Schengen Vizesi İle Mısır’a Gidilir Mi

Schengen Vizesi İle Mısır'a Gidilir Mi

Schengen Vizesi ile Mısır’a gidilir mi: Schengen vizesi Mısır’da geçerli değildir. Bundan dolayı TC vatandaşlarının buraya gidebilmek için belirtilmiş olan koşullar çerçevesinde izin alması, işlemleri tamamlaması ve bunların tümünü konsolosluk üzerinden sunması gerekmektedir. Avrupa Birliği ülkelerinin ve aynı zamanda ABD vatandaşlarının Sina resort izin belgesini alması ise ücretsiz bir işlem olarak dikkat çeker.

Mısır Vize Ücreti 2022

Mısır vize ücreti, yapılmış olan en son güncellemenin ardından 260 TL olarak karşımıza çıkar. Bunu ödemenin iki değişik yolu vardır. Eğer aracı kurum olmadan direkt bir şekilde konsolosluk üzerinden başvuru söz konusu ise banka havalesi yapmak gerekmektedir. Türk bankalarının tümü sayesinde aktarım en kısa süre içerisinde sağlanır.

Vize işlemlerinde aracı kurumu kullanmak da opsiyonların arasında yer alıyor. Bu noktada önemli olan şey ise paranın tam ve eksiksiz bir biçimde yatırılmasıdır. Aracı firma bunu sizin adınıza sağlar. Ardından da vizenin ödenmiş olduğunu gösteren dekont da size sunulur. Böylelikle başvuru sürecinde çok önemli olan bir işlemi de tamamlamış olursunuz.

Mısır’a Vize Var Mı 2022

Türkiye’ye vize uygulayan ülkelerin arasında Mısır bulunuyor. Vize süresi farklılık göstermekle beraber, 30 günden başlamaktadır. Bu noktada evrakların çok büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etmek lazım. Aynı zamanda dilekçe ve başvuru formu kurallara uygun bir biçimde doldurulmalıdır. Bunun için tanımlanmış olan diğer evrakları da unutmamak lazım. Gerekli inceleme ve ayrıca kontrollerin sonrasında vizenin çıkış süresi ortalama 30 ile 45 gün arasında farklılık göstermektedir.

Mısır vizesi nispeten zor olarak tanımlanır. Bundan dolayı tek başınıza konsolosluk üzerinden süreci başlatmak yerine bunun yerine aracı kurumu tercih etmek, sürecin daha kolay olmasını sağlayacaktır. Böylelikle hiçbir zaman eksik evrak ya da belge gibi durumlarla karşı karşıya kalmadan vizenizi alabilirsiniz.

Mısır Vize Başvurusu

Mısır vize başvurusu yapabilmek için konsolosluk üzerinden randevu almanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra aracı kurumu da tercih etmenin önünde hiçbir engel yoktur. Buna göre süreç içerisinde istenen belgeler şöyledir;

  • Tüm dünyada etkili olan Covid pandemisinden dolayı Mısır, buna dair ekstradan belge istemeye başlamıştır. Bu da, yapılması gereken bir PCR testi olarak karşımıza çıkar. Bunun seyahatten 72 saat önce tamamlanması önem arz eder. Böylelikle vize işlemlerinde hiçbir sorun çıkmamış olur.
  • Buna ek olarak yaşı 45’ten fazla olan kişilerin vizeyi alması biraz daha kolaydır. Çünkü bu şartları sağlamış olan Türk vatandaşlarının vize başvurularının sonuçlanması çok uzun bir zaman almaz. 3 gün içinde vizenin hazırlanmış olacaktır. Bu sayede seyahatin önünde de bir engel kalmamış olacaktır.
  • İstenen belgelerin arasında artık standart haline gelmiş olan pasaport mevcuttur. Bunun geçerlilik süresinin 6 ay olması lazım.
  • Aynı zamanda ilgili evrakın fotokopisini de sunulmalıdır.
  • Mısır konsolosluğuna hitaben ve İngilizce olacak şekilde seyahat amacınızı mutlaka çok doğru bir biçimde ifade etmeniz gerekmektedir.
  • Tc kimlik numarasının üzerinde olduğu belgenin fotokopisi verilmelidir.
  • Bunun yanı sıra biyometrik olması kaydıyla ülke sizden 2 tane de fotoğraf istemektedir.
  • Gerek gidiş gerekse dönüş uçak biletini ibraz etmeniz lazım.
  • Mısır seyahatinde kalacağınız yeri gösteren otel rezervasyonu çok önemlidir. Bunun da konsolosluğa verilmesi sonrasında sürecin en önemli aşaması da tamamlanmış olur.

Gerekli olan her türlü inceleme  ve kontrollerin sonrasında en geç 45 gün sonra vizeniz hazırlanır. Eğer başvuruyu yapan kişi 45 yaşını geçmiş ise süreç çok daha basit bir hale gelir. 3 günde vize sunulur. Herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalmamak için mutlaka aracı kurumu bu noktada tercih etmek önem arz eder.

Mısır Türklere Vize Vermiyor

Schengen Vizesi ile Mısır’a gidilir mi: Mısır Türklere vize vermiyor gibi bir durum hiçbir şekilde söz konusu değildir. İlgili evrakların toplanması, bunların hata içermemesi ve aynı zamanda vize ücretinin ödenmiş olması yeterlidir. Bu süreçte sorun yaşamamak adına yapılması gereken şey ise aracı kurumumuz üzerinden hemen iletişimi sağlamak, ardından da işlemleri başlatmaktır. Böylelikle vizenizi çok kısa bir zaman dilimi içerisinde alabilirsiniz.

Oyla! post
0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.