Zimbabve Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2023

Zimbabve Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2022

Zimbabve’ye turistlik ya da ticari amaçlı olarak gitmek isteyen kişilerin araştırdığı konuların başında, Zimbabve’ye gitmek için temin etmeleri gereken evrakların neler olduğu gelmektedir.

VFS Global İsveç

Zimbabve vizesi için gerekli evrak listesi 2023 – Visa Center şu şekildedir: İnternet üzerinde online olarak doldurulacak olan vize başvuru formu, nüfus cüzdanının bir adet fotokopisi, Zimbabve’de konaklanacak yerden temin edilmiş bir rezervasyon belgesi, biyometrik fotoğraf (2 adet), Zimbabve’ye gidecek olan kişi öğrenci ise öğrenci olduğunu kanıtlayan bir belge, son on yılda alınmış tüm pasaportlar ve güncel pasaport.

Pek çok Afrika ülkesinin vize başvurusu olduğu gibi Zimbabve’nin vize başvurusu da ülkenin Türkiye temsilciliği üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Zimbabve Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi 2023

Zimbabve Vize gerekli evraklar, vize başvurusu sırasında yetkili kurumlara verilen, başvuru yapan kişilerin kişisel bilgilerinin bulunduğu belgelerdir. Zimbabve’ye seyahat yapacak umumi pasaport hamili olan kişiler, resmi, diplomatik, hizmetli pasaport sahipleri vize ödemek durumundadır.

Bu ülkenin Türkiye’de resmi temsilcisi bulunmadığından, vize başvuruları Afrika ülkelerinin Türkiye temsilciliklerine yapılır. Ülkeye giriş çıkışlarda gerekli evrakların seyahat eden kişilerin yanında olması çok önemlidir.

Ayrıca online olarak doldurulan Zimbabve vizesi başvuru formundaki bilgilerle istenilen ek belgelerdeki bilgiler birbirleriyle tutarlı ve doğru olmalıdır, vize alabilmek için bu konu çok önemlidir.

Zimbabve Vize Türleri

Zimbabve’ye seyahat edecek kişiler turistik ve ticari vize olmak üzere başlıca iki tür vizeye başvurabilir. Tek girişlik ya da çok girişlik vizeler verilebilir. Yetkili konsolosluklara ulaştırılmak üzere belgeler yetkili başvuru merkezlerine ve seyahat acentelerine teslim edilebilir.

Seyahat amacının kesin olarak belirlenmesi ve bu seyahat amacına göre vize türlerine göre vize talebi yapılmalıdır. Başvurular seyahat tarihinden önce yapılmalı, olası gecikmeler hesaba katılmalıdır. Tüm belgelerdeki bilgiler doğru olmalı ve başvuru formunda beyan edilen bilgilerle çelişmemelidir.

Zimbabve Vize Gerekli Evraklar Turistik Vizeler

Zimbabve Vize gerekli evraklar tamamlanmadan yetkili konsolosluklara başvuru yapılmamalıdır. Talep edilen vize türü bu açıdan önemlidir. Turistik vizeler için istenen belgeler şunlardır:

  • Vize talep dilekçesi, seyahat amacı, ülkeye giriş çıkış tarihleri belirtilmeli ve imzalanmalıdır.
  • Vize başvuru formu İngilizce olarak online doldurulabilir
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaportlar son on yılda alınmış yeni pasaport ve eski pasaportların fotokopileri
  • 2 adet biyometrik fotoğraf 35×45 mm boyutlarında, beyaz arka fonlu, kişinin kimliğini açıkça belli eden yeni çekilmiş fotoğraflar
  • Otel ve ulaşım rezervasyonlarını gösteren belgeler
  • Banka hesap bilgileri, yeterli miktarda bakiye olmalıdır
  • Vize ücreti ödendi makbuzu
  • İkametgah edilecek adres bilgileri
  • Daha önceki vize bilgileri
  • Evlilik cüzdanı
  • Sağlık sigortası poliçesi
  • Finansal bilgiler
  • Öğrenciler için öğrenci kimlik belgeleri

Zimbabve Ticari Vizeleri İçin Gerekli Belgeler

Zimbabve’ye gidecek kişiler iş seyahatinde bulunuyorsa bunu vize başvuru dilekçelerinde açıkça belirtmelidir. Bu tür vize alacaklar yukarıdaki belgelere ek olarak şirket çalışanı veya sahibi olarak birtakım belgeleri sunmak zorundadır.

Zimbabve Ticari Vizesi alacak kişilerden şu belgeler istenir:

  • Vize Talep Dilekçesi şirket antetli kağıdına yazılmalı ve imzalanıp kaşelenmelidir
  • Online vize başvuru formu İngilizce olarak doldurulmalıdır
  • Nüfus ve yeni kimlik kartı fotokopisi
  • Yeni ve eski pasaportların fotokopileri. Pasaportlar son on yılda alınmış olmalı ve yıpranmamış olmalıdır.
  • 2 Adet biyometrik fotoğraf. Yeni olmalı ve biyometrik özelliklere uygun olmalı
  • Konaklama ve Ulaşım rezervasyonları bilgileri Seyahat ve ülke giriş çıkışına uygun tarihlerde yapılan rezervasyonlar belgelenmelidir
  • Çalışılan veya sahip olunan şirketin antetli kağıdına yazılmış imzalı kaşeli dilekçe
  • Şirket bilgileri, ticari faaliyet belgesi, ticari sicil gazetesi fotokopisi, imza sirküleri vergi levhası
  • Çalışanların SGK hizmet ve tescil bilgisi dokümanları
  • Çalışanların maaş bordroları yetkili kişilerce imzalanmış ve kaşelenmiş
  • Ziyaret edilen ülkedeki şirket tarafından yazılan davet mektubu
  • Seyahat masrafları sponsorla karşılanıyorsa sponsorun mali bilgileri
  • Öğrenciler için öğrenci belgeleri
  • Evlilik cüzdanı
  • Uluslararası sağlık sigorta poliçesi
  • Mesleki kimlik belgeleri
  • Vize ücreti ödendi makbuzu

Bu belgeleri tamamlayan kişiler Zimbabve vize başvuru sürecini başlatmış olur. Vize başvurularının sonuçlanma süresi vize başvuru merkezlerinin ve konsoloslukların  yoğunluğuna bağlıdır. Yetkililer gerekli gördükleri hallerde ek belgeler isteyebilir. Zaman ve para kaybına uğramamak için başvuru yapanlar Zimbabve vize gerekli evraklar konusunda dikkatli bir araştırma yapmalı ve doğru bilgileri yetkililere vermelidir.

Zimbabve Vize Ücreti 2023 Yılı Ücret

Zimbabve vize ücreti dolar olarak tahsil edilmektedir, dolar kurundaki güncel değişiklikleri takip etmek gerekir. Vize ücretleri tek giriş, çoklu giriş olmak üzere farklılıklar gösterir, bu yüzden seyahat amacı ve tarihleri kesin olarak bildirilmeli, seyahat sırasında ülkeye giriş çıkışlar yapılacaksa buna uygun vize ücreti ödenmeli ve ülkeye giriş çıkış tarihleri yetkililere önceden bildirilmelidir.

Zimbabve vizesi için gerekli olan uluslararası sağlık sigortaları poliçeleri vize başvuru merkezlerinden temin edilebilir, en az 30.000 Euro bedelli bu sağlık sigorta poliçeleri 10 günden 1 yıla kadar olan sürelerde yapılabilmektedir. Vize başvuru sırasında zaman ve para kaybına uğramamak için yetkililere her konuda danışılmadı, ödenmesi gereken tüm ücretler eksiksiz ödenmeli ve dekontları, gerekli evraklara eklenmelidir.

2023 yılı Zimbabve vize ücretleri şu şekilde tespit edilmiştir:

  • Turistik Vize Tek girişli             60 Dolar
  • Ticari Vize Tek girişli             60 Dolar
  • Turistik Vize Çok girişli             75 Dolar
  • Ticari Vize Çok girişli             75 Dolar
  • Kaza Univisa                 90 Dolar

Yukarıdaki ücretlere yetkili vize başvuru merkezleri ücretleri dahil değildir. Başvuru merkezleri hizmet bedelleri haricinde KDV ve kargo-kurye ücretini de vize bedellerine ekleme yaparlar. Sorunsuz bir vize başvuru süreci yaşamak için güncel bilgiler yetkili başvuru merkezlerinden alınmalı, vize türüne göre gerekli görülen evraklar eksiksiz ve doğru bilgilerle tamamlanmalı ve yetkililere teslim edilmelidir.

Zimbabve Vize Ücreti

Zimbabve vize ücreti, Zimbabve seyahatinde bulunacak kişilerin ödemesi gereken harçları ve vize başvuru merkezindeki hizmetlerin bedelini içerir. Zimbabve vizesi almak isteyen kişiler gerekli evrakları hazırladıkları anda başvuru merkezlerinde vize ücretini ödeyerek ödendi dekontunu diğer evraklara ekleyip yetkililere teslim etmek zorundadır. Zimbabve vizesi İnternet’ten online olarak da ödenebilmektedir.

Vize başvuru merkezleri üzerinden yapılan  başvurularda vize ücreti bütçesine hizmet bedelleri ve kargo-kurye ödemeleri de eklenmelidir. Başvuru merkezi yetkilileri gerekli evrakları tamamladıktan sonra başvuru yapan kişi adına vize başvuru sürecini başlatır ve takip eder. Vize başvurusu olumlu sonuçlandığında vizeli pasaportlar başvuru yapan kişinin adresine kargo ya da kurye aracılığı ile teslim edilir.

Zimbabve Vize  Formu

Zimbabve Vize  Formu, vize almak için doldurulması gereken bir formdur. Başvuru sahibinin kişisel bilgileri, seyahat amacı ve başvurulan vize türü bu form sayesinde yetkililere bildirilir. Başvuru formu doldurulduktan sonra yetkili vize başvuru merkezlerinden randevu alanlar Zimbabve Turistik ve Ticari vizeleri için başvuru sürecini başlatmış olurlar.

Zimbabve vize formuna Zimbabve konsolosluğu resmi web sitesinden, vize başvuru merkezlerinden ve yetkili seyahat acentelerinin şubelerinden ulaşılır. Başvuru formu İngilizce ve Türkçe olarak doldurulabilir. Başvuru formuna biyometrik özellikli bir fotoğraf eklenmeli ve form mutlaka imzalanmalıdır. Eksiksiz ve gerçek beyanlar vize başvuru sürecinin olumlu sonuçlanmasını sağlayacaktır.

Zimbabve vize formu nasıl doldurulur? Doldurulmuş Zimbabve vize form örneklerine https://www.visacenter.com.tr/zimbabve-vize-basvuru-formu/ bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Zimbabve Vize  Formu ve Vize Dilekçesi

Zimbabve Vize formu doldurulunca vize başvuru süreci başlamış olur, bundan sonra atılacak adım Vize Talep Dilekçesinin hazırlanmasıdır. Vize talep dilekçesi İngilizce ya da Türkçe yazılabilir, kişisel bilgilerin yanı sıra seyahatin amacı, istenilen vize türü açıkça belirtilmelidir. Zimbabve’ye giriş çıkış tarihleri dilekçede bulunmalıdır.

Dilekçe muhakkak ıslak imza ile imzalanmalı, düzenlendiği tarih yazılmalıdır. Turistik vize taleplerinde tek dilekçe yeterli olacaktır, ancak Ticari vize talebinde iki dilekçe verilmelidir. Başvuru sahibi şirketinin antetli kağıdına imzalı ve kaşeli olarak dilekçeyi düzenler, Zimbabve’deki şirket de davet mektubunun yanında şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı bir dilekçe sunar. Dilekçedeki tüm bilgiler Zimbabve vize başvuru formundaki bilgilerle aynı olmalıdır.

Zimbabve Vizesinin Sonuçlanma Süresi

Zimbabve vizesi başvuruları gerekli evrakların tamamlanmasından sonra yetkili vize başvuru merkezlerine yapılabilir. Konsolosluk yetkililerin onayından sonra vizeli pasaportlar başvuru sahibinin adresine kargo veya kurye ile iletilir.

Turistik ve ticari vizeler kısa süreli ise ve tekli girişleri içeriyorsa genellikle 5 iş gününde vize başvuruları bir sonuca bağlanır. Diğer vize türlerinde bu süre 7 gün olabilir, yetkililerin ek belge istemesi veya öngörülemeyen durumlarda 15 iş gününe kadar bu süre uzayabilmektedir. Başvuru sahipleri bu süreleri göz önünde bulundurmalı seyahatlerinden çok önce vize başvuru merkezlerinden randevularını almalıdır. Gerekli evrakların tamamlanması ve yetkililere doğru beyan yapılması vizenin olumlu sonuçlanmasını sağlayacaktır.

Zimbabve Vizesi Önemli Notlar 2023

Zimbabve ülkesine planlı bir seyahatte bulunmak isteyen umumi pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yanı sıra resmi, diplomatik ve hizmet Pasaport sahipleri de ayrıca vizeye tabidir. Zimbabve ülkesinin Türkiye’de yer alan resmi bir temsilciliği yoktur. Bu nedenle Zimbabve vize işlemleri genellikle Afrika ülkelerinin Türkiye’de bulunan temsilcilikleri tarafından sağlanmaktadır.


Zimbabve Vizesi Nedir?

Zimbabve vizesi başvuru işleminde bulunmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, ülkemizde Zimbabve Büyükelçiliği, Zimbabve Konsolosluğu ya da Türkiye dış temsilciliği bulunmuyor olmasından dolayı Zimbabve vizesi müracaatlarını Türkiye dışındaki temsilciliklerden sağlamaları gerekmektedir. Zimbabve ülkesine planlı seyahatte bulunmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları telefon yoluyla ya da Konsolosluk tarafından görevlendirilmiş vize başvuru noktaları ile seyahat acentelerine Zimbabve vizesi için müracaat etmeleri gerekmektedir.


Zimbabve Vize İstiyor Mu?

Zimbabve sınırı içerisine seyahat gerçekleştirmek talebinde bulunan T.C. vatandaşları vize almak zorundadır. Tüm resmi pasaport sahipleri ülkeye giriş işlemleri için vize uygulamasına tabiidir. Çeşitli amaçlarla Zimbabve seyahati yapmak isteyen kişiler Zimbabve vizesi müracaatlarını Türkiye dışındaki temsilciliklerden sağlamaları gerekmektedir. Günümüzde Zimbabve’nin ülkemizde yer alan bir diplomatik temsilciliği bulunmamaktadır.


Zimbabve Vize Var Mı?

Zimbabve’ye seyahat etmek isteyen; Türkiye Cumhuriyeti onaylanmış resmi pasaportları olarak kabul görülen Hizmet (Gri) Pasaportu, Diplomatik (Siyah ve Kırmızı) Pasaport ve Hususi (Yeşil) Pasaport hamili kişiler planlı seyahatte bulunmak istedikleri takdirde Zimbabve vize işlemlerine başvuruda bulunması gerekmektedir.

2014 yılının ortasında Zambiya ve Zimbabve ortaklık göstererek birlikte bir vize rejimi hayata geçirmek için karar verdiler. Vizeden muaf olan ülkeler yahut ülke birinden gelinmediği durumda Zambiya seyahati yapmak isteyen kişilerin, Zambiya’nın diplomatik temsilciliklerine şahsi olarak gidip vize almaları gerekmektedir.


Zimbabve Vizesi Nasıl Alınır?

Zimbabve AIDS/HIV oranının en yukarılarda seyrettiği ülkelerden biridir. Zimbabve ülkesine girişte mecburi aşı olmamakla beraber sarı humma hastalığının yaşandığı bir bölgeden Zimbabve’ye seyahat etmeyi planlayan vatandaşlarının sarı humma aşısını yaptırmaları mecburidir.

Zimbabve vizesi almak isteyen kişilerin müracaat edebileceği Zimbabve ülkesinin Türkiye’de yer alan resmi bir temsilciliği yoktur. Bu nedenden ötürü ülke vizeleri genel olarak Afrika ülkelerinin ülkemizde bulunan temsilciliklerinden gerçekleştirilmektedir.


Zimbabve Çalışma Vizesi?

Zimbabve Çalışma Vizesi, Zimbabve’de uzun süreli oturma izni ve beraberinde çalışma izni de sağlar. Aileye bağlı olarak ya da emekli olmak isteyen kişiler, yatırım amacıyla gitmek isteyen kişiler, süresiz kalmak isteyen kişiler ile vatandaşlık hakkı için oturum izni almak isteyen şahıslar Zimbabve’nin göç yasalarından yararlanabilir.

Zimbabve ülkesi turistik, ticari ve çalışma yahut oturma durumu gibi sebeplerden ötürü de vize talep edilebildiği için bir takım çeşitli belgeler istemektedir. Zimbabve ülkesinde oturum izni için gereken belgeler şu şekilde sıralanabilir: oturum vizesi için başvuru formu, pasaport, biyometrik fotoğraf, doğum sertifikası, vize izin belgesi, işveren sertifikası, iletişim bilgileri, aşılar, sağlık raporu, polis raporu, başvuru ücreti dekontu, sponsorluk mektubu ve uluslararası geçerliliği olan sağlık sigortası.

Zimbabve vizesi nasıl alınır? Tüm detayları incelemek için https://www.visacenter.com.tr/zimbabve-vize-basvurusu/ bağlantısını inceleyebilirsiniz.
Zimbabve vize ücreti ne kadar?

Zimbabve vize ücreti 30 Amerikan Doları olarak belirlenmiştir.

Uganda vizesi nasıl alınır?

Kişilerin Kampala ya da Uganda Büyükelçiliği’ne giderek gerekli görülen evrakları teslim etmesi ve vize başvurusu oluşturması gerekir.

Uganda vizesi kaç günde çıkar?

Turistik vize için e-vize üzerinden başvuruda bulunursanız 4 iş günü içerisinde vizeniz size ulaşacaktır. Normal vizeler ise ortalama 7 iş günü içerisinde tamamlanır.

Oyla! post