Avustralya Oturum İzni ve Randevu

,
Avustralya Oturum İzni ve Randevu

Türkiye’den Avustralya’ya seyahat edecek olan vatandaşın seyahat süresi 90 günü aşacak ise oturum izni alması gerekir.

İngiltere Erasmus Vize İşlemleri

Seyahat dışında ülkeye tamamen yerleşmek isteyen kişilerin ise ülke tarafından belirlenmiş olan şartları yerine getirmesi gerekir.

Avustralya'da oturum izni nasıl alınır?
Çalışma vizesi alan kişilerin 3 yıl boyunca ikamet edilmesine izin verilir ayrıca yüksek lisans ve doktora yapmak, göçmenlik başvurusunda bulunmaları takdirinde oturum izinlerini alabilmektedir.
Avustralya nasıl oturum alınır?
Avustralya’da bir firmayla iş akdi imzalayan kişiler, eğitim gibi bir sebep için gitmiş olan kişiler oturum izni alabilmektedir.
Avustralya’da yaşamak için ne gerekli?
Başvurmak isteyen kişilerin ellerinde bulunan geçerli vizesi ile başvurmadan evvel 4 sene ülkede yaşıyor olması, son bir yılda süresiz oturma iznine sahip olması, 4 yıl içerisinde en az 3 senesi Avustralya’da yaşaması gerekmektedir.

Avustralya oturum izni ve randevu – Visa Center üzerinden bilgi sahibi olabilmek mümkün olur. Avustralya ülkesi için oturum izni almak adına yapılacak olan işlemler Avustralya konsolosluğu üzerinden gerçekleştirilir.

Konsolosluk için alınacak olan randevu öncesinde kişinin evraklarını hazır etmesi önemlidir. Avustralya konsolosluğu hafta içi belirli saatlerde çalışır.

Konsolosluğun iletişim bilgileri ve çalışma saatleri blog yazısında yer almaktadır. Oturum izni için randevu aldıktan sonra gerekli belgeleri hazırlayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Avustralya Oturum İzni

Avustralya oturum izinleri geçici ve kalıcı vize olmak üzere 2 farklı şekilde alınmaktadır. Avustralya oturum izni başlığı altında yer alan kalifiye göçmenlik vizeleri SC 189- 190 kodlarına sahiptir. Bu vize kalıcı olarak verilir. Konsolosluk tarafından geçici aşama içeren kalıcı vizeler de verilebilir. Bu vizelerde başvuranlar gerekli şartları yerine getirdiklerinde geçici aşamayı geçerek kalıcı vize almış hale dönüşür. Vize onayı halinde sürekli oturum izni ile beraber Avustralya vatandaşlarına tanınan bazı sosyal haklardan yararlanılabilir.

Avustralya Oturum İzni ve Randevu

Avustralya Oturum İzni ve Randevu

Sürekli oturum izni bulunan kişiler bu ülkede sürekli oturup, çalışabilir ve ülken sosyal haklarından faydalanabilir. Bu hakka sahip olanlar belli süreye kadar ülkeye giriş yapabilir. Kalıcı oturum izni ile Avustralya pasaportu almaya hak kazanılmaz. Seçimlerde oy kullanılmaz.

Devlet memuru olma ise kurum inisiyatifine bağlıdır. Kalıcı izni olanlar Avustralya tarafından gerekli görülen şartları yerine getirebilir. Bu şartların yerine getirilmesi ile Avustralya vatandaşı olmaya hak kazanırlar. Avustralya üniversitelerinde eğitim alma hakkı ise oturum izni bulunanlara verilmez.

Bu hak sadece sığınmacı vize sahiplerine verilir. Avustralya tarafından verilen sağlık hizmetlerinde vatandaş ya da oturum izni ayrımı yapılmamaktadır. Oturum izni alan kişiler için vize alt sınıfına bağlı olarak bazı hak kısıtlamaları olabilir. Göçmenlik vizesi ile oturum izni alanlar ülkede ilk 2 yıl içinde işsizlik maaşı alamaz.

Oturum izni almak için Avustralya konsolosluğu bir takım şartların ve belgelerin sağlanmasını ister. Avustralya oturum izni almanın birden fazla yolu da bulunmaktadır. Yatırım yapma yolu ülkede oturum izni almayı sağlayabilir. Bazı mesleklere mensup olmak da sürekli olarak Avustralya oturum izni almayı sağlar. Hemşire, motor tamir ustası, metal ustası ya da marangoz gibi meslekler Avustralya oturum izni alabilir.

Bu meslek dallarına mensup olanlar tarafından bazı şartlar istenir. Dil yeterlilik seviyesi Avustralya oturum izni esnasında aranır. Oturum izni için başvurular konsolosluğa ya da konsolosluk tarafından yetkilendirilen merkezlere yapılır. Biometrik veri girişi yanında vize şartlarının pek çoğu oturum izni için de istenir. Adli sicil kaydı oturum izni için istenen belgeler arasında yer alır. Bu belge sadece ülkemizden değil 1 yıl üzerinde yaşanan tüm ülkelerden alınmak zorundadır.

Avusturalya Transit Vize Ülkeleri

Avustralya transit vize ülkeleri, Avustralya havalimanında aktarma yapan ve ülke sınırlarına giriş sağlayan bütün ülke uçuşları için geçerli olmaktadır.

Avustralya Kalıcı Oturum İzni

Avustralya Türkler tarafından en çok oturma izni talebi olan ülkelerden bir tanesidir. Göçmenlik başvuruları en çok Türkler tarafından alınan Avustralya’da kalıcı oturum izni almanın farklı yolları vardır.

Avustralya süresiz oturum izni almanın en iyi yollarından bir tanesi çalışma ve tatil vizesine başvuru yapmaktır. Bu yol ile Avustralya’ya gidildiğinde saatlik ücret ile iş yapılabilir. Özellikle hizmet sektörü konusunda deneyimli olanlar ya da bu konuda eğitim almış olanlar çalışma ve tatil vizesini daha hızlı alabilirler.

Avustralya oturum izni nasıl alınır? İşe başlandığında kalifiye bir eleman olunduğu gösterilebilirse işveren çalışmanın devamını isteyebilir. Bu durumda da sponsorluk vizesi alınır. Sponsorluk vizesi alındığı zaman Avustralya’da 3 yıl süre ile kalınabilir.

Avustralya nitelikli göçmenlik olarak da bilinen sponsorluk vizesi almak için en önemli şartlardan birisi, 3 yıl boyunca aynı işyerinde çalışmış olmak gerekir. 3 yıl boyunca aynı yerde çalışıldığı zaman 1 yılın sonunda Avustralya vatandaşlığı için başvuru hakkı elde edilmiş olacaktır.

Avustralya vatandaşı ile evlenmek ile de oturma iznine sahip olunabilir. Bunun için ise 12 ay boyunca evli bir çift olarak aynı evde yaşama şartı vardır. Bu süre sonucunda oturum izni için başvuru yapılabilir. Sadece Avustralya vatandaşı ile evli olarak değil, Avustralya oturum izni olan bir kişi ile evlilik yapmakla da aynı hak elde edilebilir. İlk olarak geçici vize verilir, ikinci aşamada ise 2 yılın sonunda hâlâ evlilik devam ediyor ise bu durumda daimi vize verilir.

Avustralya Süresiz Oturum İzni

Avustralya dünya üzerinde en çok göç alan ülkelerden birisidir. Türkiye’den de her yıl yüzlerce kişi Avustralya’da çalışmak ve orada yaşamak için süresiz oturum iznine başvuru yapıyor. Avustralya süresiz oturum izni alabilmek için bazı kriterlerin karşılanması gerekir.

Avustralya vatandaşlığı nasıl alınır?  Vatandaşlık almak için öncelikle daimi oturum izni alınmış olması gerekir ve bir süredir Avustralya’da yaşamış olmak gerekir. Bunun haricinde Avustralya’da doğmuş olmak ya da anne ya da babanın Avustralya vatandaşı olması gerekir.

Anne ya da baba Avustralya vatandaşı değilse de daimi oturum izni sahibi olması gerekir. Tüm bu iki şartın haricinde aynı zamanda doğum olduğu günde anne ya da babanın Avustralya vatandaşı olması durumunda Avustralya vatandaşlığı alınabilir.

Avustralya vatandaşı ile evlenmek yolu ile de süresiz oturum izni sahibi olunabilir. Bunun için ise evlilik gerçekleştikten sonra en az 12 ay boyunca eş ile aynı evde yaşanmalıdır. Sonrasında iki aşamaya bağlı olarak vize verilir. Birinci aşama geçici vizedir. Bu aşama 2 yıl sürer. 2 yılın sonunda eşler hâlâ boşanmamış ise daimi oturum izni verilir.

Avustralya daimi oturum izni almak için kalifiye meslek sahibi olunması da önemlidir. Avustralya kalifiye meslekler listesi 2020 yılı için belirlenmiştir ve başvuru sahibi bu listedeki mesleklerden birine sahip olduğu durumlarda başvuru yapma şansı elde edebilir. Ayrıca IELTS İngilizce dil sınavından yeterli puan alındığında daimi oturum izni almak için başvuru yapılabilir.

Avustralya Oturum İzni ve Randevu Videosu;

Oyla! post
0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.