Etiyopya Vize İşlemleri

ETİYOPYA

TURİSTİK VİZE İŞLEMLERİ

Nedir: Turistik bir ziyaret amacı ile 1-3-6-12 aylık alınabilen, kısa süreli vize türüdür.

Kaç günlük alınabilir: İlk başvuruda maksimum 30 günlük alınabilir.

Nereye Başvurulur: Bu vize  Büyükelçilik/Konsolosluk veya yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığı ile alınabilir.

Gerekli Evraklar Nelerdir:

Vize Başvuru Formu: Eksiksiz doldurulmuş ve ıslak imzalı olmalıdır. Başvuru formunda seyahat amacı detaylı açıklanmalıdır.

Vize Talep Dilekçesi: Islak imzalı olmalıdır.

Pasaport: Son 10 yıl içinde alınmış, seyahat sonrası en az 3 ay geçerli ve vize basılması için 2 adet boş sayfası olan.

Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, 35×45 mm ölçülerinde, arka beyaz fonu olan ve daha önce başka vizede kullanılmamış.

Kimlik Fotokopisi: Ön ve arka yüz fotokopisi

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Adres ve aile bilgilerini içermeli ve evli bayanlarda kızlık soyadı da yer almalıdır.

Banka Hesap Dökümü: Son 3 aylık hesap döküm, kaşe, ıslak imza, banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmalıdır.

Ek Gelir Belgeleri: Varsa; ev ve gayrimenkul tapusu, araç ruhsatı, kira sözleşmelerine ait fotokopiler bulunmalıdır.

Çalışma Durumunu Gösteren Belgeler: İşveren, serbest meslek, çalışan, emekli, öğrenci olma durumuna göre ilgili belgeler başvuru dosyasında bulunmalıdır.

Adli sicil kaydı

Seyahat Sağlık Sigortası:  Seyahat tarihinden bir gün önce başlayan ve seyahat tarihinden bir gün sonra sona eren 30.000 € teminatlı Uluslararası geçerli poliçe.

Seyahat ve Konaklama Rezervasyonları: Uçak bileti ve otel rezervasyonları dosyada bulunmalıdır. Vize onayı öncesi satın alma yapılması gerekmemektedir. Karayolu ile ulaşım durumunda araca ait, ruhsat ve diğer belgeler hazırlanmalıdır.

Yabancı uyruklu kişiler en az 6 ay geçerli T.C. ikamet izni ve çalışma izni fotokopisini eklemelidir.

Biometrik Veri Gerekli midir: 12 yaşını doldurmuş her bireyin biometrik veri kaydı (parmak izi) gereklidir.

Ne Zaman Başvurmak Gerekir: Planlanan seyahat tarihinden 4 hafta önce başvuru yapmak gereklidir.

Ne kadar Sürede Çıkar: Etiyopya vize başvuruları 7-10 günde sonuçlanmaktadır.

 

TİCARİ VİZE İŞLEMLERİ

Nedir: Etiyapya’ya iş görüşmesi, fuar, toplantı ve konferans amacıyla gitmek isteyen Türk vatandaşlarının alması gereken vize türüdür.

Bu vize için ticari davetiye gereklidir.

Kaç günlük alınabilir: İlk seferde en fazla 30 günlük alınması mümkündür.

Nereye Başvurulur: Bu vize  Büyükelçilik/Konsolosluk veya yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığı ile alınabilir.

Gerekli Evraklar Nelerdir:

Vize Başvuru Formu: Eksiksiz doldurulmuş ve ıslak imzalı olmalıdır. Başvuru formunda seyahat amacı detaylı açıklanmalıdır.

Vize Talep Dilekçesi: Islak imzalı olmalıdır.

Etiyopya Göçmenlik Bürosu Onay Belgesi

Davetiye: Etiyopya ticari vize başvurusu için Etiyopya’daki şirket davetiye mektubu göndermeli. Bu davetiyenin başvuru sahibine gönderilmeden önce Etiyopya Göçmen Bürosu’ndan onaylatılması gerekmektedir.

Pasaport: Son 10 yıl içinde alınmış, seyahat sonrası en az 3 ay geçerli ve vize basılması için 2 adet boş sayfası olan.

Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, 35×45 mm ölçülerinde, arka beyaz fonu olan ve daha önce başka vizede kullanılmamış.

Kimlik Fotokopisi: Ön ve arka yüz fotokopisi

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Adres ve aile bilgilerini içermeli ve evli bayanlarda kızlık soyadı da yer almalıdır.

Banka Hesap Dökümü: Son 3 aylık hesap döküm, kaşe, ıslak imza, banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmalıdır.

Ek Gelir Belgeleri: Varsa; ev ve gayrimenkul tapusu, araç ruhsatı, kira sözleşmelerine ait fotokopiler bulunmalıdır.

Çalışma Durumunu Gösteren Belgeler: İşveren, serbest meslek, çalışan, emekli, öğrenci olma durumuna göre ilgili belgeler başvuru dosyasında bulunmalıdır.

Adli sicil kaydı

Seyahat Sağlık Sigortası:  Seyahat tarihinden bir gün önce başlayan ve seyahat tarihinden bir gün sonra sona eren 30.000 € teminatlı Uluslararası geçerli poliçe.

Seyahat ve Konaklama Rezervasyonları: Uçak bileti ve otel rezervasyonları dosyada bulunmalıdır. Vize onayı öncesi satın alma yapılması gerekmemektedir. Karayolu ile ulaşım durumunda araca ait, ruhsat ve diğer belgeler hazırlanmalıdır.

Yabancı uyruklu kişiler en az 6 ay geçerli T.C. ikamet izni ve çalışma izni fotokopisini eklemelidir.

Biometrik Veri Gerekli midir: 12 yaşını doldurmuş her bireyin biometrik veri kaydı (parmak izi) gereklidir.

Ne Zaman Başvurmak Gerekir: Planlanan seyahat tarihinden 4 hafta önce başvuru yapmak gereklidir.

Ne kadar Sürede Çıkar: Etiyopya vize başvuruları 7-10 günde sonuçlanmaktadır

 

AİLE VE ARKADAŞ ZİYARETİ VİZE İŞLEMLERİ

Nedir: Etiyopya’da yaşayan aile bireyleri, akraba ve arkadaşları ziyaret etmek amacı ile alınabilen kısa süreli vize türüdür.

Bu vize için davetiye gerekmektedir.

Kaç günlük alınabilir: İlk başvuruda en fazla 30 günlük alınabilmektedir.

Nereye Başvurulur: Bu vize  Büyükelçilik/Konsolosluk veya yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığı ile alınabilir.

Gerekli Evraklar Nelerdir:

Vize Başvuru Formu: Eksiksiz doldurulmuş ve ıslak imzalı olmalıdır. Başvuru formunda seyahat amacı detaylı açıklanmalıdır.

Vize Talep Dilekçesi: Islak imzalı olmalıdır.

Davetiye: Etiyopya Aile Ziyaret vizesine başvuru yapabilmek için Etiyopya’daki yakınların davetiye mektubu göndermesi gerekmektedir. Bu davetiyenin başvuru sahibine gönderilmeden önce Etiyopya Göçmen Bürosu’ndan onaylatılması gerekmektedir.

Pasaport: Son 10 yıl içinde alınmış, seyahat sonrası en az 3 ay geçerli ve vize basılması için 2 adet boş sayfası olan.

Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, 35×45 mm ölçülerinde, arka beyaz fonu olan ve daha önce başka vizede kullanılmamış.

Kimlik Fotokopisi: Ön ve arka yüz fotokopisi

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Adres ve aile bilgilerini içermeli ve evli bayanlarda kızlık soyadı da yer almalıdır.

Banka Hesap Dökümü: Son 3 aylık hesap döküm, kaşe, ıslak imza, banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmalıdır.

Ek Gelir Belgeleri: Varsa; ev ve gayrimenkul tapusu, araç ruhsatı, kira sözleşmelerine ait fotokopiler bulunmalıdır.

Çalışma Durumunu Gösteren Belgeler: İşveren, serbest meslek, çalışan, emekli, öğrenci olma durumuna göre ilgili belgeler başvuru dosyasında bulunmalıdır.

Adli sicil kaydı

Seyahat Sağlık Sigortası:  Seyahat tarihinden bir gün önce başlayan ve seyahat tarihinden bir gün sonra sona eren 30.000 € teminatlı Uluslararası geçerli poliçe.

Seyahat ve Konaklama Rezervasyonları: Uçak bileti ve otel rezervasyonları dosyada bulunmalıdır. Vize onayı öncesi satın alma yapılması gerekmemektedir. Karayolu ile ulaşım durumunda araca ait, ruhsat ve diğer belgeler hazırlanmalıdır.

Yabancı uyruklu kişiler en az 6 ay geçerli T.C. ikamet izni ve çalışma izni fotokopisini eklemelidir.

Biometrik Veri Gerekli midir: 12 yaşını doldurmuş her bireyin biometrik veri kaydı (parmak izi) gereklidir.

Ne Zaman Başvurmak Gerekir: Planlanan seyahat tarihinden 4 hafta önce başvuru yapmak gereklidir.

Ne kadar Sürede Çıkar: Etiyopya vize başvuruları 7-10 günde sonuçlanmaktadır

 

VİZE REDDİ

Nedenleri Nedir:

Seyahat amacının kanıtlanmaması,

Sahte ya da eksik evrak ibraz edilmesi,

Geçerli pasaporta ya da onaylı seyahat belgesine sahip olunmaması,

Aynı ülke için daha önceden sınır dışı kararının bulunması,

Vize başvurusunda bulunan kişilerin ülkenin kamu düzeni açısından tehlike oluşturması,

Seyahat bitiminde kişinin ülkeden ayrılacağını gösterir belgeler sunulmaması gibi durumlarda Etiyopya vizesi başvurusu, Etiyopya vize reddi ile sonuçlanabilmektedir

İtiraz Hakkı: Temyize gidilebilir

İtiraz Şekli: Etiyopya Konsolosluğu tarafından verilmiş olan vize başvurusu ret kararında yer alan son başvuru tarihinden önce temyize gidilebilir.

Ücret İadesi Var mı: Yok

 

VİZE ÜCRETLERİ

Vize TipiVize SüresiGiriş SayısıVize İşlem SüresiVize Ücreti
Turistik1 ay12120$
Ticari1 ay12150$
Ticari3 aymulti2180$

 

KONSOLOSLUKLAR

Ankara Etiyopya Büyükelçiliği

Adresi:     Uğur Mumcu sok. No: 74/1-2, 06700 Gaziosmanpaşa/ Ankara

Telefon:  +90 (312) 436 04 00

 

Etiyopya İstanbul Başkonsolosluğu

Adres: Bağlar Mahallesi, Yavuz Sultan Selim Caddesi, No:15, Kat: 2, Canel Plaza, Güneşli – Bağcılar / İSTANBUL
Tel: +90 212 790 11 50

Etiyopya İzmir Fahri Konsolosluğu

Adres: Ankara Cad. No:102 Bornova/İZMİR

Adana Etiyopya Fahri Konsolosluğu

Adres: Yeni Mah. İncirlik Bulvarı, Ceyhan Yolu Mevkii, 30/A, Yüreğir / Adana

Telefon:  +90 (322) 346 77 77

Antalya Etiyopya Fahri Konsolosluğu

Adresi: A&B Medya Plaza Şirinyalı Mah. Lara Cad. No : 121 / Muratpaşa / Antalya

Telefon:  +90 (242) 316 26 00

Mersin Etiyopya Fahri Konsolosluğu

Adres: İsmet İnönü Bulvarı. Kültür mah. Altınanahtarlar D/ Blok Kat: 5 No: 15 Mersin

Telefon: +90 (212) 422 66 70

Konya Etiyopya Fahri Konsolosluğu

Adres  :  Hek-Tur Hekimoğlu Turizm Ticaret İşletmeleri A.Ş Konya Organize San.Böl. 8. Sok. No: 24 Selçuklu/ Konya

Telefon: +90 (332) 239 01 80

Bursa Etiyopya Fahri Konsolosluğu

Adres:  Altınbaş Plaza Mahmutbey Dilmenler Cad. No:26 Kat: 12 Bağcılar/ İstanbul

Telefon : +90 (212) 604 00 00

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× WhatsApp Destek!