Gine Vize İşlemleri

GİNE

TURİSTİK VİZE İŞLEMLERİ

Nedir: Tarihi, kültürel, turistik bir amaçla ziyarette bulunmak amacı ile,  maksimum 90 günlük alınabilen, kısa süreli (C tipi) vize türüdür.

Kaç günlük alınabilir: En fazla 90 günlük alınması mümkündür

Nereye Başvurulur: Başvuruların  yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığı ile yapılması gerekmektedir.

Gerekli Evraklar Nelerdir:

Vize Başvuru Formu: Eksiksiz doldurulmuş ve ıslak imzalı olmalıdır.

Vize Talep Dilekçesi: İngilizce veya Türkçe doldurulmalı ve ıslak imzalı olmalıdır.

Pasaport: Son 10 yıl içinde alınmış, seyahat sonrası en az 3 ay geçerli ve vize basılması için 2 adet boş sayfası olan.

Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, 35×45 mm ölçülerinde, arka beyaz fonu olan ve daha önce başka vizede kullanılmamış.

Kimlik Fotokopisi: Ön ve arka yüz fotokopisi

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Adres ve aile bilgilerini içermeli ve evli bayanlarda kızlık soyadı da yer almalıdır.

Banka Hesap Dökümü: Son 3 aylık hesap döküm, kaşe, ıslak imza, banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmalıdır.

Ek Gelir Belgeleri: Varsa; ev ve gayrimenkul tapusu, araç ruhsatı, kira sözleşmelerine ait fotokopiler bulunmalıdır.

Çalışma Durumunu Gösteren Belgeler: İşveren, serbest meslek, çalışan, emekli, öğrenci olma durumuna göre ilgili belgeler başvuru dosyasında bulunmalıdır.

Seyahat Sağlık Sigortası:  Seyahat tarihinden bir gün önce başlayan ve seyahat tarihinden bir gün sonra sona eren 30.000 € teminatlı Uluslararası geçerli poliçe.

Seyahat ve Konaklama Rezervasyonları: Uçak bileti ve otel rezervasyonları dosyada bulunmalıdır. Vize onayı öncesi satın alma yapılması gerekmemektedir. Karayolu ile ulaşım durumunda araca ait, ruhsat ve diğer belgeler hazırlanmalıdır.

Başvuru sahibinin bulaşıcı hastalığı bulunmadığını gösteren “Bulaşıcı Hastalığı Yoktur Sağlık Raporu”

Başvuru sahibinin Sarı Humma hastalığına karşı aşılandığını gösteren Sarı Humma Aşısı Karnesi,

Yabancı uyruklu kişiler en az 6 ay geçerli T.C. ikamet izni ve çalışma izni fotokopisini eklemelidir.

Biometrik Veri Gerekli midir: 12 yaşını doldurmuş her bireyin biometrik veri kaydı (parmak izi) gereklidir.

Ne Zaman Başvurmak Gerekir: Planlanan seyahat tarihinden 15-20 gün önce başvuru yapmak gereklidir.

Ne kadar Sürede Çıkar: Gine vize başvuruları 5-15  günde sonuçlanmaktadır.

 

TİCARİ VİZE İŞLEMLERİ

Nedir:  Ticari bir amaç ile Gine ziyaretinde bulunmayı planlayanlar için maksimum 90 günlük alınabilen, kısa süreli (C tipi) vize türüdür.

Kaç günlük alınabilir: En fazla 90 günlük alınması mümkündür

Nereye Başvurulur: Başvuruların  yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığı ile yapılması gerekmektedir.

Gerekli Evraklar Nelerdir:

Vize Başvuru Formu: Eksiksiz doldurulmuş ve ıslak imzalı olmalıdır.

Vize Talep Dilekçesi: İngilizce veya Türkçe doldurulmalı ve ıslak imzalı olmalıdır.

Davetiye: Karşı taraftaki firmanın antetli kağıdında, kaşe ve imzalı olmak zorundadır. Davet mektubunda seyahat nedeni, seyahat tarihi, başvuruda bulunanın ismi doğum tarihi ve pasaport numarası, çalıştığı firma/kurumun ismi, adresi tescil kayıt numarası yer almalıdır.

Pasaport: Son 10 yıl içinde alınmış, seyahat sonrası en az 3 ay geçerli ve vize basılması için 2 adet boş sayfası olan.

Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, 35×45 mm ölçülerinde, arka beyaz fonu olan ve daha önce başka vizede kullanılmamış.

Kimlik Fotokopisi: Ön ve arka yüz fotokopisi

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Adres ve aile bilgilerini içermeli ve evli bayanlarda kızlık soyadı da yer almalıdır.

Banka Hesap Dökümü: Son 3 aylık hesap döküm, kaşe, ıslak imza, banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmalıdır. Güncel mevduat tutarı minimum 5.000 TL olmalıdır.

Ek Gelir Belgeleri: Varsa; ev ve gayrimenkul tapusu, araç ruhsatı, kira sözleşmelerine ait fotokopiler bulunmalıdır.

Çalışma Durumunu Gösteren Belgeler: İşveren, serbest meslek, çalışan, emekli, öğrenci olma durumuna göre ilgili belgeler başvuru dosyasında bulunmalıdır.

Seyahat Sağlık Sigortası:  Seyahat tarihinden bir gün önce başlayan ve seyahat tarihinden bir gün sonra sona eren 30.000 € teminatlı Uluslararası geçerli poliçe.

Seyahat ve Konaklama Rezervasyonları: Uçak bileti ve otel rezervasyonları dosyada bulunmalıdır. Vize onayı öncesi satın alma yapılması gerekmemektedir. Karayolu ile ulaşım durumunda araca ait, ruhsat ve diğer belgeler hazırlanmalıdır.

Başvuru sahibinin bulaşıcı hastalığı bulunmadığını gösteren “Bulaşıcı Hastalığı Yoktur Sağlık Raporu”

Başvuru sahibinin Sarı Humma hastalığına karşı aşılandığını gösteren Sarı Humma Aşısı Karnesi,

Fuar ve sergi ziyareti ise giriş bileti, katılımla ilgili belgeler veya fuar standına ilişkin belge.

Yabancı uyruklu kişiler en az 6 ay geçerli T.C. ikamet izni ve çalışma izni fotokopisini eklemelidir.

Biometrik Veri Gerekli midir: 12 yaşını doldurmuş her bireyin biometrik veri kaydı (parmak izi) gereklidir.

Ne Zaman Başvurmak Gerekir: Planlanan seyahat tarihinden 15-20 gün önce başvuru yapmak gereklidir.

Ne kadar Sürede Çıkar: Gine vize başvuruları 5-15 günde sonuçlanmaktadır.

 

AİLE VE ARKADAŞ ZİYARETİ VİZE İŞLEMLERİ

Nedir: Aile, arkadaş, akraba ziyareti amacı ile maksimum 90 günlük alınabilen, kısa süreli (C tipi) vize türüdür.

Kaç günlük alınabilir: En fazla 90 günlük alınması mümkündür.

Nereye Başvurulur: Başvuruların  yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığı ile yapılması gerekmektedir.

Gerekli Evraklar Nelerdir:

Vize Başvuru Formu: Eksiksiz doldurulmuş ve ıslak imzalı olmalıdır.

Vize Talep Dilekçesi: İngilizce veya Türkçe doldurulmalı ve ıslak imzalı olmalıdır.

Davetiye: Posta yoluyla temin edilmiş, ikamet edilen bölgenin belediyesi tarafından onaylanmış davet yazısı gerekmektedir. Davetiyede kalınacak adres bilgisi yer almalıdır.

Pasaport: Son 10 yıl içinde alınmış, seyahat sonrası en az 3 ay geçerli ve vize basılması için 2 adet boş sayfası olan.

Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, 35×45 mm ölçülerinde, arka beyaz fonu olan ve daha önce başka vizede kullanılmamış.

Kimlik Fotokopisi: Ön ve arka yüz fotokopisi

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Adres ve aile bilgilerini içermeli ve evli bayanlarda kızlık soyadı da yer almalıdır.

Banka Hesap Dökümü: Son 3 aylık hesap döküm, kaşe, ıslak imza, banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmalıdır.

Ek Gelir Belgeleri: Varsa; ev ve gayrimenkul tapusu, araç ruhsatı, kira sözleşmelerine ait fotokopiler bulunmalıdır.

Çalışma Durumunu Gösteren Belgeler: İşveren, serbest meslek, çalışan, emekli, öğrenci olma durumuna göre ilgili belgeler başvuru dosyasında bulunmalıdır.

Seyahat Sağlık Sigortası:  Seyahat tarihinden bir gün önce başlayan ve seyahat tarihinden bir gün sonra sona eren 30.000 € teminatlı Uluslararası geçerli poliçe.

Seyahat ve Konaklama Rezervasyonları: Uçak bileti ve otel rezervasyonları dosyada bulunmalıdır. Vize onayı öncesi satın alma yapılması gerekmemektedir. Karayolu ile ulaşım durumunda araca ait, ruhsat ve diğer belgeler hazırlanmalıdır.

Başvuru sahibinin bulaşıcı hastalığı bulunmadığını gösteren “Bulaşıcı Hastalığı Yoktur Sağlık Raporu”

Başvuru sahibinin Sarı Humma hastalığına karşı aşılandığını gösteren Sarı Humma Aşısı Karnesi,

Yabancı uyruklu kişiler en az 6 ay geçerli T.C. ikamet izni ve çalışma izni fotokopisini eklemelidir.

Biometrik Veri Gerekli midir: 12 yaşını doldurmuş her bireyin biometrik veri kaydı (parmak izi) gereklidir.

Ne Zaman Başvurmak Gerekir: Planlanan seyahat tarihinden 15-20 gün önce başvuru yapmak gereklidir.

Ne kadar Sürede Çıkar: Gine vize başvuruları 5-15 günde sonuçlanmaktadır.

 

VİZE REDDİ

Nedenleri Nedir:

Başvuru formlarının eksik ve yanlış doldurulması

Seyahat amacının belirtilmemesi

Seyahat masraflarının karşılanabileceğine dair yeterli gösterge bulunmaması

Banka hesabında yüklü miktarda nakit bulunması

Vize bitim süresi sonunda ikamet edilen ülkeye dönüş için yeterli kanıt bulunmaması

İtiraz Hakkı: Gine Büyükelçiliği’ne yazılı olarak itiraz edilebilir.

İtiraz Şekli: Gine Büyükelçiliği’ne yazılı olarak itiraz edilebilir.

Ücret İadesi Var mı: Yok

 

VİZE ÜCRETLERİ

Gine vize ücreti seyahat süresi, vize giriş sayısı ve vize türüne göre değişmektedir. Tek girişli 1 aylık turistik vize ile çok girişli 1 yıllık turistik vize ücretleri birbirinden farklıdır.

KONSOLOSLUKLAR

Gine Büyükelçilği Ankara

Adres : Büyükesat Mahallesi, Uğur Mumcu Sk. No:78, 06700 Çankaya/Ankara

Telefon : (0312) 436 86 76

Gine Fahri Konsolosluğu İstanbul

Adres: Poyraz Sokak Sadıkoğlu Plaza 1 Kat 69, 34722 Kadıköy / İstanbul

Telefon: 0 216 550 94 01

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× WhatsApp Destek!