Gana Vize İşlemleri

GANA

TURİSTİK VİZE İŞLEMLERİ

Nedir: Tarihi, kültürel, turistik bir amaçla ziyarette bulunmak amacı ile, maksimum 90 günlük alınabilen, kısa süreli (C tipi) vize türüdür.

Kaç günlük alınabilir: En fazla 90 günlük alınması mümkündür

Nereye Başvurulur: Başvuruların  yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığı ile yapılması gerekmektedir.

Gerekli Evraklar Nelerdir:

Vize Başvuru Formu: Bir adet orijinal ve bir adet fotokopi olan iki adet Gana vizesi başvuru formu.

Schengen Vize Talep Dilekçesi: İngilizce yazılmış, ıslak imzalı olmalıdır.

Pasaport: Son 10 yıl içinde alınmış, seyahat sonrası en az 3 ay geçerli ve vize basılması için 2 adet boş sayfası olan.

Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, 35×45 mm ölçülerinde, arka beyaz fonu olan ve daha önce başka vizede kullanılmamış.

Kimlik Fotokopisi: Ön ve arka yüz fotokopisi

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Adres ve aile bilgilerini içermeli ve evli bayanlarda kızlık soyadı da yer almalıdır.

Banka Hesap Dökümü: Son 3 aylık hesap döküm, kaşe, ıslak imza, banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmalıdır.

Ek Gelir Belgeleri: Varsa; ev ve gayrimenkul tapusu, araç ruhsatı, kira sözleşmelerine ait fotokopiler bulunmalıdır.

Çalışma Durumunu Gösteren Belgeler: İşveren, serbest meslek, çalışan, emekli, öğrenci olma durumuna göre ilgili belgeler başvuru dosyasında bulunmalıdır.

Seyahat Sağlık Sigortası:  Seyahat tarihinden bir gün önce başlayan ve seyahat tarihinden bir gün sonra sona eren 30.000 € teminatlı Uluslararası geçerli poliçe.

Seyahat ve Konaklama Rezervasyonları: Uçak bileti ve otel rezervasyonları dosyada bulunmalıdır. Vize onayı öncesi satın alma yapılması gerekmemektedir. Karayolu ile ulaşım durumunda araca ait, ruhsat ve diğer belgeler hazırlanmalıdır.

Sarıhumma olmadığına dair  doktor raporu.

Yabancı uyruklu kişiler en az 6 ay geçerli T.C. ikamet izni ve çalışma izni fotokopisini eklemelidir.

Biometrik Veri Gerekli midir: 12 yaşını doldurmuş her bireyin biometrik veri kaydı (parmak izi) gereklidir.

Ne Zaman Başvurmak Gerekir: Planlanan seyahat tarihinden 20-30 gün önce başvuru yapmak gereklidir.

Ne kadar Sürede Çıkar: Gana vize başvuruları 7-10  günde sonuçlanmaktadır.

 

TİCARİ VİZE İŞLEMLERİ

Nedir:  Ticari bir amaç ile Gana ziyaretinde bulunmayı planlayanlar için maksimum 90 günlük alınabilen, kısa süreli (C tipi) vize türüdür.

Bu vize için ticari davetiye gereklidir.

Kaç günlük alınabilir: En fazla 90 günlük alınması mümkündür. İlk başvuruda bu süre en fazla 30 gün olarak verilmektedir.

Nereye Başvurulur: Başvuruların  yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığı ile yapılması gerekmektedir.

Gerekli Evraklar Nelerdir:

Vize Başvuru Formu: Bir adet orijinal ve bir adet fotokopi olan iki adet Gana vizesi başvuru formu.

Vize Talep Dilekçesi: İngilizce yazılmış, ıslak imzalı olmalıdır.

Davetiye: Karşı taraftaki firmanın antetli kağıdında, kaşe ve imzalı olmak zorundadır. Davet mektubunda seyahat nedeni, seyahat tarihi, başvuruda bulunanın ismi doğum tarihi ve pasaport numarası, çalıştığı firma/kurumun ismi, adresi tescil kayıt numarası yer almalıdır.

Pasaport: Son 10 yıl içinde alınmış, seyahat sonrası en az 3 ay geçerli ve vize basılması için 2 adet boş sayfası olan.

Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, 35×45 mm ölçülerinde, arka beyaz fonu olan ve daha önce başka vizede kullanılmamış.

Kimlik Fotokopisi: Ön ve arka yüz fotokopisi

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Adres ve aile bilgilerini içermeli ve evli bayanlarda kızlık soyadı da yer almalıdır.

Banka Hesap Dökümü: Son 3 aylık hesap döküm, kaşe, ıslak imza, banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmalıdır.

Ek Gelir Belgeleri: Varsa; ev ve gayrimenkul tapusu, araç ruhsatı, kira sözleşmelerine ait fotokopiler bulunmalıdır.

Çalışma Durumunu Gösteren Belgeler: İşveren, serbest meslek, çalışan, emekli, öğrenci olma durumuna göre ilgili belgeler başvuru dosyasında bulunmalıdır.

Seyahat Sağlık Sigortası:  Seyahat tarihinden bir gün önce başlayan ve seyahat tarihinden bir gün sonra sona eren 30.000 € teminatlı Uluslararası geçerli poliçe.

Seyahat ve Konaklama Rezervasyonları: Uçak bileti ve otel rezervasyonları dosyada bulunmalıdır. Vize onayı öncesi satın alma yapılması gerekmemektedir. Karayolu ile ulaşım durumunda araca ait, ruhsat ve diğer belgeler hazırlanmalıdır.

Sarıhumma olmadığına dair  doktor raporu.

Fuar ve sergi ziyareti ise giriş bileti, katılımla ilgili belgeler veya fuar standına ilişkin belge.

Yabancı uyruklu kişiler en az 6 ay geçerli T.C. ikamet izni ve çalışma izni fotokopisini eklemelidir.

Biometrik Veri Gerekli midir: 12 yaşını doldurmuş her bireyin biometrik veri kaydı (parmak izi) gereklidir.

Ne Zaman Başvurmak Gerekir: Planlanan seyahat tarihinden 20-30 gün önce başvuru yapmak gereklidir.

Ne kadar Sürede Çıkar: Gana vize başvuruları 7-10  günde sonuçlanmaktadır.

 

AİLE VE ARKADAŞ ZİYARETİ VİZE İŞLEMLERİ

Nedir: Aile, arkadaş, akraba ziyareti amacı ile maksimum 90 günlük alınabilen, kısa süreli (C tipi) vize türüdür.

Bu vize için davetiye gereklidir. İngilizce ya da Türkçe yazılmış, imzalı davetiye mektubu (6 aydan eski olmayan) Davetiye elle yazılmış olabilir. Davetiye, davet eden kişinin (isim, adres, doğum tarihi ve iletişim bilgileri ) ve davet edilen kişinin bilgilerini içermelidir: isim, doğum tarihi, adres ve iletişim bilgileri, ziyaret amacı ve süresi, aralarındaki yakınlık derecesi.

Kaç günlük alınabilir: En fazla 90 günlük alınması mümkündür. İlk başvuruda bu süre en fazla 30 gün olarak verilmektedir.

Nereye Başvurulur: Başvuruların  yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığı ile yapılması gerekmektedir.

Gerekli Evraklar Nelerdir:

Vize Başvuru Formu: Bir adet orijinal ve bir adet fotokopi olan iki adet Gana vizesi başvuru formu.

Vize Talep Dilekçesi: İngilizce yazılmış, ıslak imzalı olmalıdır.

Davetiye: Posta yoluyla temin edilmiş, ikamet edilen bölgenin yetkili kuruluşu tarafından onaylanmış davet yazısı gerekmektedir. Davetiyede kalınacak adres bilgisi yer almalıdır.

Pasaport: Son 10 yıl içinde alınmış, seyahat sonrası en az 3 ay geçerli ve vize basılması için 2 adet boş sayfası olan.

Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, 35×45 mm ölçülerinde, arka beyaz fonu olan ve daha önce başka vizede kullanılmamış.

Kimlik Fotokopisi: Ön ve arka yüz fotokopisi

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Adres ve aile bilgilerini içermeli ve evli bayanlarda kızlık soyadı da yer almalıdır.

Banka Hesap Dökümü: Son 3 aylık hesap döküm, kaşe, ıslak imza, banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmalıdır.

Ek Gelir Belgeleri: Varsa; ev ve gayrimenkul tapusu, araç ruhsatı, kira sözleşmelerine ait fotokopiler bulunmalıdır.

Çalışma Durumunu Gösteren Belgeler: İşveren, serbest meslek, çalışan, emekli, öğrenci olma durumuna göre ilgili belgeler başvuru dosyasında bulunmalıdır.

Seyahat Sağlık Sigortası:  Seyahat tarihinden bir gün önce başlayan ve seyahat tarihinden bir gün sonra sona eren 30.000 € teminatlı Uluslararası geçerli poliçe.

Seyahat ve Konaklama Rezervasyonları: Uçak bileti ve otel rezervasyonları dosyada bulunmalıdır. Vize onayı öncesi satın alma yapılması gerekmemektedir. Karayolu ile ulaşım durumunda araca ait, ruhsat ve diğer belgeler hazırlanmalıdır.

Sarıhumma olmadığına dair  doktor raporu.

Yabancı uyruklu kişiler en az 6 ay geçerli T.C. ikamet izni ve çalışma izni fotokopisini eklemelidir.

Biometrik Veri Gerekli midir: 12 yaşını doldurmuş her bireyin biometrik veri kaydı (parmak izi) gereklidir.

Ne Zaman Başvurmak Gerekir: Planlanan seyahat tarihinden 20-30 gün önce başvuru yapmak gereklidir.

Ne kadar Sürede Çıkar: Gana vize başvuruları 7-10  günde sonuçlanmaktadır.

 

VİZE REDDİ

Nedenleri Nedir:

Başvuru formlarının eksik ve yanlış doldurulması

Seyahat amacının belirtilmemesi

Seyahat masraflarının karşılanabileceğine dair yeterli gösterge bulunmaması

Banka hesabında yüklü miktarda nakit bulunması

Vize bitim süresi sonunda ikamet edilen ülkeye dönüş için yeterli kanıt bulunmaması

İtiraz Hakkı: Gana  Büyükelçiliği’ne yazılı olarak itiraz edilebilir.

İtiraz Şekli: Gana vize başvurusuna ret cevabı alan kişiler eksik ya da yanlış beyan edilmiş evraklarını tamamlayarak Gana Ankara Büyükelçiliği’ne reddedilen vize başvurularının yeniden değerlendirilmesi talebi ile başvuru yapabilirler. Ancak, yeni bir başvuruda bulunmadan önce, bir önceki Gana vizesi reddinin sebeplerini inceleyerek gerekli yerlerde düzeltmeler yapılması tavsiye edilir.

Ücret İadesi Var mı: Yok

 

VİZE ÜCRETLERİ

2019 yılı Gana vizesi ücreti 120 €’dur. Gana Konsolosluğunun 2019 yılı vize ücretleri seyahatini süresine ve giriş sayısına göre değişiklik göstermektedir. Gana Vizeleri Tek girişli turistik vize, tek girişlik iş vizesi, 3 aylık çoklu giriş vizesi, 6 aylık çoklu giriş vizesi, 12 aylık çoklu giriş vizesi ve ekspres vizelerin ücretleri farklıdır.

KONSOLOSLUKLAR

Ankara Gana Büyükelçiliği

Adres : Gölgeli Sk. No:9 Gaziosmanpaşa / Ankara

Telefon: +90 (312) 442 54 79

İstanbul   Gana Konsolosluğu

Adres : Akatlar Mah. 6. Gazeteciler Sitesi, 1. Söltaş Evleri, Menekşe Sokak No: 16 Beşiktaş/İstanbul

Telefon: +90(212) 324 29 00

Kayseri  Gana  Fahri Konsolosluğu

Adres :    İstikbal Mobilya A.Ş. O.S.B. 8. Cad. No:60 Melikgazi/Kayseri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× WhatsApp Destek!