Mali Vize Başvuru İşlemleri

Mali Vize Başvuru İşlemleri

Nedir? : Türkiye’den turistik amaçlarla seyahat gerçekleştirecek vatandaşlarımızın öncesinde Mali turistik vizesi alması gerekmektedir. Diplomatik pasaport sahipleri, normal vize süresince ülkede kalmak için bu vizeden muaftır.

Mali Vize Dilekçe Örneği

Kaç günlük alınabilir? : Vize ile 180 gün içerisinde 90 güne kadar kalma hakkı tanınır.

Nereye başvurulur? : Mali vize başvurusu için Fahri Konsolosluğun vize bölümü ile görüşülebilir ya da vize başvuru merkezi aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz.

Mali vizesi için gerekli evraklar;

  • Islak imzalı vize talebi dilekçesi
  • Yırtık eksik sayfa olmayan pasaport
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Biometrik fotoğraf (5×5 cm. boyutlarında ve 2 adet)

şeklinde listelenmektedir.

Biometrik veri gerekli midir? : Mali vizesi almak için herhangi bir parmak izi verme zorunluluğu yoktur.

Ne zaman başvurmak gerekmektedir? : Başvurunuzu herhangi bir aksama yaşamamanız açısından seyahatinizden yaklaşık 15 gün öncesinde yapabilirsiniz.

Ne kadar sürede çıkar? : Genelde 3 ila 5 iş günü içerisinde sonuçlanmasını beklediğimiz başvurunuz, ülkenin siyasi durumuna ve gündemine bağlı olarak farklı sürelerde sonuçlanabilmektedir.

Randevu nasıl alınır? : Vize merkezleri ya da şahsi başvurular için Fahri Konsoloslukla görüşme sağlayarak randevu alabilirsiniz.

Mali Ticari Vize İşlemleri

Nedir? :  Ticari faaliyet ya da iş görüşmesi benzeri, işiniz ile alakalı seyahatleriniz için öncesinde Mali ticari vize almanız gerekmektedir.

Kaç günlük alınabilir? : Kısa süreli seyahatler için alacağınız bu vize ile yine ülkede 180 gün içinde 90 güne kadar kalma hakkına sahip olabilirsiniz.

 

Mali Vize Başvuru İşlemleri

Mali Vize Başvuru İşlemleri

Nereye başvurulur? : Mali ticari vize işlemleri şahsen Fahri Konsolosluğa yapılan başvurular ya da vize merkezlerine evrak teslimi ile sağlanabilir.

Davetiye nasıl olmalıdır? : Mali Devleti sizden ticari faaliyet gerçekleştirebilmeniz için Mali’de bulunan şirketten davetiye almanızı ister. Davetiye bu seyahatin amacını, tarihlerini ve sponsorunu açıkça göstermelidir.

Gerekli evraklar nelerdir? : Mali ticari vizesi için turistik amaçlı seyahatlerde de sunacağınız asgari belgelerin haricinde, şirkete dair evrakları ve davetiyeyi sunmanız gerekir. Şirkete ait evraklar kapsamında Mali şirketinin imza sirküleri, vergi levhası, faaliyet belgesi fotokopileri talep edilir.

Ne zaman başvurmak gerekir? : Başvurunuzu olası seyahat gününden yaklaşık 15 gün öncesinde gerçekleştirmeniz uygun görülür.

Randevu nasıl alınır? : Randevu almak için kendinize en yakın vize başvuru merkezine ulaşabilir ya da şahsi başvuru yapmak için Fahri Konsolosluk çalışanlarına çalışma saatleri içerisinde ulaşabilirsiniz.

Mali vizesi hakkında gerekli tüm bilgilendirme için  visacenter.com.tr/iletisim/ adresini ziyaret ederek bize ulaşabilirsiniz.

Mali Vize Reddi

Nedenleri Nedir?

Mali vize reddi evrakların istenen şekilde düzenlenmesi halinde sık karşılaşılan bir durum değildir. Ancak elbette yanlış ya da eksik evrak beyanı halinde yetkililer vize başvurusunu retle yanıtlamaktadır. Evraklardan bağımsız olarak ülkeye geri dönüş konusunda şüphe yaratmak ya da ülkenin kendi iç durumu nedeniyle vize başvurularını askıya alması da diğer ret nedenlerindendir.

İtiraz Hakkı

Ülkenin vize reddine itirazla ilgili bir açıklamaması olmamakla birlikte, evraklarının doğru şekilde düzenlendiğinden emin olan kişiler, yetkililere dilekçe yoluyla ulaşarak incelemenin tekrarlanmasını talep edebilirler.

Ücret İadesi var mı?

Mali vize reddi ile karşılaşan başvuru sahipleri için ne yazık ki ödenen herhangi bir ücretin geri iadesi sağlanamamaktadır.

Mali Vize Ücretleri

Vize ücretleri kur değerinden etkilenen ücretler olduğundan sürekli olarak güncellendiğini söyleyebiliriz. Ayrıca başvuru yapılan vizenin kategorisi, süresi de ödenen ücreti etkileyen bir diğer etmendir.

Başvurusunu şahsen yapmayıp vize merkezinden destek alanlar için ödenmesi gereken ekstra bir hizmet bedeli de söz konusu olmaktadır. Tüm bu ücretlerin güncel durumunu öğrenmek için başvuru yapacağınız dönemde yetkililere danışmanız, doğru bilgiler edinmeniz açısından oldukça elzemdir.

Konsolosluklar

Mali, Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Fahri Konsolosluğu aracılığıyla ülkemizdeki dış temsilciliğini sağlamaktadır.

Mali vize istiyor mu?

Mali belirli pasaport türlerine göre vize ister. Belirli pasaportlar için vize istenmediği gibi belirli pasaportlar içinde kesinlikle vize şartı sunulur.

Mali vizesi nasıl alınır?

Mali vizesi mali Konsolosluğu bünyesinde alınır. Ya da mali Büyükelçiliği ve büyükelçilik tarafından görevlendirilmiş diplomatik müdürlüklerden alınması da mümkündür.

Oyla! post