Gabon Vize İşlemleri

GABON

TURİSTİK VİZE İŞLEMLERİ

Nedir: Turistik ziyaret amacı ile, maksimum 90 günlük alınabilen, kısa süreli (C tipi) vize türüdür.

Kaç günlük alınabilir: En fazla 90 günlük alınması mümkündür.

Nereye Başvurulur: Başvuruların  yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığı ile yapılması gerekmektedir.

Gerekli Evraklar Nelerdir:

Vize Başvuru Formu: Eksiksiz doldurulmuş ve ıslak imzalı olmalıdır.

Vize Talep Dilekçesi: İngilizce  doldurulmalı ve ıslak imzalı olmalıdır.

Pasaport: Son 10 yıl içinde alınmış, seyahat sonrası en az 3 ay geçerli ve vize basılması için 2 adet boş sayfası olan.

Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, 35×45 mm ölçülerinde, arka beyaz fonu olan ve daha önce başka vizede kullanılmamış.

Kimlik Fotokopisi: Ön ve arka yüz fotokopisi

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Adres ve aile bilgilerini içermeli ve evli bayanlarda kızlık soyadı da yer almalıdır.

Banka Hesap Dökümü: Son 3 aylık hesap döküm, kaşe, ıslak imza, banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmalıdır.

Ek Gelir Belgeleri: Varsa; ev ve gayrimenkul tapusu, araç ruhsatı, kira sözleşmelerine ait fotokopiler bulunmalıdır.

Çalışma Durumunu Gösteren Belgeler: İşveren, serbest meslek, çalışan, emekli, öğrenci olma durumuna göre ilgili belgeler başvuru dosyasında bulunmalıdır.

Seyahat Sağlık Sigortası:  Seyahat tarihinden bir gün önce başlayan ve seyahat tarihinden bir gün sonra sona eren 30.000 € teminatlı Uluslararası geçerli poliçe.

Seyahat ve Konaklama Rezervasyonları: Uçak bileti ve otel rezervasyonları dosyada bulunmalıdır. Vize onayı öncesi satın alma yapılması gerekmemektedir. Karayolu ile ulaşım durumunda araca ait, ruhsat ve diğer belgeler hazırlanmalıdır.

Aşı kartı fotokopisi

Yabancı uyruklu kişiler en az 6 ay geçerli T.C. ikamet izni ve çalışma izni fotokopisini eklemelidir.

Biometrik Veri Gerekli midir: 12 yaşını doldurmuş her bireyin biometrik veri kaydı (parmak izi) gereklidir.

Ne Zaman Başvurmak Gerekir: Planlanan seyahat tarihinden 20  gün önce başvuru yapmak gereklidir.

Ne kadar Sürede Çıkar: Gabon  vize başvuruları 8-15 günde sonuçlanmaktadır.

 

TİCARİ VİZE İŞLEMLERİ

Nedir: Ticari bir ziyareti kapsayan, maksimum 90 günlük alınabilen, kısa süreli (C tipi) vize türüdür.

Kaç günlük alınabilir: En fazla 90 günlük alınması mümkündür. İlk başvuruda bu süre en fazla 30 gün olarak verilmektedir.

Nereye Başvurulur: Başvuruların  yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığı ile yapılması gerekmektedir.

Gerekli Evraklar Nelerdir:

Vize Başvuru Formu: Eksiksiz doldurulmuş ve ıslak imzalı olmalıdır.

Vize Talep Dilekçesi: İngilizce doldurulmalı ve ıslak imzalı olmalıdır.

Davetiye: Karşı taraftaki firmanın antetli kağıdında, kaşe ve imzalı olmak zorundadır düzenlenmeli, Davet mektubunda seyahat nedeni, seyahat tarihi, başvuruda bulunanın ismi doğum tarihi ve pasaport numarası, çalıştığı firma/kurumun ismi, adresi tescil kayıt numarası yer almalıdır. Davet eden kişinin kimlik ve pasaport fotokopisi de eklenmelidir.

Pasaport: Son 10 yıl içinde alınmış, seyahat sonrası en az 3 ay geçerli ve vize basılması için 2 adet boş sayfası olan.

Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, 35×45 mm ölçülerinde, arka beyaz fonu olan ve daha önce başka vizede kullanılmamış.

Kimlik Fotokopisi: Ön ve arka yüz fotokopisi

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Adres ve aile bilgilerini içermeli ve evli bayanlarda kızlık soyadı da yer almalıdır.

Banka Hesap Dökümü: Son 3 aylık hesap döküm, kaşe, ıslak imza, banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmalıdır.

Ek Gelir Belgeleri: Varsa; ev ve gayrimenkul tapusu, araç ruhsatı, kira sözleşmelerine ait fotokopiler bulunmalıdır.

Çalışma Durumunu Gösteren Belgeler: İşveren, serbest meslek, çalışan, emekli, öğrenci olma durumuna göre ilgili belgeler başvuru dosyasında bulunmalıdır.

Seyahat Sağlık Sigortası:  Seyahat tarihinden bir gün önce başlayan ve seyahat tarihinden bir gün sonra sona eren 30.000 € teminatlı Uluslararası geçerli poliçe.

Seyahat ve Konaklama Rezervasyonları: Uçak bileti ve otel rezervasyonları dosyada bulunmalıdır. Vize onayı öncesi satın alma yapılması gerekmemektedir. Karayolu ile ulaşım durumunda araca ait, ruhsat ve diğer belgeler hazırlanmalıdır.

Aşı kartı fotokopisi

Fuar ve sergi ziyareti ise giriş bileti, katılımla ilgili belgeler veya fuar standına ilişkin belge.

Yabancı uyruklu kişiler en az 6 ay geçerli T.C. ikamet izni ve çalışma izni fotokopisini eklemelidir.

Biometrik Veri Gerekli midir: 12 yaşını doldurmuş her bireyin biometrik veri kaydı (parmak izi) gereklidir.

Ne Zaman Başvurmak Gerekir: Planlanan seyahat tarihinden 20  gün önce başvuru yapmak gereklidir.

Ne kadar Sürede Çıkar: Gabon vize başvuruları 8-15  günde sonuçlanmaktadır.

 

AİLE VE ARKADAŞ ZİYARETİ VİZE İŞLEMLERİ

Nedir:  Gabon’da ikamet eden akraba ve arkadaşları ziyaret amacı ile alınan bu vize; maksimum 90 günlük alınabilen, kısa süreli (C tipi) vize türüdür.

Kaç günlük alınabilir: En fazla 90 günlük alınması mümkündür.

Nereye Başvurulur: Başvuruların  yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığı ile yapılması gerekmektedir.

Gerekli Evraklar Nelerdir:

Vize Başvuru Formu: Eksiksiz doldurulmuş ve ıslak imzalı olmalıdır.

Vize Talep Dilekçesi: İngilizce doldurulmalı ve ıslak imzalı olmalıdır.

Davetiye: Posta yoluyla temin edilmiş, davet yazısı gerekmektedir. Davetiyede kalınacak adres bilgisi yer almalıdır. Ayrıca davet eden kişinin pasaport ve kimlik fotokopileri eklenmelidir.

Pasaport: Son 10 yıl içinde alınmış, seyahat sonrası en az 3 ay geçerli ve vize basılması için 2 adet boş sayfası olan.

Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, 35×45 mm ölçülerinde, arka beyaz fonu olan ve daha önce başka vizede kullanılmamış.

Kimlik Fotokopisi: Ön ve arka yüz fotokopisi

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Adres ve aile bilgilerini içermeli ve evli bayanlarda kızlık soyadı da yer almalıdır.

Banka Hesap Dökümü: Son 3 aylık hesap döküm, kaşe, ıslak imza, banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmalıdır.

Ek Gelir Belgeleri: Varsa; ev ve gayrimenkul tapusu, araç ruhsatı, kira sözleşmelerine ait fotokopiler bulunmalıdır.

Çalışma Durumunu Gösteren Belgeler: İşveren, serbest meslek, çalışan, emekli, öğrenci olma durumuna göre ilgili belgeler başvuru dosyasında bulunmalıdır.

Aile ve akrabalık bağlarını kanıtlayıcı belge.

Seyahat Sağlık Sigortası:  Seyahat tarihinden bir gün önce başlayan ve seyahat tarihinden bir gün sonra sona eren 30.000 € teminatlı Uluslararası geçerli poliçe.

Seyahat ve Konaklama Rezervasyonları: Uçak bileti ve otel rezervasyonları dosyada bulunmalıdır. Vize onayı öncesi satın alma yapılması gerekmemektedir. Karayolu ile ulaşım durumunda araca ait, ruhsat ve diğer belgeler hazırlanmalıdır.

Aşı kartı fotokopisi

Yabancı uyruklu kişiler en az 6 ay geçerli T.C. ikamet izni ve çalışma izni fotokopisini eklemelidir.

Biometrik Veri Gerekli midir: 12 yaşını doldurmuş her bireyin biometrik veri kaydı (parmak izi) gereklidir.

Ne Zaman Başvurmak Gerekir: Planlanan seyahat tarihinden 20 gün önce başvuru yapmak gereklidir.

Ne kadar Sürede Çıkar: Gabon vize başvuruları 8-15 günde sonuçlanmaktadır.

 

VİZE REDDİ

Nedenleri Nedir:

Başvuru formlarının eksik ve yanlış doldurulması

Seyahat amacının belirtilmemesi

Seyahat masraflarının karşılanabileceğine dair yeterli gösterge bulunmaması

Banka hesabında yüklü miktarda nakit bulunması

Vize bitim süresi sonunda ikamet edilen ülkeye dönüş için yeterli kanıt bulunmaması

İtiraz Hakkı: Mevcut

İtiraz Şekli: Gabon vize ret cevabı alan kişiler eksik ya da yanlış beyan edilmiş evraklarını tamamlayarak Gabon  Ankara Büyükelçiliği’ne reddedilen vize başvurularının yeniden değerlendirilmesi talebi ile başvuruda bulunabilmektedir. İtirazlar yazı ile bildirilmelidir

Gabon vizesi başvurusu reddedildiğinde bu kararı açıklayan resmi bir mektup gönderilir. Bu karara yazılı olarak itiraz etmek için 4 hafta bulunmaktadır. İtiraz şekli gelen mektupta yer almaktadır.

Ücret İadesi Var mı: Yok

 

VİZE ÜCRETLERİ

Vize TürüVize SüresiVize Çıkış SüresiVize Ücreti
Gabon Turistik-Ticari Vizesi30 Gün1-3 Gün100 €
Gabon Turistik-Ticari Vizesi3 Ay1-3 Gün150 €

 

KONSOLOSLUKLAR

Gabon Ankara Büyükelçiliği

Adres: No:16 609 İlkbahar Mah. Oran/Çankaya/ANKARA

Telefon: +90 312 490 94 94

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× WhatsApp Destek!