Türkler Schengen Vizesi Alabilir Mi?

Türkler Schengen Vizesi Alabilir Mi

Türkler Schengen vizesi alabilir mi: Türklerin Schengen vizesini almasının önünde hiçbir engel yoktur. Burada önemli olan şey hangi ülkeye gidilecekse onun şartlarını göz önünde bulundurmak ve istenilen evrakları hazırlamaktır. Aynı zamanda ilk defa bu vizeye başvuruda bulunulacaksa, mutlaka parmak izinizi vermek zorunda olduğunuzu da unutmamanız lazım. Bunların tamamlanmasının ardından seyahat işlemlerinizi rahatlıkla yerine getirebilirsiniz.

Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Schengen almak için farklı seçenekler sunulmuştur. Artık birçok ülke, vize işlemlerinin daha kolay olabilmesi adına aracı kurumlarla çalışmaya başlamıştır. Böylelikle hiçbir şekilde zaman kaybına maruz kalmadan ve ayrıca eksik evrak sunma ihtimalini ortadan kaldırarak vizenin sahibi olabilirsiniz. Tüm evrakların mutlaka hazırlanması gerekmektedir. Ayrıca sizden talep edilen bir ücret de vardır. Bunun yatırılmasının sonrasında süreç tamamlanır.

Almanya Vize Yorumları

Almanya vize yorumları, bu iznin alınmasının çok zor olmadığını gösteriyor. Ancak bu noktada özellikle son yıllarda işlemlerin daha sıkı bir biçimde yapıldığını ifade etmek lazım. Buna göre yorumlarda karşımıza çıkan temel konu belgelerin eksik olmamasıdır. Dikkatsiz şekilde hazırlanmış olan evrakların gerekli kontrollerin ardından hatalı bir biçimde sunulmuş olduğunun ortaya çıkması, ne yazık ki ret yanıtını almanızla sonuçlanmaktadır.

Özellikle son dönemde bazı kişilerin turistik gezi altında bu ülkeye gitme amacını ifade etmelerine rağmen Almanya’da oturum almaya çalışması da kontrollerin çok daha sıkı olmasına neden olmuştur. İşte bu durum yorumlara yansımıştır. Dikkat edilecekler ise şöyledir;

  • Her belge tam olmalıdır. En ufak bir yanlışlık ya da eksiklik durumunda bile konsolosluğun size olumsuz bir yanıt vermesi ihtimallerin içinde yer alır.
  • Başvuru dilekçesi doldurulurken, seyahatin gerçekten hangi amaçla yapılması gerektiğini özetlemeniz lazım.
  • Sunacağınız tüm evrak ve belgelerin de bu kapsamda olması temel bir kuraldır.
  • Bankada yer alan paranın miktarı belli bir meblağın üzerinde olmalıdır.
  • Bunların tümüne dikkat edilmesi halinde hiçbir sorunla karşı karşıya kalmamış olursunuz.

Schengen Vizesi Süresi

Schengen vizesi süresi farklılık gösteriyor. Bu, tamamen konsolosluğun insiyatifinde olan bir durumdur. Genellikle ilk defa başvuru yapanlar için 2 haftalık ya da 15 günlük bir vize verilmektedir. Bir ay ve iki ay olacak şekilde vize alabilirsiniz. Ancak bunun için mutlaka iyi bir Schengen geçmişinizin olması gerekmektedir. En uzun süreli olan ise 5 yıl olarak sunulur. Fakat ilk başvuruda 5 senelik bir iznin sahibi olmak genellikle söz konusu değildir.

Schengen Ülkeleri

Schengen ülkeleri 26 tanedir. Bunlardan 22 tanesi Schengen üyesidir. 4 ülke ise yapılan anlaşmaların ardından, üye olmamasına rağmen ilgili serbest bölgeye dahil olmuşlardır. Belçika, Lihteştayn, Avusturya, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, İsveç, Danimarka, İspanya, Estonya, Slovenya, Finlandiya, Slovakya, Fransa, Portekiz, Yunanistan, Polonya, Macaristan, Norveç, İzlanda, Hollanda, Malta, Litvanya, Lüksemburg, İtalya, İzlanda ülkelerine seyahat etmek Schengen vizesiyle mümkündür. Başvuru işlemlerinizi yaptıktan sonra ilgili iznin sahibi olabilirsiniz. Hiçbir eksik belgenin olmaması gerekiyor.

Schengen Vizesi Nasıl Alınır 2020

Türkler Schengen vizesi alabilir mi: Schengen vize alımı için hazırlanması gereken birtakım evraklar söz konusudur ve bunlar şöyledir;

  • Pasaportunuzun yeni olması, belli bir geçerlilik süresinin bulunması gerekmektedir. Bu genellikle 3 ay olarak ifade edilmesine rağmen bazı ülkeler 6 ay olanlarını kabul eder. Bundan dolayı işi riske atmamak için 6 ay geçerliliği olan bir pasaport üzerinden işlemlerin başlatılması temel kuraldır.
  • Aynı zamanda bunun fotokopisine ek olarak eski olanları da varsa önceki Schengen vizesiyle beraber sunmanız lazım.
  • Form konsolosluk sitesinden alınır. Dikkatli şekilde doldurulmalıdır.
  • Taahhütname de önem arz eder. 18 yaşından küçük olan çocuklar için alınmalıdır.
  • Konsolosluğa hitaben yazılmış olan dilekçede tüm seyahat planı ve bunun nedenleri ifade edilmelidir.
  • Yapmış olduğunuz mesleği gösteren evrakları da unutmamak lazım.
  • Seyahat masrafları kapsamında bankada belli miktarda bir paranın gösterilmesi gerekmektedir.
  • Uçak, otel rezervasyonlarının yanı sıra 30000 Euro teminatlı olan sağlık sigortası, vize alım kapsamında sunulur.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, 2 fotoğraf, nüfus cüzdanının sureti de istenen evrakların içinde öne çıkar.

Bu sayede tüm evraklar tamamlanır.

Oyla! post
0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.