gerekli belgeler ülke Konsoloslukları tarafından yetki almış vize başvuru merkezlerine iletilmelidir.

Yunanistan Transit Vize İşlemleri

Nedir? : Yunanistan transit vize uygulaması, Yunanistan’daki herhangi bir havalimanı üzerinden aktarma yaparak 3. bir ülkeye seyahat etmeyi hedefleyen kişilerin alması zorunlu izindir.

Kaç günlük alınabilir? : İspanya transit vize alanlar, havalimanını terk etme yetkisine sahip değildir. Bu vize yalnızca aktarma uçuşuna kadar havalimanında bulunmanız gereken süreyi kapsar.

Nereye Başvurulur? : Kısa süreli bir izin türü olduğundan belgeler vize başvuru merkezlerince alınmaktadır.

Yunanistan Vizesi Gerekli Evraklar : 2023 Vize Ücreti Ne Kadar?

Bir Balkan ülkesi olan Yunanistan, en büyük şehri olan Atina ile ünlüdür. Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Bulgaristan ve Türkiye ile sınır komşusu konumunda bulunmaktadır.

Yunanistan’a yapacağınız seyahatler için vize alınmış olması gerekmektedir.

Yunanistan Vize Gerekli midir 2023

Yunanistan Schengen vizesi kapsamında anlaşması bulunan ülkelerden birisidir. Yunanistan’a yapılacak olan seyahatleri için vize alınmış olması gerekmektedir. Yunanistan’a yapılacak olan seyahatlerde tüm vize türlerinde 90 güne kadar olan “kısa süreli” adı verilen seyahat türleri için vize başvurusu yapılmalıdır.

 

Yunanistan Vizesi Evrakları 2023

2023 yılında Yunanistan’a yapılacak olan seyahatler için vize randevusu almak gerekir. Vize öncesinde alınacak olan vize başvuru formu ile beraber doğru bilgiler ile doldurulan bu Forum Yunanistan Konsolosluğu evrak teslimi ile sonlandırılır. Sonraki aşamada konsolosluktan vizenin çıkış tarihi beklenmeye başlanır.

  • Yunanistan vizesi başvuru formu
  • Geçerliliğini koruyan 10 yılı aşmamış, yıpranmamış ve seyahat sonrasını da kapsayacak şekilde çıkarılmış, 2 sayfası boş bulunulan bir pasaport
  • Kişisel nüfus cüzdanının üzerinde TC ibaresi bulunmuş hali ile fotokopisi
  • Tam teşekküllü nüfus kayıt örneği
  • Yapılacak seyahat’in uçak bileti ve Yunanistan’a gidildiğinde kalınacak otelin rezervasyon bilgileri, belgeler arasına yerleştirilmelidir.
  • Yunanistan seyahatiniz boyunca kullanılacak olan seyahat sağlık sigortası belgesi
  • Seyahat yapacak olan kişiye ait biyometrik fotoğraf
  • İş amacı ile yapılacak olan seyahatler için işyerinden alınacak izin belgesi
  • Çalışan bir kişinin yapacağı Yunanistan ziyareti için çalıştığı işyerine ait son 3 aylık maaş bordrosu örneği
  • Kişisel banka hesabı içerisinde Yunanistan seyahatinin tümünü karşılamaya yetecek miktarda paranın olduğuna dair ispat edecek hesap döküm belgeleri
  • Yunanistan’da bulunan aile ve arkadaştan kaynaklı olarak yapılacak olan seyahatlerde; aile ve arkadaştan gönderilecek olan davetiye mektubu örneği

Yunanistan Vize Ücretleri 2023

Yunanistan vize ücretleri yapılacak olan seyahatin türüne göre farklı olarak ücretlendirilir.

  • Yunanistan turistik vize ücreti €100
  • Yunanistan eğitim vizesi ücreti €100
  • Yunanistan ticari vize ücreti €100
  • Yunanistan kültürel vize ücreti €100
  • 0-12 yaş arası çocukların yapacağı Yunanistan ziyaretleri için ödeyecekleri vize ücreti 30 euro

 

Yunanistan Vizesi Sık Sorulan Sorular  2023

Tarihi şehirleri ve kültürel özellikleri, zengin turistik dokusu, adaları ile Yunanistan, turizm açısından önemli bir bölgedir. Ülkemizden kara, deniz ve uçakla ulaşımın sağlandığı Yunanistan’ ın nüfusu ise 11 milyona yaklaşmaktadır.

Yunanistan’ a Vizesiz Girilir Mi?

Yunanistan ziyaretleri için diplomatik, gr,i ve yeşil pasaporta sahip T.C. vatandaşlarının ayrıcalığı bulunmaktadır.  Resmi pasaport sahipleri Yunanistan’ da 180 günlük bir zaman kesiti içinde gerçekleştirecekleri maksimum 90 günlük ziyaretlerinde vizeden muaftırlar ancak uzun süreli seyahatlerini ancak vize ile gerçekleştirebilirler.  Bordo pasaport hamillerinin Yunanistan kısa ya da uzun süreli seyahatlerinde vize alma zorunluluğu vardır.

Yunanistan Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yunanistan Schengen vize başvuruları, Yunanistan Başkonsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş acenta ya da başvuru merkezleri  aracılığı ile yapılmalıdır. Yunanistan kısa süreli vize ya da Yunanistan Schengen vizesi başvurusu için konsolosluğa şahsen gidilmemelidir. Başvuru sahibi Yunanistan vizesi başvuru formunu, titiz biçimde doldurarak başvuru merkezinden randevu almalı ve randevu gününde tüm evrakları ile beraber hazır bulunmalıdır. Randevuda biyometrik işlemler de gerçekleştirilir.

Yunanistan ulusal vize başvurusu için başvuru sahibinin tüm evrakalrı ile birlikte ve şahsen konsolosluğa gitmesi şarttır.

Yunanistan’ a  Hangi Ülke Vatandaşları Vizesiz Girebilir?

AB, Avrupa Ekonomik Alanı ve İsviçre ile Schengen ülkeleri Yunanistan’ a seyahatlerde vizeden muaftır.

 

Yunanistan Vizesi

Yunanistan, Balkanların tatil kentlerine ev sahipliği yapan yaklaşık 10 milyona nüfusa sahip bir ülkedir. Yunanistan’ın resmi dile Yunancadır ve ayrıca Türkiye ile yakın mesafesi ve komşuluğu sebebi ile Türk ziyaretçileri de oldukça çok sayıdadır.

Yunanistan’a Türkiye’den araba ile gitmek isterseniz yaklaşık 10 saatlik bir yolculuk geçirirken uçak ile gitmek isterseniz yaklaşık 1 saat 30 dakika süren bir yolculuk geçirirsiniz. Ancak Yunanistan, pek çok ülke gibi ülkesini ziyaret etmek isteyen kişilerin belirli prosedürleri uygulamasını istemektedir.

Yunanistan Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar

Yaz ayları gelmesi ile birlikte Yunanistan’ın tarihi ve doğal güzelliklerini seyahat etmek isteyen kişilerin aklında Yunan vizesi kaç günde çıkar sorusu merak uyandırmaktadır.

Yunanistan vizesi kaç günde çıkıyor sorusunun cevabı 21 iş günü sonunda sonuçlanır şeklinde yetkili birimlerce belirtilmiştir. Ancak yine de Yunanistan vizesi kaç günde alınır sorusuna, yoğunluk olmadığı zamanlarda yapılan başvuruların 5 ila 20 gün arasında sonuçlandığı söylemek doğru olacaktır.

Yunanistan için vize başvurusu yapmadan önce uygun ve boş tarihler olduğundan emin olmalısınız veyahut en az 20 ila 30 gün öncesinde yunan vize başvurusu işlemlerini başlatmalısınız.

Erken başlatılan Yunanistan vize işlemleri seyahatinizin aksamamasına ve vize reddi durumunda yeniden Yünanistan vizesi başvurusu yapmanıza imkan sağlayacaktır.

Yunanistana Vize Gerekiyor Mu

Yunanistan, Balkanların gözbebeği olan ve yıl içerisindeki çeşitli ülkeden turisti misafir eden bir ülkedir. Türkiye’ye yakınlığı ve sınır komşuluğu nedeni ile birçok yabancı turist gibi Türk vatandaşlarının da ilgisini çeken bir ülke olmuştur.

Yunanistan’a yaz ayları gelmesi ile birlikte ilgiler yoğunlaşmaktadır. Nasıl seyahat edileceği birçok insan tarafından ilgilenilen bir konu olmaktadır. Yunanistan, turist olarak gelmek isteyen kişilerden birtakım adımları yerine getirmesini talep eder.

Yunanistan’a seyahat gerçekleştirmeyi planlayan kişilerin ilk sorduğu sorulardan birisi olan Yunanistan vize istiyor mu veya Yunanistana vize gerekli mi sorularının cevabı evettir. Yunanistan’ı ziyaret etmek için Yunanistan vizesi almak gerekmektedir.

Yunanistan, bordo pasaport sahibi kişilerden vize başvurusu talebinde bulunmakta ve bu başvuruları detaylıca incelemektedir. Ayrıca Yunanistan; yeşil pasaport, gri pasaport ve siyah pasaport sahibi kişilere ise 180 gün içerisinde 90 gün seyahat hakkı tanımaktadır.

Yunanistan’ı seyahat gerçekleştirecek yeşil pasaport, gri pasaport ve siyah pasaport sahibi kişilerin seyahatlerinin 90 günü aşması durumunda Yunanistan vizesi başvurusu yapmaları gerekmektedir.

Yunanistan Vizesi Kaç Para

Yunanistan seyahatinizin türüne göre ödeyeceğiniz para miktarı değişmektedir. Oturma izni ve çalışma izni almanız durumda farklı ücretlere tabii tutulabilme mümkündür. Ancak turistik Yunanistan vize ücreti 80 euro vize harcı ile birlikte 20 euro hizmet bedelinden oluşmaktadır.

Yunanistana vize almak isteyen seyahatçiler Schegen ülkelerinden birisi olan Yunanistan için, Schengen vizesi başvurusu adımlarını takip etmelidir. Yunanistan’ı ziyaret edecek kişilerin vize harcı ve hizmet bedeli ile birlikte toplamda 100 euro ödeme yapmaları gerekmektedir. Ancak 12 yaş altı çocuklar için yarı yarıya indirim uygulanmaktadır. Yunanistan seyahati için vize ücreti 12 yaş altı çocuklar için 40 eurodur.

Yunanistan Vizesi

Çeşitli tatil kentlerini içinde barındıran Yunanistan, bir Schengen Bölgesi üye ülkelerindendir. Bu sebeple Schengen kuralları Yunanistan için de geçerli olmaktadır. Yunanistan Schengen vizesi alması gereken kişiler ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Bordo pasaport (Umumi pasaport) sahibi kişilerin Yunanistan’a yapacağı tüm seyahat türleri için vize alması gereklidir.
  • Çalışma ve oturma sebebi ile seyahat yapacak kişilerin Yunanistan çalışma vizesi alması gerekmektedir.
  • Yeşil pasaport, siyah psaport ve gri pasaport sahibi kişilerin 90 günü aşan seyahatlerinde Yunan Schengen vizesi alması gereklidir.
  • Erasmus, dil kursu ve eğitim programlarına dahil olan kişilerin öğrenci vizesi alması gereklidir.

Yunanistan vizesi almak için çeşitli belgenin ve evrağın Yunanistan Konsolosluğu’na veyahut Yunanistan Büyükelçiliği’ne teslim edilmesi gerekmektedir.

İkamet edilen şehirde Yunanistan Konsolosluğu yok ise muhakkak hangi şehirde olduğunu araştırmalı ve görevli Yunanistan Konsolosluğu’na mürcaat etmelisiniz.

Yunanistan vize başvurusu için gerekli olan evrakların başında pasaport, kimlik, biyometrik fotoğraf, finansal ve mesleki belgeler gelmektedir. Ancak tüm evrakların detaylı bir şekilde hazırlanması Yunanistan vize başvurusunun onay alması açısından önem taşımaktadır.

Yunanistan seyahatleri için vize almanızı gerektirmeyen durumlar olabilir. Örneğin daha önce almış olduğunuz ve halen geçerliliğini koruyan bir Schengen vizeniz bulunuyorsa Yunanistan ziyaretiniz için Schengen vizesi almanıza gerek yoktur.

Schengen ülkelerinin aralarında yaptığı anlaşmaya göre bir adet geçerli Schengen vizesi ile tüm Schengen ülkeleri ziyaret edilebilmektedir. Bu sebeple  Yunanistan ziyaretinizde çevresindeki Schengen ülkeleri de rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. Ancak tüm turistik Schengen vizeleri için 180 gün içinde 90 gün seyahat kuralı geçerlidir. Seyahatlerinizde problem yaşamamak adına bu kuralı dikkate almalı ve vizenizin geçerliliği bitmesi dahilinde ülkeyi terk etmelisiniz.

Yunanistan Vize Başvurusu İstanbul

Yunanistan vizesi İstanbul şehrinden alınabilmektedir lakin İstanbul’daki Yunanistan vize başvuru merkezinin ikamet ettiğiniz şehir ile ilgilenme yükümlülüğü olması gerekmektedir. İstanbul’daki Yunanistan Konsolosluğu’nun ilgilendiği şehirler:

  • Artvin
  • Bayburt
  • Bolu
  • Çanakkale
  • Düzce
  • Giresun
  • Bartın
  • Bursa
  • Gümüşhane
  • İstanbul
  • Karabük
  • Kocaeli
  • Kastamonu
  • Ordu
  • Sakarya
  • Rize
  • Trabzon
  • Samsun
  • Sinop
  • Yalova
  • ve Zonguldak şeklinde belirtilmiştir.

Yukarıda ismi geçen şehirde ikamet etmeniz dahilinde İstanbul şehrinde Yunanistan Schengen vizesi başvuru işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İkamet ettiğiniz şehirde Yunanistan Konsolosluğu bulunmaması sebebi ile en yakın ilgili ve yetkili birime başvuruda bulunabilirsiniz. Ayrıca ikamet ettiğiniz şehirde Yunanistan Konsolosluğu bulunması durumunda başka bir şehirdeki  vize Yunanistan merkezlerinde vize başvurusunda bulunamazsınız. Örneğin Ankara’da ikamet eden bir kişinin Yunanistan vizesi Ankara şehrinde alınabilmektedir.

Vize işlemlerini kolaylaştırmak ve detaylı bilgi almak için vize firmaları veya acentelerinden yardım alma ve hizmet alma hakkınız bulunmaktadır. Uzman vize firmaları ile çalışarak vize başvuru işlemlerinizi hızlıca halledebilirsiniz.

Yunan Vizesi

Yunanistan’ın Türkiye’ye sınır komşusu olmasından kaynaklı pek çok kişinin aklında Yunanistana vizesiz gidilebilir mi, Yunanistan pasaport gereklimi, Yunanistan pasaport istiyor mu gibi çeşitli soru canlanmaktadır.

Yunanistan seyahatleri bir yurt dışı seyahat çeşiti olmasından kaynaklı olarak bu ülkeye yapacağınız seyahatlerde pasaporta ihtiyacınız vardır. Yunanistan, ülkesini turistik amaç ile ziyaret edecek bordo pasaport sahibi kişilerin Schengen vizesi almasını talep ederken, siyah pasaport, gri pasaport ve yeşil pasaport sahibi kişilerin turistik seyahatleri için vize talep etmemektedir. Kısacası gri, yeşil ve siyah pasaport sahibi kişiler turistik amaç doğrultusunda bir Yunanistan seyahati gerçekleştirecekse sadece pasaportları yeterli olacaktır. Ancak bordo pasaport sahibi kişiler Yunanistan seyahati için mutlaka vize almalıdır.

Yunanistan’a giriş ve çıkış işlemleri için alınacak Schengen vizesi için gerekli olan evraklar;

  • Kimlik

Kimlik fotokopisi ve aslı ile birlikte başvuru anında yanınızda olmalıdır.

  • Pasaport

Varsa daha önce almış olduğunuz eski vizeleri de sunmanız vize başvurunuzun kabulü açısından önem taşımaktadır.

  • Dekont

Başvuru için gerekli olan ödemeleri yaptığınızı gösteren dekontu sunmanız gerekmektedir.

  • Fotoğraf

Biyometrik çekilmiş olan fotoğrafınızdan 2-3 adet başvuru esnasında yanınızda bulundurmanız yeterli olacaktır. Ancak yüzünüz net görünmeli ve karanlık bir fotoğraf olmamalıdır.

  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Rezervasyon bilgileri

Nerede konaklayacağınızı, hangi gün ve hangi uçakla gideceğinizi gösteren rezervasyon bilgilerini sunmanız gerekmektedir.

  • Finansal evraklar

Maddi durumunuzu gösteren ve gelirinizi beyan eden belge ve evrakları sunmanız gerekmektedir.

  • Mesleki evraklar

Emekli, çalışan veya öğrenci olmanız durumunda değişiklik gösteren bu evrakları sunmanız gerekmektedir.

  • Seyahat sağlık sigortası
  • Schengen vize başvurusu formu

Schengen vize başvurusu formunu Türkçe karakterler ile doldurmanızda bir sakınca yoktur. Ancak Yunanca veya İngilizce doldurmanız tavsiye edilmektedir.

  • Dilekçe

Yunanistan Konsolosluğu’na yazılmış seyahat nedeninizi anlatan dilekçenizi gerekli evraklar ile teslim etmeniz gerekmektedir.

Schengen Vizesi Yunanistan

Yunanistan, bordo pasaport sahibi kişilerin seyahatleri ve diğer pasaport türlerinin 90 günü aşan seyahatleri için Schengen vizesi talebinde bulunmatadır. Schengen vizesi almanızdaki en önemli kriterlerden birisi diğer Schengen ülkelerinden zorla çıkış yaptırılmamanızdır. Yunanistan’ın bir Schengen ülkesi olmasından kaynaklı, daha önce alınmış ve geçerlilik süresi devam eden Schengen vizesi ile Yunanistan’ı ziyaret etmeniz için yeni vize başvurusunda bulunmanıza gerek yoktur.

Schengen vizesi alabilmek için ilk olarak hangi türde veyahut tipte Schengen vizesi başvurusu yapacağınızı bilmeniz önemlidir. Schengen’in amaçlarına göre 3 tipi vardır ve bu amaçlar doğrultusuna uygun başvurular onay almaktadır.

Schengen vizesininin 3 tipi şu şekilde sıralanmaktadır:

  • A Tipi Schengen vizesi
  • D Tipi Schengen vizesi
  • C Tipi Schengen vizesi

A Tipi Schengen vizesi başvurusunun amacı Yunanistan’ı bir aktarma ülkesi olarak tercih etmekten gelmektedir. Eğer Yunanistan molalı bir uçuş gerçekleştirecekseniz A Tipi Aktarma (Transit) Schengen vizesi almanız gereklidir.

A Tipi Schengen vizesi çok tercih edilen bir vize türü olmamasıyla birlikte bazı Schengen ülkeleri bu vize başvuruları konusunda detaycı hareketler sergilememektedir.

D Tipi Schengen vizesi için her ülke farklı belge ve evrak isteyebilmektedir. Yunanistan’da D Tipi Schengen vizesi başvurusunda bulunmak için bazı sebepler şu şekildedir:

  • Yunanistan’daki bir iş yerinde çalışmak,
  • Yunanistan’da yüksek lisans veya doktora yapmak,
  • Yunanistan’da Erasmus yapmak,
  • Yunanistan’da staj yapmak,
  • Yunanistan’da uzun süre gerektirecek bir eyleme dahil olmak ve benzeri.

Yunanistan D Tipi Schengen vizesi almak için ne iş için gittiğinizi ve amacınızı detaylı anlatacak ve kanıtlayacak belgeleri Yunanistan Konsolosluğu’na sunmanız gerekmektedir. Sunacağınız belgeler arasına Yunanistan’daki bir şirketten iş davetiyeniz varsa onu da eklemeniz vize başvurusunun olumlu yönde sonuçlanmasını sağlayacaktır.

Yunanistan C Tipi Schengen vizesi alacak kişiler bordo pasaport sahibi kişilerdir. Bordo pasaport sahibi kişiler C Tipi Schengen vizesi için gerekli evrakları yetkili birime sunmalı ve sonuçlanmasını beklemelidir.

Schengen vize başvurusunun ret alması ile birlikte yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız tek başınıza veya bir avukat yardımı ile itirazda bulunma hakkınız bulunmaktadır.

Yunanistan Turistik Vize

Turistik vize C Tipi Schengen vizesi olması nedeniyle sahiplerine 180 gün içerisinde en fazla 90 gün seyahat hakkı tanımaktadır.

Turistik vize alabilmek için birkaç prosedür bulunur. Öncelikle bu vizeyi almak için uygun şartları karşıladığınızı göstermeniz gerekmektedir. C Tipi Turistik Schengen vizesi için uygun şartları karşıladığımı nasıl gösteririm sorusunun cevabı çok basittir:

  • Çok iyi ve yeterli evrak sunumu
  • Yeterli maddi gelire ve birikime sahip olduğunuzu kanıtlama

Yunanistan turistik vize başvurularını seyahatinizin başlama tarihinden en az 30 gün önce başlatmanız seyahatinizi riske atmayacaktır. Ancak seyahatinizin başlamasına bir hafta kala başlattığınız vize başvuruları istediğiniz gibi sonuçlanmayabilir.

Yunanistan turistik vize başvurusu yaklaşık 20 gün içerisinde sonuçlanmakta ve her zaman onay almamaktadır. Yunanistan turistik vize başvurularının ret almasındaki en büyük etken eksik, güncel olmayan, gereksiz ve sahte evrak sunumudur.

Yunanistan Turistik vizesi sahibi kişiler Schengen ülkelerini ziyaret ederken problem yaşamamaktadır. Ama Schengen ülkeleri arasında seyahat ederken dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır:

  • Her Schengen ülkesine giriş ve çıkış işlemlerinde sınır yetkililerince sorulan sorulara doğru ve düzgün cevaplar vermelisiniz.
  • Seyahat ettiğiniz Schengen ülkelerinde toplumun huzurunu ve güvenliğini tehlikeye atacak hareketlerde bulunmamalısınız.
  • Schengen ülkeleri seyahatiniz esnasında herhangi bir suça karışmamalısınız.
  • Turistik vizenin en önemli kuralı olan 180 günde 90 gün kuralını çiğnememelisiniz. Schengen vizenizin geçerliliğinin bitmesi ile birlikte derhal ülkeyi terk ediniz. Aksi takdirde bir daha Schengen vizesi alamaz ve adli işlemlere tabii tutulabilirsiniz.
  • 180 günde 90 gün kuralı nedir? Schengen vizesinin en önemli ve uyulması gereken bu kuralı birbirini takip eden 180 gün boyunca yalnızca 90 gün kalma hakkınızın bulunmasıdır. Örneğin, Yunanistan’a şubat ayında giriş yaptınız ve 15 gün kaldınız. Nisan ayında da 15 gün kalabilir ve çıkış yapabilirsiniz. 90 günü aşmamak şartı ile 180 gün içerisinde istediğiniz kadar Schengen ülkesini gezebilirsiniz.

Yunanistan Vize Süresi

Yunanistan seyahatiniz için alacağınız vize süresi başvurduğunuz vize tipine göre değişiklik gösterebilir. Örneğin çalışmak için başvurduğunuz Yunanistan D Tipi Schengen vizesinin onay alması durumunda 90 günden fazla seyahat hakkınız olacaktır. Ancak Yunanistan C Tipi Schengen vizesi ile yalnızca 90 gün bu ülkeyi ziyaret edebilirsiniz.

90 günlük seyahatleri için vizeden muaf olan yeşil pasaport, siyah pasaport ve gri pasaport sahipleri de 90 günden fazla kalacağı zaman Yunanistan D Tipi Ulusal vizesine başvuruda bulunmalıdır.

Yunanistan Schengen Vizesi Başvuru Formu

Yunanistan Schengen başvuru formu ülkeye yapılacak seyahatin amacını öğrenmek için istenmektedir. Yunanistan vize başvuru formu dikkatli ve yeterli bilgiler ile doldurulmalıdır aksi gerçekleşen durumlarda sadece başvuru formunun yanlış doldurulması sebebinden vize başvurunuzun reddi söz konusu olacaktır.

Yunanistan Schengen vizesi başvuru formunu çok net bir dil ile ve anlaşılır bilgiler ile doldurmanız gerekmektedir çünkü bu form vize işlemlerinin bir fragmanı gibidir. İlk izlenim niteliğinde olan bu formu dikkatli doldurmalı ve diğer önemli Yunanistan Schengen vizesi evrakları ile Yunanistan Büyükelçiliği’ne bağlı Yunanistan Konsolosluğu’na teslim etmelisiniz.

Yunanistan Schengen vizesi başvuru formuna Yunanistan Konsolosluğu’nun internet adresinden ulaşabilir ve bu formlar doldurabilirsiniz. Ancak vize işlemleri oldukça yorucu ve dikkat gerektiren işlemler olmasından kaynaklı olarak profesyonel vize firmalarından hizmet almanız tavsiye edilmektedir.

Yunanistan Vize Fotoğraf Ölçüsü

Yunanistan vize başvurusunda kullanılacak fotoğrafın bazı özellikleri karşılaması gerekmektedir:

  • Biyometrik olmalıdır.
  • Karanlık bir ortamda çekilmemeli, aydınlık olmalıdır.
  • Beyaz arka fonlu olmalıdır.
  • Kişinin yüzü net gözükmelidir.
  • 35 mm genişliğinde olmalıdır.
  • 45 mm yüksekliğinde olmalıdır.
  • Yüz hatları net gözükmelidir.
  • Kişinin güncel zamandaki haline benzemelidir.

Yunanistan Vizeli Mi

Balkanlarda yer alan Yunanistan bir Schengen Bölgesi üyesidir. Schengen Bölgesi’ne üye olması sebebi ile Yunanistan; yeşil pasaport, siyah pasaport ve gri pasaport sahiplerinin 90 günlük ziyaretleri için vize talebinde bulunmamaktadır.

Yunanistan, bordo pasaport sahipleri için vize talebinde bulunur ve ziyaret amacına uygun vize başvurusunda bulunmasını istemektedir. Örneğin öğrenci olarak gidecek bir kişi eğitim süresine göre C Tipi veya D Tipi vizeye başvuru yapmalıdır. Başvurusunda ise çeşitli eğitim bilgisini detaylı olarak yetkili birime sunması gerekmektedir.

Yunanistan Pasaport

Yunanistan’a yapılacak ziyaretler için pasaport gerekli olması ile birlikte vize işlemleri için de önemlidir. Tüm ülkelere giriş ve çıkış işlemlerinde pasaport kontrolü yapılmaktadır. Pasaport yurt dışındaki kimliğinizdir. Bu sebeple seyahatleriniz esnasında her zaman yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

Yunanistan her Türk vatandaşından vize talebinde bulunmamaktadır. Yunanistan’a sadece pasaportu ile girebilecek kişiler vardır. Bu kişiler:

  • Yeşil pasaport (Hususi pasaport) sahipleri,
  • Siyah pasaport (Diplomatik pasaport) sahipleri,
  • Gri pasaport (Hizmet pasaportu) sahipleridir.

Ancak bu kişilerin dikkat etmesi gereken 2 önemli unsur vardır:

  • 90 günden uzun seyahatleri olacaksa vize başvurusunda bulunmalıdır.
  • Turistik amaç ile 90 günlük seyahat edecekse çalışma izni olmadan herhangi bir işte çalışmamalıdır.

Yunanistan sadece bordo pasaportlu Türk vatandaşlarının tüm seyahatleri için vize almalarını talep etmektedir. Bordo pasaport sahipleri ise gerekli evrakları tamamlamalı ve Yunanistan vize başvurusu ücretini ödemeli ardından Yunanistan Konsolosluğu’na başvuruda bulunmalıdır.

Yunanistan Schengen Vizesi Ücreti

Yunanistan vize başvuru ücreti 80 euro vize harcı ve 20 euro hizmet bedelinden oluşan 100 eurodan ibarettir. Yunanistan vizesi başvrusundan önce bu ücreti ödemeniz gerekmektedir. Ödediğinizi belirten evrakları da yanınızda bulundurmalısınız.

Yunanistan Schengen vizesi ücreti için Yunanistan Konsolosluğu tarafından sadece euro para birimi kabul edilmektedir. Türk Lirası ile Yunanistan Schengen vizesi ücreti ödemesi yapılması mümkün değildir.

Yunanistan Vizesi Başvuru Evrakları

Yunanistan, Schengen üyesi olması sebebi ile vize başvurularında Schengen vizesi evraklarını talep etmekte ve bu evrakları titizlikle incelemektedir. Yunanistan vizesi başvuru evrakları:

  • Pasaport

Pasaportunuzun mutlaka güncel olması gerekmektedir. Yunanistan Konsolosluğu en fazla 10 yıllık pasaportu kabul etmektedir. Ancak pasaportunuzun seyahatinizin bitiminden sonra da belirli bir süre geçerli olması gerekir ve bu durum incelenir. Ayrıca vize işlemlerinin görülebilmesi adına en az 2 sayfası boş olmalıdır. Eğer pasaportunuz bu belirtilen özellikleri karşılamıyor ise kesinlikle pasaport yenileme işlemi yapmalısınız. Pasaport yenileme işlemini Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden, e-devletten veyahut Alo 199 telefon numarasından randevu alarak yapabilirsiniz. Belirtilen özellikleri karşılamayan pasaport ile yapılan Yunanistan vize başvuruları olduğu gibi ret almaktadır.

  • Pasaport fotokopisi

Güncel pasaportunuz ile birlikte eğer varsa eski pasaportunuzun da Yunanistan Konsolosluğu’na sunulması gerekmektedir.

  • Schengen vizesi fotokopisi

Geçerliliği bitmiş olsa dahi daha önce almış olduğunuz bir Schengen vizesi bulunuyorsa bu vizeye ait fotokopileri de sunmanız gerekmektedir. Ayrıca eski Schengen vizesi fotokopisini sunmanız çok iyi bir ön izlenim vermektedir. Daha önce bu vizeyi almaya hak kazanmanız şu anda vize başvurunuzun onaylanması için olumlu etki yaratacaktır.

  • Schengen vize başvuru formu

Schengen vize başvuru formunu internet üzerinden elde edebilirsiniz. Yunanistan Konsolosluğu bu formu seyahat nedeninizi öğrenmek için istemektedir. Bu sebeple Schengen vize başvuru formunu net ve açık bilgiler dahilinde doldurmalısınız. Ayrıca Yunanistan Konsolosluğu bu formu Türkçe karakterler ile doldurmanızı sorun etmez ancak Yunanca ve İngilizce doldurmanız önerilmektedir.

  • Vize başvuru dilekçesi

Vize başvuru dilekçesi etkileşim içerisinde olduğunuz ve başvurunuzu yapacağınız Konsolosluk için yazılmalıdır. Bu dilekçe şahsi bir evrak olması sebebi ile sizin imzanızı taşımalıdır.

  • Biyometrik fotoğraf

Yunanistan Schengen vizesi başvurusunda kullanacağınız fotoğrafın biyometrik olması ve 2 adet olması gereklidir. Aynı zamanda fotoğrafın ölçüleri; 35 mm genişilikte ve 45 mm yükselikte olmalıdır. Schengen vize başvuruları için bu fotoğraf ölçüleri kullanılmaktadır. Ayrıca fotoğraftaki kişinin yüzü net görünmeli ve yüz hatları belli olmalıdır. Biyometrik fotoğrafın 6 aydan eski olması durumunda güncel halinize benzemez ve vize başvurusu evrakları eksik görülerek ret alabilir.

  • Kimlik

Yunanistan Schengen vizesi başvurusu esnasında kimliğinizin aslının yanınızda olması önemlidir. Ancak aynı zamanda kimliğinizin fotokopisini de vize başvurusu için gerekli evraklar ile birlikte Yunanistan Konsolosluğu’na teslim etmeniz önemlidir.

  • Nüfus Kayıt Örneği

Yunanistan Schengen vizesi başvurusundaki en önemli belgelerden birini oluşturan nüfus kayıt örneği vukuatlı olacak şekilde alınmalıdır. Buna ek olarak vukuatlu nüfus kayıt örneğinde anne ve babanın da bilgileri geçmelidir. Aksi takdirde vize başvurusu için gerekli olan belgeleriniz eksik sayılacak ve ret alacaktır.

  • Uçak rezervasyon bilgileri

Uçak rezervasyon bilgilerini içeren biletleriniz mühim evraklar arasında yer almaktadır. Hangi gün ve nereden bineceğiniz nereye ineceğiniz önemlidir. Ancak gidiş biletinizi aldınız ve dönüş tarihiniz belli olmamasından kaynaklı oalrak dönüş biletiniz yoksa bu durumu izah etmeniz gerekecektir. Dönüş bileti bulunmaması durumunda Yunanistan Konsolosluğu banka hesabınızda dönüş biletinizi almaya yetecek kadar ekstra para görmek isteyecektir. Bunun için hazırlıklı olmanız gerekmektedir.

  • Otel rezervasyon bilgileri

Otel rezervasyon bilgilerini içeren evrakların muhakkak vize başvurusu esnasında teslim edilmesi gerekmektedir. Nerede ve ne kadar kalacağınızın belli olması önemlidir. Ancak rezervasyon yapmamanız durumunda rezervasyonu neden yapmadığınızı imkanınız varsa resmi evraklar ile izah etmelisiniz. Ayrıca banka hesabınızda da kalacağınız süre müddetinde konaklamanıza yetecek kadar para bulunmalıdır.

  • Seyahat sağlık sigortası

Sağlık sigortası sizin seyahatiniz boyunca geçerli olacak şekilde yaptırılmış olmalıdır. Seyahat sağlık sigortanızı yaptırdığınızı belirten evrakları Yunanistan Konsolosluğu’na Yunanistan vizesi başvurusu esnasında sunmanız gereklidir. Ayrıca seyahat sağlık sigortasının 30.000 euro miktarında garanti sağlaması istenmektedir.

  • Mesleki evraklar

Mesleki evraklar seyahatinizi maddi olarak hem karşılayabildiğinizi hem de yasal bir şekilde kazanç elde ettiğinizi gösteren evraklardır. Bu evraklar vize başvuranı olan kişinin maddi yeterliliğini Yunanistan Konsolosluğu’na göstermektedir. Ayrıca çalışma vizesi başvurularınız için mesleki belgelerinizi çeşitlendirmeniz mümkündür. Örneğin; dil seviyesi ve yeterlilik sertifikaları, iş ve mesleki sertifikalar, lise mezuniyet belgesi, üniversite mezuniyet belgesi, daha önceki çalıştığınız iş yerlerinden alınmış referans mektupları ve benzeri.

  • Finansal evraklar

Finansal evraklar tıpkı mesleki evraklar gibi maddi gücünüzü yansıtmaktadır. Banka hesabı dökümleri, gelir kayıtları, üzerinizde bulunan gayrimenkül, iş yeri, iş yeri hakkında banka hesabı dökümleri, sgk dökümleri ve benzeri belgeler sunulmalıdır.

  • Muvafakatname

Muvafakatname yalnızca 18 yaşından küçük ve reşit sayılmayan başvuranlar için anne ve babanın seyahat onayını verdiğini göstermek üzere alınması gereken bir belgedir. Bu belgenin olmaması ret almasına sebep olabilir. Muvafakatname belgesi noterden tastiklenmiş olmalıdır.

  • Öğrenci belgesi

Başvuran kişinin öğrenci olması ve öğrenciliği dahilinde bir seyahat planlaması durumunda öğrenci belgesi gerekli evraklar ile birlikte Yunanistan Konsolosluğu’na teslim edilmelidir.

  • Davetiye

Davetiye için çeşitli sebepler olabilir. Öğrenim görmek için yapılan seyahatlerde bir üniversite ya da eğitim kurumundan davetiye alınması vize işlemlerini kolaylaştırmaktadır. Çalışmak için yapılan vize başvurularında ise Yunanistan’da bulunan bir iş yerinden iş davetiyesi almak çalışma vizesinin alınmasını kolaylaştıracaktır. Aile veya arkadaş ziyaret etmek için yapılan seyahatler için davetiye almak vize onayını sağlamaktadır. Hatta aile ve arkadaştan gelen davetiye birçok evrakta kolaylık sağlayabilir. Çünkü davetiye yollayan kişi sizin Yunanistan’da geçireceğiniz süre kapsamında tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz resmi bir şekilde onaylamış olmaktadır.

Yunanistan vizesi için başvuruda bulunacağınız tüm evrakların son 3 ay içinde çıkmış olması ve güncel bilgilerinizi içeriyor olması talep edilmektedir. Eski, süresi dolmuş ve güncelliği yansıtmayan evrak teslimi sonucunda vize reddi sorunu doğacaktır. Ayrıca Yunanistan vize başvurusu için sunduğunuz evraklardan birisi olan biyometrik fotoğrafın son 6 ay içerisinde çekilmiş olması gerekli ve önemlidir.

Yunanistan Konsolosluğu Vize Başvuru Formu

Yunanistan vizesine başvuran kişinin kendini tanıtması ve seyahatinin detaylarını kısaca anlatması gereken Yunanistan Konsolosluğu vize başvuru formu resmi bir belgedir.

Yunanistan Konsolosluğu’nun talep ettiği vize başvuru formunda net bilgiler vermeniz önemlidir. Bu formun çok iyi hazırlanmış olması vize başvurusunun onayı yönünde katkı sağlayacaktır.

Yunanistan Konsolosluğu’na başvuranı ve seyahatini tanımlamak amacı ile yazılan vize başvuru formuna internet ulaşmak mümkündür. Yunanistan vize başvuru formunun Türkçe karakter ile hazırlanması Konsoloslukça sorun edilmemektedir. Ancak Yunan dilinde veya İngilizce doldurmanız iyi bir izlenim yaratmaktadır.

Yunanistan Konsolosluğu’na teslim edilecek olan vize başvuru formunu en doğru şekilde doldurmanız çok önemlidir. Çünkü birçok vize reddinin kaynağı vize başvuru formunun iyi ve uygun şekilde doldurulmamasından gelmektedir.

Yunanistan Vize Başvurusu Nereye Yapılır

Yunanistan, çeşitli ziyaretl türü için Türk vatandaşlarından vize başvurusu isteyen bir ülkedir. Yunanistan vize başvurusunun nereye yapılacağı da seyahatçilerin merak ettiği bir konudur.

Yunanistan vize başvurusunu Yunanistan Konsolosluğu’na müracaat ederek yapmanız mümkündür. Yunanistan Konsolosluğu Türkiye’nin her ilinde ve ilçesinde bulunmamaktadır. Ancak bu konu hakkında detaylı bilgi alabileceğiniz çeşitli vize acenteleri bulunmaktadır.

Yunanistan vize başvurusu yapmak için ilinizde veya ilçenizde Yunanistan Konsolosluğu bulunmuyor ise yapabileceğiniz tek şey ilinizin vize işlemleri ile ilgilenmekle görevli olan en yakın konumdaki Yunanistan Konsolosluğu ile iletişime geçmektedir.

Vize başvurusu evraklarını teslim etmeniz durumunda Yunanistan Konsolosluğu gerek gördüğü takdirde ekstra belge talep edebilir veyahut mülakata çağırabilir. Bu durumlarda hızlı bir şekilde istenen belgeleri tamamlamalı ve mülakata hazırlıklı bir şekilde gitmelisiniz.

Yunan Konsolosluğu Vize Başvuru Formu

Yunan Konsolosluğu vize başvurusu işlemleri için çeşitli evrak talebinde bulunurken vizeyi ne için ve neden istediğinizi de öğrenmek istemektedir. Yunanistan Konsolosluğu’na detay içeren ama kısa ve öz bir açıklama yapmanız gereken forma vize başvuru formu denmektedir.

Vize başvuru formu resmi bir belge olmasından kaynaklı olarak bu formda sahte bilgiler kullanmanız vize reddine sebep olacaktır. Hatta Yunanistan Konsolosluğu’nu yanıltacak ve sahtelik içeren herhangi bir belgenin teslimi bir suç eylemidir.

Yunanistan Konsolosluğu’na teslim edilecek olan vize başvuru formunun Yunanca veya İngilizce yazılması gerekmektedir ancak Türkçe karakter kullanımınız bir problem yaratmamaktadır.

Yunanistan Konsolosluğu için dolduracağınız vize başvurusu formunu net ve iyi içerikli hazırlamanız vize işlemlerinizin seyri açısından büyük önem arz etmektedir. Unutmayın ki vize başvuru formu ilk incelenen belgedir ve bu belge hakkınızda ön izlenim sunmaktadır.

Vize başvurusu formunun iyi hazırlanmayarak teslim edildiği durumlarda vize başvurusu reddi olağan bir durumdur. Vize reddi sonucunda herhangi bir ücret iadesi almanız mümkün olmayacaktır. Bu sebeple tüm evrakları titizlik ile hazırlamanız tavsiye edilir.

Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar Yunanistan

Tüm Schengen Bölgesi üye ülkeleri Schengen vizesi başvurularında aynı evrakları talep etse de başvurduğunuz vize türüne göre detaylandırmak sizin tercihiniz olacaktır.

Schengen vizesi için gerekli evrak listesini hazırlarken şu uyarıları dikkate almalısınız:

  • Yunanistan Konsolosluğu’na sunacağınız evrakların doğru bilgileri içermesi ve son 3 ay içerisindeki tarihler süresince çıkmış olması gerekmektedir.
  • Yunanistan için gerçekleştireceğiniz seyahatte hangi vize türüne başvuruda bulunacaksanız o vize türüne dair detaylı belge sunumu yapmanız önemlidir.
  • Yunanistan Konsolosluğu son 5 yıl içerisinde Schengen vizesi almamanız durumunda parmak izinizi almak isteyecektir.
  • Vize başvurusu evrakları arasında yer alacak fotoğrafınızın doğru ölçülerde olması ve geçtiğimiz 6 ay içerisinde çekilmiş olması önem taşır.
  • Yunanistan Konsolosluğu vize evraklarınızda eksiklik görmesi takdirinde ilave evrak talebinde bulunabilir ve bu durumda en çabuk olacak şekilde evrak temini yapmanız gerekmektedir.
  • Yunanistan vize başvurusu sonucunda reddi tarafınıza bilgilendirmesi bir mektup ile yapılabilmektedir. Bu durumda bir avukatla ya da tek başınıza vize reddine itiraz edebilirsiniz.
  • Vize evraklarınızı hazırlamada profesyonel yardım almanız maddi ve manevi zarara uğramanızı önlemektedir.

Yunanistan Schengen vizesi için gerekli evrak listesi şu şekildedir:

  • Kimlik ve kimlik fotokopisi
  • Pasaport
  • Eski pasaport ve Schengen vize fotokopileri
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Uçak ve otel rezervasyonuna ait belgeler
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Biyometrik fotoğraf
  • Schengen vizesi başvuru formu
  • Vize başvuru dilekçesi
  • Varsa davetiye
  • Varsa öğrenci belgesi
  • Gerekli ise muvafakatname
  • Mesleki bilgileri içeren evraklar
  • Finansal bilgileri içeren evraklar

Yunanistan Öğrenci Vizesi

Yunanistan’a öğrenci olarak gidecek kişilerin Yunanistan öğrenci vizesi olması gereklidir. Yunanistan öğrenci vizesi için gerekli evraklar şu şekildedir:

  • Schengen vizesi başvuru formu
  • Vize başvurusu talebini açıklayan dilekçe
  • Biyometrik fotoğraf
  • Kimlik ve kimlik fotokopisi
  • Pasaport
  • Varsa eski pasaport ve Schengen vizesi fotokopileri
  • Öğrenci belgesi
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Gerekli olduğu takdirde muvafakatname
  • Sponsor varsa eğer sponsorların evrakları
  • Otel, apart, yurt rezervasyon bilgileri
  • Uçak rezervasyon bilgileri
  • Finansal belgeler
  • Okul davetiyesi

Yunanistan’a öğrenci olarak gitmek için gerekli evrakların Yunanistan Konsolosluğu’na teslim edilmesi gereklidir.

Yunanistan öğrenci vizesi için evrakların hazırlanmasında ve öğrenci vizesi başvurusunda dikkat edilmesi gerekilen noktalar şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Vize başvuru formu dikkatle ve titizlikle doldurulmalıdır.
  • Eğitim süreniz boyunca geçiminizi sağlayabileceğiniz kanıtlayan belgeler sunmanız gereklidir.
  • Eğer anne veya babanızın daha önce alınmış Yunanistan vizesi varsa bu vizeye dair evrakların fotokopilerini belirtmeniz vize işlemleri açısından işe yarayacaktır.
  • Herhangi bir okuldan davetiye almanız durumunda bu belgeyi de Yunanistan Konsolosluğu’na sunmanız gerekmektedir.
  • Sponsorunuzun olması durumunda resmi bir şekilde kanıtlayan belgeleri sunmanız eğitim süresince geçiminizi nasıl sağlayacağınızı kanıtlamanız açısından önem taşımaktadır.
  • Fotoğrafınızın 35 mm genişliğinde ve 45 mm yüksekliğinde bir biyometrik fotoğraf olması talep edilmektedir. Fotoğrafınızın eski olmaması ve son 6 ay içerisinde çekilmiş olması önem taşır.
  • Bir banka hesabınızın olması şarttır ve bu banka hesabında geçiminizi sağlayacak kadar paranızın bulunması gereklidir.
  • Pasaportunuzun süresi seyahatinizin bitimi ile sona ermemelidir. Seyahatiniz bittikten sonra da geçerliliği olması gerekmektedir.
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneğinde ailenizin (anne ve baba) bilgileri de sizinki ile birlikte yer almalıdır.
  • Şu anki eğitim gördüğünüz kurumdan aldığınız öğrenci belgesinin orjinali teslim edilmelidir.
  • 18 yaşından küçük olan her bireyin mutlaka ailesinin izni olduğunu kanıtlayan noterden onay alarak tastiklenmiş muvafakatnameleri Yunanistan Konsolosluğu’na sunması gerekmektedir. 18 yaşından büyük öğrenciler için böyle bir zorunluluk bulunmamaktadır.
  • Yunanistan öğrenci vizesi için Yunanistan Konsolosluğu’na teslim edeceğiniz tüm evrak ve belgelerin son 3 ay içerisinde çıkmış ve gerçek bilgileri yansıtması gerekmektedir.
  • Yunanistan öğrenci vizesi başvuru işlemleri yaklaşık 25 gün içerisinde sonuç alabilir bu sebeple en az 1 ay öncesinde öğrenci vizesi başvuru işlemlerini başlatmanız eğitiminizin aksamaması açısından önemlidir. En erken başvuru yapabileceğiniz tarih seyahatinizden yaklaşık 3 ay öncedir.

     

    Yunanistan vize veriyor mu?

    Yunanistan’a seyahat gerçekleştirecek umuma mahsus pasaporta sahip vatandaşlarımız tüm ziyaretlerinde, diğer pasaport türlerine sahip vatandaşlarımız ise 90 günden uzun ve turistik olmayan seyahatlerinde vize almalıdır.

    Yunanistan vize başvuruları ne zaman başlıyor?

    Yunanistan Konsolosluğu saat 09:00’da açılır. Konsolosluğun gün içerisinde hizmetini sonlandırdığı saat ise 16:00’dır.

    Yunanistan vize başvuru ücreti ne kadar?

    Yunanistan vizesi başvurusu için ödenen tutar toplamda 100 Euro’dur.

Oyla! post